Ide për LEGO Boost-in tuaj

Idetë e LEGO Boost për të përfituar sa më shumë prej tij

Shumë njerëz ndërtojnë vetëm 5 asambletë që vijnë në udhëzimet e komplet oficeri dhe që kemi parë në blog dhe mbetet i bllokuar pa ditur çfarë të bëjmë tjetër.

Por argëtimi është të inovoni dhe përdorni pjesët, veçanërisht celularët për të krijuar asambletë tuaja. Kështu që unë do t'ju tregoj se si të merrni ide se çfarë mund të bëni me LEGO Boost-in tuaj në nivele të ndryshme, nga montimet për fëmijë, tek integrimet me pajisje të tjera për më teknikët.

Për t'i dhënë LEGO Boost edhe më shumë nxitje, po ju lë një sërë këshillash.

Vazhdoni të lexoni

Si të ripërdorni një panel të vjetër diellor dhe kontrollues të ngarkimit

ripërdorimi i panelit të vjetër diellor

Duke zbrazur një depo, gjej këtë panel diellor të vjetër që kemi përdorur vite më parë në shtëpi në verë, kur energjia elektrike ende nuk kishte mbërritur. Ne kishim këtë panel diellor dhe 2 ose 3 bateri makinash dhe disa (nëse mundemi) për kamionë. Gjatë ditës i ngarkuam bateritë e makinës, ngadalë por në mënyrë të qëndrueshme. Dhe ne e përdorëm pjesën tjetër për të pasur dritë në 12V edhe televizorë në ato 12V.

Kjo është Harku Diellor ASI 16-2300Me Ajo ka 35 qeliza dhe dimensione 1,225 mx 0,305m, domethënë 0,373625 m2

Testimi në gusht midis 14 dhe 15 pasdite kam marrë maksimum 20V dhe 2A, kështu që ne po flasim për një fuqi prej 40W P = V * I

Dhe nëse marrim 40W në 0,37 m2, është e barabartë me thënien se në 1 metër katror do të gjenerojë 40 / 0,373625 = 107,06 W / m2.

Vazhdoni të lexoni

Qendra Lego Boost Move

Qendra Lego Boost Brick Move

El Çantë robotike Lego Boost bazohet në tre pjesë aktive, rreth të cilave të gjitha pjesët e tjera janë mbledhur.

Më e rëndësishmja është Move Hub që përmban një motor me 2 akse dhe modulin Bluetooth për t'u lidhur me tabletin ose celularin. Meqenëse gjithçka në Boost bëhet përmes aplikacionit të saj.

Dy pjesët e tjera janë një motor i dytë dhe një sensor i afërsisë dhe ngjyrave.

Vazhdoni të lexoni

Çfarë është LEGO Boost

Çfarë është lego boost udhëzues i plotë

LEGO Boost është një pajisje fillestare robotike për fëmijë bazuar në pjesët LEGO.. Isshtë në përputhje me LEGO dhe Techno tradicionale, kështu që ju mund të përdorni të gjitha pjesët tuaja në asambletë e ardhshme.

Këtë Krishtlindje Tre Burrat e Urtë i dhanë vajzës time 8-vjeçare një LEGO® Boost. E vërteta është se e pashë pak më herët. Unë nuk doja ta njoftoja vajzën time me çështje komplekse, por ajo e ka kërkuar atë për një kohë të gjatë dhe e vërteta është se përvoja ka qenë shumë e mirë.

Rekomandohet për fëmijë nga 7 deri në 12 vjeç. Nëse fëmijët tuaj janë mësuar të luajnë me LEGO, asambleja nuk do të paraqesë ndonjë problem. Dhe do të shihni se midis indikacioneve të aplikacionit dhe disa shpjegimeve nga ju, ata menjëherë do të mësojnë të përdorin programimin e bllokut.

Çmimi i tij është rreth 150 € mundeni blej këtu.

Vazhdoni të lexoni

Kurse elektronike falas

Kurse elektronike falas dhe mësime video në Youtube

Riorganizimi i informacionit në internet kam gjetur se a Seri mësimesh video në Yotube për elektronikën që kam botuar në formatin e postimeve (ato ishin "Udhëzimet Virtuale", një seri udhëzimesh për të filluar në elektronikë që më pëlqyen shumë në atë kohë) janë hequr nga kanali duke lënë postimet të papërdorshme. Duhet të shihni sasinë e videove, lidhjeve, skedarëve dhe artikujve që zhduken me kalimin e kohës. Duke parë gati 11 vitet e blogeve, sasia e informacionit të humbur në internet është një kafshë e vërtetë.

