Si të bëni dritat e Kitt (Makina Fantastike)

Përshëndetje, shumë faleminderit që na lexuat. Këtë herë do t'ju mësoj një praktikë që ishte shumë ilustruese dhe shumë e prekshme. Shumë nga praktikat janë të vëzhgueshme vetëm me instrumente matëse, kjo është e dukshme me LED.

Mendoni për një shfaqje të viteve 80 me një prerje policie, një protagonist atletik dhe një makinë të pabesueshme me drita të jashtëzakonshme përpara, sepse kjo ishte seriali. Kitt, makina fantastike

Tani le të shohim si të bëjmë dritat e Kitt, makinës fantastike me LED që të mund ta përdorni në makinën tuaj ose në shtëpi. Si paralajmërim nuk është aspak e vështirë, këtu në Ikkaro ju tregojmë se si ta bëni duke shpenzuar pak para dhe në një kohë të shkurtër. Unë shpresoj se ju pëlqen.

Së pari ne tregojmë diagramat në mënyrë që ata të shohin se nuk është asgjë për të shkruar në shtëpi.

Unë e lë diagramin shumë të thjeshtë.

Diagrami Kitt

Materialet janë të lehta për tu gjetur, në çdo dyqan elektronik që i shesin ato.

 • 1 burim prej 5 volt (kam përdorur një të ngjashëm me atë që kemi ndërtuar në artikullin e fundit)
 • 1 tavë buke ose tabelë praktike.
 • 50 cm tela telefonike për të bërë lidhjet.
 • 1 piskatore.
 • 1 i saktë.
 • 16 LED të kuqe
 • 16 rezistencë 330ohms
 • 1 lm555. http://hibp.ecse.rpi.edu/~connor/education/EIspecs/LM555.pdf
 • 2 LRD ose 1 rezistencë prej 47kohm dhe 1 nga 52kohm.
 • 1 lidhës prej 10 mikrofaradash ose 22 ose 47 mikrosh, mund të luajmë me vlerat derisa të gjejmë atë të dëshiruarin.
 • 1 numërues binar i 1 mjegullës 74ls193. http://www.datasheetcatalog.org/datasheets/90/248169_DS.pdf
 • 1 dekodues magji 74ls154. http://www.dte.eup.uva.es/j_m_mena/digivhdl/pdf/deco-7.pdf
 • Dhe 1 portë 74ls00 e cila është një nand (në rastin tim kam përdorur 2, një 74ls08 dhe një 7404 për të mohuar prodhimin logjik). http://www.nxp.com/documents/data_sheet/74F00.pdf

Këto janë materialet që na duhen.

Ne mblidhemi sipas diagramit. Mos harroni të shihni fletët e të dhënave për të lidhur në mënyrë korrekte furnizimet e energjisë.

Unë e shpjegoj pak logjikën,

 • oshilatori lm555 në këtë rast me konfiguracionin e tij si astal do të japë impulsin me frekuencën e dhënë nga rezistencat 52 dhe 47k së bashku me kondensatorin e vlerës që duam,
 • Dalja 3 e 555 shkon në hyrjet NAND dhe hyrjet e tjera vijnë nga drejtimi i parë dhe i fundit.
 •  Rezultatet shkojnë në secilin NAND për të numëruar lart dhe poshtë 74193,
 • Daljet e 74193 janë të lidhura direkt me kodifikuesin 74154 dhe rezultatet janë LED, por nëse vëreni se janë të lidhura anasjelltas, kjo është për shkak se rezultatet janë në nivel të ulët,
 • secila udhëheqës ka rezistencën e saj dhe secila rezistencë është 330ohms,
 • Në daljen e parë dhe të fundit, domethënë q1 dhe q17 të 74154 kemi setin dhe rivendosjen e një flip-flop
 • dhe daljet e flip-flopit shkojnë në portat NAND që kanë hyrjen e impulsit dhe kështu numërimi lart aktivizohet kur sinjali arrin drejtimin më të ulët dhe numërimi poshtë aktivizohet kur impulsi arrin drejtimin më të lartë.

Këtu tashmë pajisja KITT e dritave është montuar.

Shpresoj ta provoni, është për fillestarët dhe vizualisht është shumë e dobishme.

Dhe unë ju lë videon e dritave të Kitt që tashmë punojnë, m'u desh rreth gjysmë ore për të bërë gjithçka, shpresoj t'ju pëlqejë.

Unë do të doja t'ju falenderoja që komentuat në çdo pyetje për ta zgjidhur atë për të gjithë dhe kështu të ndërtojmë njohuri së bashku.

[theksuar] Ky artikull u shkrua fillimisht nga Zaifehr për Ikkaro [/ theksuar]

9 komente në "Si të bëjmë dritat e Kitt (Makina fantastike)"

 1. E saktë, është një fjalë që do të thotë presiso, në gjuhën tonë, duke përfshirë anglisht, vetëm se nuk është përdorur për ato terma në SHBA, por është e zbatueshme si thikë e saktë pasi plotëson emrin e vërtetë të një thike që punëtorët zakonisht përdorin në pritet shumë lehtë me atë brisk që ka një sy të vogël dhe një dorezë për të gjithë dorën dhe që quhet vetëm thikë e saktë dhe shkurtimi i saj thuhet saktë, kuptohet që po zbutet, ose mund ta merrni me mend.

  përgjigje
 2. Unë tashmë e bëra atë të funksionojë dhe e bën atë shumë mirë, tani do të filloj të praktikoj me përpunimin e tabletave, nuk e di nëse mundem për shkak të durimit të kërkuar, por do të filloj.

  përgjigje

Lini një koment