Drupal kundër WordPress

Avantazhet dhe disavantazhet e Drupal dhe wordpress. Kur të zgjidhni secilën cms

Unë e rrëfej atë gjithmonë Unë kam qenë i dashuruar me DrupalMe Por unë kam përfunduar duke hequr dorë nga thjeshtësia e WordPress.

Koncepti i përgjithshëm që ka mbetur është se Drupal përdoret për projekte të mëdha dhe WordPress për të gjitha llojet e projekteveMe Por nëse ato janë të thjeshta si një blog personal, një uebfaqe biznesi, një dyqan i vogël, etj., Është më mirë të përdorni WordPress.

Nëse nuk e njihni Drupal tërësisht, zbulojeni cfare eshte

Dhe a është që WordPress është i aftë të instalojë, konfigurojë dhe përdorë këdo. Dhe bazuar në shtojcat ne mund t'i japim shumë funksione dhe ta konvertojmë atë nga një tregti elektronike në një LMS ose një faqe interneti statike. Sidoqoftë, ndjenja që Drupal i jep një përdoruesi që fillon si webmaster është marramendëse.

Ekziston një karikaturë që e ilustron këtë shumë mirë.

Le të shohim ndryshimet midis dy CMS në mënyrë më të detajuar dhe në fund do t’ju ​​lë mendimin tim personal. Vlerësimet bëhen të menduara për përdoruesit "normalë", njerëzit që duan një faqe në internet. Çështjet e zhvillimit ose të projektimit që shpesh u lihen profesionistëve nuk merren parasysh. Dhe kjo është një ligë tjetër.

Drupal 7 vs Drupal 8 vs WordPress

Vetëm duke shkarkuar paketat nga uebfaqja e saj zyrtare ne shohim se diçka ndodh.

Drupal 8 peshon 31 MB të ngjeshur krahasuar me 3,9 MB për Drupal 7 dhe 13,9 MB për WordPress

Paketa Drupal 8 peshon më shumë se dyfishin e WordPress dhe kur e instalojmë kemi një

Fleksibilitet dhe qëndrueshmëri

Për mua është forca e madhe e Drupal dhe ai që më bën të ndihem aq rehat. Me Drupal gjithçka përshtatet së bashku si një enigmë e madhe. Çdo modul që instaloni për të dhënë funksionalitetin do të integrohet me pjesën tjetër të opsioneve.

Me WordPress ju mund të bëni pothuajse gjithçka pa pasur nevojë të programoni ka shtojca të shkëlqyera, por ato funksionojnë në mënyrë të pavarur.

Një çështje e thjeshtë e lejes së përdoruesit nuk zgjidhet në WordPress. Ju shtoni një shtojcë për një forum dhe nuk mund të menaxhoni lejet për përdoruesit tuaj ose nuk janë të gjitha.

Nëse dëshironi një lloj përmbajtje të re, mund ta shtoni, por jo të gjitha shtojcat, për shembull reklamat, do të funksionojnë për ju, ose ato SEO, etj, etj. Dhe pastaj ju duhet të luani kod dhe është shumë zhgënjyese. Sepse e shihni se si i keni gjërat që punojnë në mënyrë të pavarur, por e dini që ato nuk përzihen

për shembull nëse dua të krijoj një LMS me një forum, Në WordPress

Në Drupal si parazgjedhje mund të:

  • krijoni të gjitha llojet e përmbajtjes që dëshironi (në WP keni vetëm postime dhe faqe)
  • krijoni të gjitha taksonomitë që dëshironi (në WP keni vetëm kategori dhe etiketë)
  • krijoni role dhe menaxhoni lejet e përdoruesit
  • krijo nje forum

dhe gjithashtu me panele dhe pamje mund të krijoni, bazuar në klikime, të gjitha konfigurimet e uljeve që mund të mendoni me përmbajtje dinamike. Diçka e ngjashme me blloqet që WordPress ka filluar të zbatojë me Gutenberg, por shumë më të fuqishme. Ju meritoni një video.

Dizajn

Tjetër tregoni në favor të përdorimit të WordPress pa qenë projektues. Nuk po flas për specialistë të nivelit të lartë.

Dhe megjithëse Drupal ka shumë tema falas dhe disa shumë të mira, unë madje kam parë tema komerciale për Drupal në Envato. WordPress ka tema të pafundme të të gjitha llojeve dhe për të gjitha shijet.

Për më tepër, krijimi i një fëmije heme në WordPress dhe modifikimi i tij sipas dëshirës tuaj është shumë i thjeshtë, ndërsa në Drupal është shumë më kompleks.

Ka projekte vërtet të bukura në Drupal, por ato zakonisht vijnë nga dora e zhvilluesve. Ato janë personalizime. Dhe unë shkoj edhe më tej. Drupal ka kaq shumë mundësi dhe kaq shumë mundësi kur konfiguroni gjithçka saqë nëse blini një temë është zakonisht e vështirë ta lini atë siç e shihni në demonstrim.

Mirëmbajtje

Me mirëmbajtje Dua të them përditësime të bërthamave të CMS dhe gjithashtu atë të shtojcave, moduleve të ndryshme dhe temave që kemi instaluar.

Dhe këtu fituesi i qartë pa ninlloji i dyshimeve është WordPress. Lehtësia me të cilën instaloni dhe azhurnoni gjithçka në WordPress është për t'u patur zili. Dhe besueshmëria. Unë mendoj se kam pasur probleme me azhurnimin vetëm një herë dhe e përdor atë intensivisht. Me Drupal nga ana tjetër, së pari bëra kopje rezervë, pastaj u kryqëzova dhe fillova të azhurnoj.

Dhe kjo është një pengesë shumë, shumë, e madhe për njerëzit që duan t'i mbajnë projektet e vogla.

SEO

WordPress është "SEO parajsë" dhe me këtë i them të gjitha. Mund të zgjedhësh çdo aspekt. Gjithmonë do të gjeni një shtojcë për të përmirësuar shpejtësinë, ose urls, përcjellëse, meta etiketa, tituj, të dhëna të strukturuara, rishikime, etj, etj, etj.

Ekziston një sektor i madh WordPress i fokusuar në SEO dhe pozicionimin e faqes në internet, veçanërisht në Google, dhe kjo tregon.

Komuniteti dhe informacioni

Kjo është një pikë ku pavarësisht dokumentacionit të gjerë të Drupal, WordPress fiton përsëri.

Dhe është se kur keni një problem të vogël, diçka që natyrisht nuk është e dokumentuar gjetja e ndihmës në WordPress është shumë më e lehtëKa kaq shumë njerëz që e përdorin atë, me siguri që u ka ndodhur shumë njerëzve të tjerë dhe vetëm duke bërë një kërkim në Google do të merrni dhjetëra rezultate.

Përfundim

Nuk është se Drupal ka një komunitet të keq, ose tema të këqija, etj. A është WordPress në këto aspekte është shumë më mirë.

Kështu që, Nëse jeni duke filluar me këtë rrjetë dhe / ose thjesht dëshironi një ueb personal ose për biznesin tuaj pa e komplikuar jetën tuaj, përdorni WordPressMe Pastaj nëse doni të provoni Drupal ose CMS të tjera.

Nëse projekti juaj është diçka më serioze dhe më e fuqishme, shikoni DrupalMe Një portal i shkëlqyeshëm për një universitet, një intranet për kompaninë tuaj me shumë punëtorë, etj. Kështu që mbani në mend Drupal. Kërkoni buxhete për idenë tuaj dhe vazhdoni përpara.

Lini një koment