Si të fshini të gjitha mesazhet nga një përdorues në vBulletin

fshini mesazhet e përdoruesit në vbulletin

Nëse keni nevojë fshini të gjitha mesazhet e një përdoruesi në një forum vBulletinUnë ju lë dy mënyra të ndryshme për ta bërë atë. Një grafik dhe një tjetër që sulmon bazën e të dhënave.

Nëse përdoruesi ka një sasi normale mesazhesh, forma grafike me veglën e vet vBulletin është më e mira dhe më pak e rrezikshme.

Më ka ndodhur shumë herë që gjatë moderimit të një forumi të shohim se duhet të fshijmë të gjitha mesazhet e një përdoruesi, ose sepse nuk janë të përshtatshme, ose sepse janë spam ose edhe sepse përdoruesi na kërkon të fshijmë profilin e tij dhe të gjitha mesazhet e tij.

Ky tutorial është për versionet e vBulletin 4.xx nuk e di nëse funksionon për 5.x sepse nuk e kam testuar dhe as nuk e di strukturën e bazës së të dhënave të tij.

Fshini temat dhe postimet me vBulletin

Mjeti i administrimit të vBulletin është shumë i fuqishëm. Me këtë rast ajo që dua është të fshij të gjitha mesazhet e një përdoruesi. Këto ndahen në dy Postime dhe Tema ose Tema dhe Mesazhe.

Ne hapim panelin admincp ose administrator të forumit tonë vBulletin që zgjedhim Temat dhe mesazhet > Pritini

shkurtoni mesazhet në vbulletin

Në seksionin "Opsione të tjera" zgjedhim emrin e përdoruesit dhe në Forum zgjedhim forumin nga i cili duam të fshijmë mesazhet, në rastin tim është "Të gjitha Forumet" dhe përfundojmë duke klikuar në butonin "Trim Threads".

si të fshini mesazhet e përdoruesit me vbulletin admincp

Këto dy opsione do të shfaqen, Shkurto të gjitha temat, i cili do të fshijë të gjithë atë përdorues në masë ose shkurtoje në mënyrë selektive, gjë që do të na lejojë të zgjedhim se cilat mesazhe të fshijmë nga ai përdorues

shkurtojë automatikisht mesazhet

Në këto raste unë gjithmonë shtyp fshij të gjitha mesazhet.

Pasi të fshihet, do të duhet të ndaloni ose fshini përdoruesin. Disa sisteme antispam për vBulletin lejojnë në të njëjtën kohë të fshijnë mesazhet, përdoruesit dhe gjithashtu të informojnë për IP-në dhe postën për të përmirësuar antispam-in.

Përdorimi i pyetjeve të bazës së të dhënave

Nëse për ndonjë arsye forma grafike dështon. Ose nëse përdoruesi ka kaq shumë postime sa mjeti varet dhe nuk i fshin ato, mund t'i përdorni këto pyetje direkt në bazën e të dhënave, duke përdorur për shembull phpmyadmin.

Në rastin tim i kam përdorur disa herë me përdorues që e kanë mbushur forumin me spam. Ky i fundit kishte 166 mijë mesazhe dhe nuk iu përgjigj formularit grafik.

Përpara se të kërkoni bazën e të dhënave, ju lutemi bëni një kopje rezervë në rast se diçka nuk shkon.

Nëse nuk dini si të bëni një kopje rezervë ose rezervë, më tregoni

Dallimi midis Temave dhe Postimeve ose Temave dhe Mesazheve

Temat janë tema, ato janë temat, fillimet e bisedës, kur hap një temë të re në një forum vbulletin është një temë

Dhe postimet janë mesazhet janë përgjigjet në ato tema, tema ose tema. Si të doni quani ata.

Nëse dëshironi të fshini gjithçka që ka shkruar një përdorues, duhet t'i fshini të dyja. Me anë të ndërfaqes fshin gjithçka, por nëse bëni pyetjet SQL me këtë metodë, do të duhet të bëni dy pyetje.

Ekzekutoni atë në phpmyadmin.

Nëse nuk dini ku ta gjeni phpmyadmin duke përdorur cPanel, më tregoni dhe unë do të bëj një tutorial.

Gjëja e parë do të jetë hapja e cPnel ose paneli ku kemi phpMyAdmin, zgjidhni bazën tonë të të dhënave në kornizën e majtë dhe shkoni te skeda SQL si në imazh.

fshini mesazhet e përdoruesve në vbulletin me SQL dhe phpmyadmin

Këtu do të vendosim këto dy pyetje. Mos i vendosni të dyja në të njëjtën kohë, vendosni fillimisht njërën dhe më pas tjetrën.

Ju do të duhet të ndryshoni numrin në fund që është ID-ja e përdoruesit në këtë shembull në '17031'

DELETE FROM `thread` WHERE `postuserid` ='17031'
DELETE FROM `post` WHERE `userid` ='17031'

Këtu është një mënyrë për të gjetur ID-në e një përdoruesi.

Si të shihni ID-në e përdoruesit

Shkojmë në panelin tonë të administrimit. Admincp-ja jonë e vBulletin-it dhe klikoni në menynë e majtë te Përdoruesit > Kërko sipas përdoruesve. Në të djathtë do të marrim një formular ku plotësojmë fushën e përdoruesit dhe japim Kërkim të saktë

kërkoni sipas përdoruesit në vbulletin dhe modifikoni ose fshini atë

Nëse ka vetëm një, skedari i tij do të hapet dhe nëse jo, do të shfaqen përdoruesit e ndryshëm që ekzistojnë dhe do të zgjedhin një.

Në skedën në krye do të shihni ID-në e saj.

gjeni id-në e vbulletinit

Pasi të hyni këtu, mund ta fshini gjithashtu përdoruesin, ose ta fshini atë. Nëse do ta fshini, bëjeni pasi t'i keni fshirë mesazhet ose do të mbeten jetimë.

Lini një koment