Bulet Journal Ide

fletoret dhe idetë e ditarit bullet

Më pyetën këta mbretër një libër me pika, një ditar me pika. E kërkova sepse meqë ishte me pika, më dukej se do të mund të kapja më mirë idetë e pjesëve, shpikjeve etj.

Dhe e vërteta është se pikat ofrojnë ekuilibrin e përsosur dhe një referencë delikate dhe në masën e duhur. Ata shmangin rrëmujën që ndodh në fletoret bosh për shkak të mungesës së referencave dhe shmangin mbingarkimin e fletoreve katrore, duke rritur gjithashtu referencat vertikale që, për shembull, nuk janë të pranishme në fletoret e linjës.

libër me pika për të shënuar idetë

Kur e mora, pashë shabllonet që kishte dhe më bëri të mendoj se përdorej për diçka më shumë sesa thjesht një fletore të thjeshtë. Kështu që shikova në Youtube dhe zbulova një botë krejt të re të Bullet Journaling.

Për çfarë do ta përdor?

Tashmë kam filluar ta përdor. në fund funksionon për mua për të mbajtur shënime për artikujt në revista, gazeta dhe faqe interneti. Janë të dhëna apo ide interesante, për t'u mbajtur mend apo për t'u hetuar dhe që duke mos i shkruar askund harrohen gjithmonë.

Për momentin jam shumë i lumtur. Struktura ime është shumë e thjeshtë. Vendos titullin e shkrimit dhe cilës revistë, gazetë apo faqe interneti i përket dhe filloj të lë idetë.

Nuk është aspak artistike. Nuk po përpiqem ta bëj fletoren time të bukur, pasi do ta shihni është shumë e zakonshme ditar bulletUnë me të vërtetë dyshoj se kjo konsiderohet si ditar i shënimeve, por vazhdoni të lexoni dhe do të shihni se sa e vështirë mund të jetë të klasifikoni atë që bëjmë me fletoret tona.

Çfarë është Bullet Journal?

çfarë është bullet journaling

Ka nga ata që e marrin atë si një metodologji produktiviteti, sikur të ishte një GTD (Get Things Done). Ka libra, mësime, video, siç thashë, një botë e tërë.

Për të tjerët Bullet Journal është një vepër arti. Edhe pse ata e përdorin atë për të shkruar ide, kalendarë, ngjarje dhe të gjitha llojet e regjistrimeve, ata e bëjnë atë në një mënyrë artistike duke mbushur çdo faqe me ngjyra, foto, bojëra uji, washi shirita etj. Një humbje energjie.

Të tjerat janë më praktike dhe këtu do të hyj unë.

Çfarë mund të bëhet me një Bullet Journal?

fletore plumbi ottergami
  • kalendarët
  • ditore mujore, javore, ditore
  • listat e librave për të lexuar, lexuar, blerë, seriale, filma, etj.
  • regjistrimin e shpenzimeve, të ardhurave
  • udhëtoj

Në fund, bëhet fjalë për të pasur fletore për të organizuar detyrat, shpenzimet, etj., ose për të lënë ide, shënime, shpikje apo çfarëdo që ju vjen në mendje, në mënyrë të organizuar dhe plot ngjyra.

testoni ngjyrat dhe shënuesit në ditarin e pikave

Është shumë interesante të shohësh se çfarë bëjnë njerëzit dhe të marrësh ide, t'i përshtatësh ato me nevojat tuaja. Për shembull, një praktikë e mirë përpara se të filloni të shkruani në fletore është të bëni një test të materialit që do të përdorni për të shkruar. Për të parë veçanërisht nëse kalon nëpër fletë, pasi kjo është shumë e bezdisshme dhe gjithashtu nëse boja shkon, si është, etj.

Llojet e fletoreve dhe Bulet Journaling

Për mua klasifikimet nuk kanë shumë rëndësi, e kuptoj që gjëja normale është të përzihen stile, përdorime dhe që nuk i përkasin një kategorie të caktuar dhe shumë njerëz paralizohen duke e futur gazetën në një kategori të caktuar.

Ato që më pëlqejnë më shumë janë:

  • Revistë Arti. Zakonisht janë fletore, ndonjëherë horizontale dhe bosh, pa pikë, të cilat i përdorin për të vizatuar çdo ditë.
  • Gazeta ditore. Një ditar i jetës, por zakonisht e lënë shumë bukur.
  • Revista e Udhëtimit. Më duket shumë interesante kjo, një fletore për të përgatitur, ndjekur udhëtimet, rishikuar dhe shkruar, për të kujtuar gjithçka që kemi bërë gjatë udhëtimeve tona.

Pastaj janë të gjitha ato që unë ose nuk i njoh mirë, ose nuk i kuptoj fare, Revista Doodle, Gazeta Minimaliste, Ditari i Planifikuesit dhe gjurmuesit ditor, Ditari i mëngjesit, Ditari i mbrëmjes, etj, etj, etj.

Çfarë duhet të kërkoni kur blini një ditar plumbash

Si gjithmonë, do të varet nga përdorimi që do t'i jepni, por ka disa gjëra që duhet t'i merrni parasysh.

Madhësia dhe formati

Një A5 është normale. Atëherë nëse dëshironi ta mbani gjithmonë me vete, mund të jeni të interesuar për diçka më të vogël. Ju gjithashtu mund të ndryshoni madhësinë nëse dëshironi të bëni një Ditar Arti, sepse shumë herë një fletore peizazhi është më interesante për këtë.

Nëse dëshironi që të jetë me pika

Gjëja normale në një Bullet Journal është që të jetë me pika, hajde, nuk është një rregull i ngurtë, siç them unë kjo është pothuajse një metodologji dhe nëse do të bësh një ditar arti dhe preferon të jetë një faqe bosh. , pastaj vazhdo.

Gramatikë

Kjo qe le ne foto qe eshte Ottergami eshte 150GSM, trashesi e mjaftueshme, ideale per Stabilo qe nuk kalojne, edhe Staedler permanent eshte i pranueshem.

Nëse do të pikturoni me bojëra uji, markera etj., është gjithashtu shumë e rëndësishme t'i kushtoni rëndësi gramatikës.

Lini një koment