Për të pasur gjithçka më të kontrolluar dhe për të pasur të gjitha udhëzimet për të mësuar elektronikë të arritshme, unë i mbledh ato në këtë listë Unë do të azhurnoj në mënyrë periodike, si për të shtuar burime të reja, ashtu edhe për të hequr ato që po zhduken ose nuk janë më interesante.

Vazhdoni të lexoni

Një multimetër për prodhuesit, Mastech MS8229

Multimetrat janë miqtë tanë të shkëlqyeshëm. Nëse jeni një Krijues, ju pëlqen të kallajisni ose dëshironi të riparoni pajisjet dhe pajisjet që ju nevojiten. Po, nëse përdorni edhe Arduino.

Shumë herë, veçanërisht njerëzit që fillojnë nuk e dinë se cili multimetër duhet të blejnë dhe zgjidhni një shumë të lirë nga një markë ose dyqan kinez, për më pak se 10 €. Por këto kanë tendencë të bien shpejt shpejt, veçanërisht nëse na pëlqen ajo që bëjmë dhe e përdorim atë shumë.

Një mjet multimetër, 5-në-1 për prodhuesit

Rekomandimi i sotëm, është një multimetër 50 € që ndoshta nuk është multimetri më i mirë në këtë diapazon çmimesh, por ne e zgjodhëm atë për shumë funksione shtesë që ka. Isshtë një mjet 5 në 1 që do të kënaqë të gjithë adhuruesit e montimit dhe çmontimit të gjërave. Por mos gaboni që nuk është një testues i keq dhe për 50 € ne kemi një vegël për një kohë.

Vazhdoni të lexoni

Furnizim i thjeshtë me dritë

La furnizimi me energji është një element themelor për çdo adhurues të kuvende elektronike.

Ky që ju prezantoj është bërë me shumë pak përbërës, disa prej tyre të ricikluar. Ajo mblidhet brenda pak minutash dhe lejon marrjen e çdo voltazhi ndërmjet 3 dhe 34 volt, (pak a shumë).

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni dritat e Kitt (Makina Fantastike)

Përshëndetje, shumë faleminderit që na lexuat. Këtë herë do t'ju mësoj një praktikë që ishte shumë ilustruese dhe shumë e prekshme. Shumë nga praktikat janë të vëzhgueshme vetëm me instrumente matëse, kjo është e dukshme me LED.

Mendoni për një shfaqje të viteve 80 me një prerje policie, një protagonist atletik dhe një makinë të pabesueshme me drita të jashtëzakonshme përpara, sepse kjo ishte seriali. Kitt, makina fantastike

Tani le të shohim si të bëjmë dritat e Kitt, makinës fantastike me LED që të mund ta përdorni në makinën tuaj ose në shtëpi. Si paralajmërim nuk është aspak e vështirë, këtu në Ikkaro ju tregojmë se si ta bëni duke shpenzuar pak para dhe në një kohë të shkurtër. Unë shpresoj se ju pëlqen.

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni Burimin e Ndërruar +5, +12, -12 për projektet e ardhshme me një DVD

Përshëndetje. Ky është artikulli im i parë. Dhe duke parë që redaktorët e tjerë po paraqesin objekte shumë interesante, mendoj se është e mençur të sqarojmë se ne e kuptojmë se jo të gjithë janë specialistë në fusha specifike të inxhinierisë. Për këtë dhe falë faktit që po vijnë projekte shumë të plota, ne do të fillojmë me një pajisje që do t'ju kursejë disa euro riciklim, duke zvogëluar dhe pa dalë nga shtëpia.

Ideja lindi sepse bleva një DVD të lirë (më pak se 35 €) por funksionoi perfekt për 3 muaj dhe nga askund thjesht ndizet dhe thotë "Pa disk", ky është një problem i përbashkët i kartës logjike, e cila edhe pse është plotësisht dixhital, jo është i lehtë për tu riparuar, kështu që është i padobishëm. Duke menduar një ditë për një praktikë në të cilën kisha nevojë për një burim më të madh se 1 Amp, kujtova DVD-në dhe këtu është ndërtimi i tij. Unë shpresoj se ju pëlqen.

Ne do të fillojmë duke ditur se çfarë materiali do të përdorim, gjithçka shfaqet në imazh, përveç një rregulli dhe korrigjuesi, do të shihni se për çfarë përdoret.

Materialet e nevojshme

Ne do të marrim çmontimin dhe do të heqim të gjitha vidat anësore, ato nuk janë të vështira për t'u gjetur, pasi ato janë të ekspozuara, këtu është një foto.

Vazhdoni të lexoni