Si të krijoni një armë me mikrovalë HERF

KUJDES: Kjo shpikje është shumë e rrezikshme. Punon me tension të lartë dhe rrezatim. Mos provoni pa masat e nevojshme të sigurisë dhe nëse nuk dini se çfarë po bëni.

P RESRGJEGJSIA: Ne nuk jemi përgjegjës për keqpërdorimin e këtij asambleja ose për ndonjë dëm që mund t'i shkaktojë montuesit ose palëve të treta.

Kjo është një armë me mikrovalë. HERF (Radio Frekuenca me Energji të Lartë). Diçka si Radio Frekuenca me Dendësi të Lartë.

Idealshtë ideale për ripërdorni një mikrovalë të vjetër. Epo, ne do të përdorim magnetron, kondensatorin dhe transformatorin.

Një video se çfarë mund të arrihet me këtë armë të rrezikshme.

Vazhdoni të lexoni

Hyrje PCB Eagle: Pjesa 1

Në këstet e mëparshme kemi parë se si të krijojmë Zgjedh 2 dhe së shpejti do të shohim hartimin e pllakave të trajnimit që do të na shërbejnë për zhvillimin e shembujve dhe udhëzimeve tona të programimit.

Të gjithë bordet e zhvillimit, përfshirë edhe bordin e programuesit, janë krijuar në një program vizatimi të ndihmuar, të quajtur ShqiponjaPCB. Duke përdorur këtë program ne mund të krijojmë qarqet tona të shtypura duke filluar nga një skemë e hartuar më parë, duke përdorur mjete të lehta për t'u përdorur.

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një ndërprerës CD

Krishtlindja ka kaluar dhe ne vazhdojmë me CD-të.

Ka shumë përdorimet që u kemi dhënë CD-ve të vjetra, por ne kurrë nuk kishim bërë një ndërprerës ;-)

Kështu që këtu ju shkoni një çelës i bërë me dy CD të vjetra. Mund të jetë shumë i dobishëm për fëmijë të vegjël ose njerëzit me aftësi të kufizuara ose lëvizshmërinë e zvogëluar, mund të keni probleme të përdorni një kaloni dhe me këtë ndërprerës vetëm duke shtypur cd mund ta aktivizojmë

ndërprerës i bërë me CD

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një vend të furnizimit me energji elektrike ose laboratorike me një ATX

Në fund të artikullit unë lë pak teori dhe informacion në lidhje me këtë lloj burimesh për ata që duan të thellohen dhe të shohin se si mund të përfitojnë prej tij. Ka shumë në dispozicion falas nga kompjuterët e vjetër që janë në pension.

Por ne fillojmë me një aplikim praktik. Si të krijoni një burim tensioni për laboratorin tonë me një burim ATX. Edhe pse burimi origjinal përdori Burimet ATX në gjurmët e energjisë ose gjurmët skalestrik

si të bëni furnizimin me energji elektrike për lojëra elektronike

Vazhdoni të lexoni