Knolling

Kërkimi im për Knolling fillon pa e ditur unë nga imazhet e Todd MacLellan dhe librit të tij Gjërat veçohen: Një manual për lotët për jetën moderne Ato imazhe të shpërthyera më bënë të dashurohesha dhe të kërkoja më shumë informacion rreth autorit që kam njohur Knolling si një metodë e organizimit, por edhe si formë arti, për të krijuar bukurinë nga objektet e përditshme.

Knolling shpërtheu në vepra arti nga libri i Todd Mclellan Things Come Apart

Pas viteve të çmontimit të objekteve dhe lënies së pjesëve të gjithçkaje për vullnet të lirë, mund të jetë një mënyrë shumë interesante dhe e bukur për të vazhduar me çmontimin. Më ka bindur.

Çfarë është ajo?

Knolling në një proces për të organizuar objekte të lidhura paralelisht ose 90 gradë si një metodë e organizimit.

Pra fillimisht është një proces për të organizuar objekte, edhe pse më vonë kjo ka nxjerrë dhe përdoret për të krijuar bukurinë me objekte dhe si një teknikë fotografike. Ajo shoqërohet dhe krahasohet shumë herë me metodologjinë 5S dhe me Kaizen.

Suscríbete në listën tonë korrekt

Knolling historinë

Knolling si një teknikë fotografie

Termi u krijua në 1987 nga Andrew Kromelow një rojtar që punonte për të Frank geri arkitekti kanadez i nacionalizuar amerikan i njohur për shumë nga punimet e tij të tilla si veshja e titanit në muzeun Guggenheim.

Sipas tregimit, ata ishin duke punuar në hartimin e karrigeve për kompaninë e njohur Knoll dhe Kromelow, duke parë që punëtoria ishte shumë e çrregullt, filluan të organizoni mjetet dhe ai e bëri atë në një mënyrë karakteristike duke i vendosur të gjitha në një mënyrë që ato të ishin mirë pingule, duke formuar 90º ose paralelisht midis tyre. Në këtë mënyrë ishte shumë e lehtë për të parë dhe identifikuar të gjitha mjetet në një shikim të shpejtë.

Por i cili ka popullarizuar termin ka qenë skulptori amerikan Tom Sachs i cili kaloi 3 vjet duke punuar në punëtorinë e Ghery dhe praktikisht përvetësoi termin.

Ajo që lindi si një metodë organizimi, një proces prodhimi, së shpejti bëri hapin drejt një teknike për të krijojnë bukuri duke kompozuar dhe organizuar objekte.

ABK ose manifestimi knolling i Sachs dhe Ten Bullets

Tom Sachs dhe manifesti i tij në Knolling nga libri i tij Dhjetë plumba

Sachs krijoi një manifest me këtë, ABK (Gjithmonë Bëhu Knolling) që ka 4 pika kryesore (përkthimi im):

  • Ata kërkojnë përreth jush për materiale, mjete, muzikë, etj., Që ju nuk i përdorni.
  • Vendosni gjithçka që nuk shpenzoni. Nëse nuk jeni i sigurt, vendoseni larg.
  • Grupojini sipas një teme të lidhur
  • Align ose objekte pingule që janë në një sipërfaqe ose

Më duket vërtet interesante i shkurtër nga 10 Plumba nga Tom Sachs ku mund të shohim se si ato janë të organizuara dhe funksionojnë brenda studios së tij, rregullat që keni për sigurinë, pastërtinë, organizimin. Një mrekulli e vërtetë, megjithëse Knolling është vetëm një nga plumbat që unë rekomandoj të shikoni videon në mënyrë të plotë, gjithsesi ekziston një ide për njerëzit që janë në krye të një Fab Lab, Maker Space ose Hacker Space

Dhe çfarë ndodh tani me Knolling?

Zgjoni një kasetë me teknikën Knolling ose metodën e organizimit

Tani përdoret në fusha të ndryshme si reklamimi apo fotografia për të krijuar kompozime të rregullta dhe të bukura. Nuk përdoret më vetëm për t'u organizuar dhe në shumë raste si në ato vetanake Libri McLellan Ata thyejnë disa rregulla dhe rregullojnë objektet që të imitojnë objektet origjinale.

Nëse dëshironi të shihni se si përdoret teknika në përbërjen e fotografive, mos harroni këtë video.

Nëse doni të dini më shumë nuk mund ta humbisni

2 Komente për «The Knolling»

Lini një koment