Si të bëni një divan nga paletat

Si të bëni një divan nga paletat

Këtë verë ne kemi ndryshuar një divan të vjetër për të cilin kishim atë që kemi bërë nga paletatMe E vërteta është se nuk ka qenë një projekti im, ideja, dëshira dhe puna janë vënë nga gruaja ime. Këtë herë i jam përkushtuar lëvizjes së paletave nga një vend në tjetrin dhe të shtrihem për të fjetur pasi të jem mbledhur.

Divanet e paletave janë në modëMe Ato janë tërheqëse, të bukura, shumë të lehta për tu ndërtuar dhe ideale për tarracat dhe kopshtet. Ato janë aq të zakonshme sa që shesin kompletin për ta montuar atë ose jastëkë me porosi.

Ne kemi zgjedhur mënyrën më të thjeshtë për ta bërë këtë. Ka kaq shumë ndryshime në divanet e paletave, por kjo është shumë, shumë e thjeshtë.

Ne kemi disa seksione mbi këtë temë DIY dhe paleta y Mobilje me paleta

Materialet:

  • Paleta 6 euro
  • Jastekë paletash (të blera në dyqan)
  • bojë dhe / ose llak
  • sander

Më e rëndësishmja, paletat. Për divanin tonë kemi përdorur paleta 6 euro. Vërtetë 5 sepse nuk kishim më shumë por po presim që të na sjellë e fundit.

Ne përdorim paleta Euro, ashtu si të gjithë të tjerët, sepse ato kanë matje standarde. Çdo paletë euro që njihni ka përmasa 1,2m x 0,8m x 0,144m. Mund t’i blini të reja ose të përdorura ose nëse njihni dikë që mund t’i nxjerrë nga puna është ideale.

Ka një që nuk është një europalet, është një paletë normale, por me të njëjtat matje, kështu që ne e konsiderojmë atë të vlefshme dhe do ta përdorim të njëjtën gjë. Paletat euro janë bërë shumë të shtrenjta.

Në këtë mënyrë unë kam mbledhur një divan 2,4 metra, i cili është i mjaftueshëm për t'u shtrirë në heshtje.

Para përdorimit të tyre, ato duhet të trajtohen. Së pari i lyeni mirë, në mënyrë që të mos ketë copëza. Dhe pastaj ju ose mund t'i lyeni ato ose përdorni një llak për t'i mbrojtur ato dhe ato do të jenë në natyrë.

Mënyra themelore për të mbledhur divanin është duke vendosur 2 paleta në dysheme dhe duke përdorur një të tretë si mbështetëse, siç shihet në imazh.

Unë nuk jam bashkuar me ta. Ata janë të lirshëm. Nëse preferoni një strukturë të ngurtë të unifikuar, mund të përdorni zam dhe bulona. Madje shtoni disa mbështetëse krahësh që i japin më shumë ngurtësi.

Struktura jonë, më e thjeshta që ekziston, na lejon ta lëvizim ose heqim atë në çdo kohë.

divan i thjeshtë paletash

Nga këtu ju mund të bëni të gjitha ndryshimet që mund të mendoni. Ka nga ata që shtojnë rrota për të qenë në gjendje ta tundin atë, të cilët përdorin një paletë shtesë dhe krijojnë mbështetëse krahësh në anët.

Jastëkët

jastekë të divanit të paletës

Në shumë vende kam parë që shkojnë në dyqane ku janë prerë në madhësi, etj. Por në dyqanet e dekorimit, pazaret, dyqanet kineze, etj ato zakonisht kanë komplete si ajo në imazhin e mësipërm të përgatitur për paletat, me matjet perfekte.

Ky kombinim i 4 jastëkëve na ka kushtuar 29 €

Riciklimi i divanit të vjetër

ricikloni pjesë të një divani

Kjo ka qenë gjëja ime. Edhe pse duket si një kolltuk, është cepi i një divani që e përdorëm në mënyrë të pavarur.

Fillova ta çmontoj sepse nuk futet në makinë dhe doja ta çoja në eko-park dhe në fund përfundova duke përfituar nga pothuajse gjithçka.

Që në fillim thashë se do ta mbaja pëlhurën e sfondit sepse më ndihmon bëni kopshte vertikale me paletaMe Shtë ai që përdoret si sfond për të mbështetur tokën dhe bimët.

pëlhurë divan e vjetër për kopshtin paletë vertikal

Unë e mësoj atë në më shumë detaje

pëlhurë vertikale e kopshtit

Dhe duke hequr atë pëlhurë dhe duke parë brendësinë e divanit nuk mund ta ndihmoja. E gjithë shasia, struktura e divanit është bërë nga pllaka druri të ngurta.

ricikloni kornizën e divanit

Kështu që unë kam filluar ta heq atë plotësisht.

Në foton e mësipërme mund të shihni të gjitha pjesët që kam ricikluar. Pothuajse gjithçka është dru nga korniza që duhet të përfundoj duke hequr copa pëlhure dhe prodhime dhe duke e lëmuar atë. Pastaj kam ruajtur edhe pëlhurën që kam përmendur dhe disa rripa që u përdorën për sediljen. Oh, dhe parakolpët që nuk rrëshqasin.

2 komente mbi "Si të bëni një divan nga paletat"

  1. Divani i paletës është themelor, megjithëse mendoj se është ajo që doja të isha në gjendje ta lëvizja / çmontoja atë. Ajo që nuk mund të gjej janë jastëkë me atë çmim kudo ...

    përgjigje

Lini një koment