Furnizim i thjeshtë me dritë

La furnizimi me energji është një element themelor për çdo adhurues të kuvende elektronike.

Ky që ju prezantoj është bërë me shumë pak përbërës, disa prej tyre të ricikluar. Ajo mblidhet brenda pak minutash dhe lejon marrjen e çdo voltazhi ndërmjet 3 dhe 34 volt, (pak a shumë).

Këtu keni një video të burimit që punon, së pari duke ushqyer një LED dhe pastaj një motor të vogël elektrik.

https://www.youtube.com/watch?v=AgYZXAQX5qs

Bazohet në një Konvertues kinez kinez DC-DC. Kutia është një kuti për një kabinet ilaçesh të blerë nga një kinez (nga Spanja).

Asambleja më kushtoi 0 minuta dhe 40'4 euro !!!!!!!

Asambleja hap pas hapi

Lista e materialeve të ricikluara është si më poshtë:

 

 • Furnizimi me energji i një skaneri ose që ka një tension të ngjashëm.
 • Potenciometri i panelit të rezistencës i ngjashëm me atë në tabelë. Në rastin tim 20 kohm.
 • Butoni për potenciometër.

Potenciometri dhe butoni vijnë nga skrapi i një stereo të vjetër. Ato mund të blihen në çdo dyqan elektronik.

Lista e materialeve të reja është:

 

 • Konvertues DC DC, nga 1.20 euro në dyqanet kineze të internetit.
 • Voltmetër paneli, nga 1.80 euro në dyqanet kineze të internetit.
 • Lidhës i llojit të altoparlantit, 40 cent. në faqet e internetit kineze.
 • Ndërprerësi i energjisë, 60 cent, ueb kinez.
 • Kutia e projektuar si një çantë e ndihmës së shpejtë, 80 cent, në të gjitha qindrat në cep.

Pika kryesore e montimit është zëvendësimi i potenciometrit shumëkthesësh në tabelë me një potenciometër paneli.

Në foton tjetër shohim potenciometrin blu që është në tabelë dhe potenciometrin e ricikluar.

Teli nga qendra e potenciometrit të panelit duhet të vendoset aty ku ndodhet shigjeta e potenciometrit blu në pllakë. Në këtë rast, ajo përkon me atë në qendër, por ka potenciometra blu me kursorin (shigjetën) në njërën anë.

Telat nga anët e potenciometrit të panelit sillen në dy të tjerët ku po shkonte bluja, dhe nëse tensioni ulej kur kthehesh djathtas, do t'i ndërronim vendet.

Fotoja tjetër tregon se si duket.

Hapi tjetër është të përpunoni kutinë, në foton tjetër mund të shihni vrimat e shënuara. Unë kam përdorur një stërvitje dhe një skedar.

Kërkoni ndihmë dhe vishni mbrojtje për duart dhe fytyrën.

Pasi të jenë vendosur përbërësit, bëhet lidhja, siç tregohet në foton vijuese.

Duhet të identifikoni pozitivin dhe negativin në prizën e furnizuesit të skanerit. Unë kam marrë lidhësin për këtë prizë nga i njëjti skaner, por nëse nuk e keni, mund ta hiqni spinën dhe lidhësin direkt në hyrjen e konvertuesit DC-DC.

Mund të bëhen shumë përmirësime, të tilla si:

 • Vendosni një tregues të energjisë të udhëhequr,
 • vendosni një dërrasë druri në mënyrë që të peshojë më shumë,
 • vendosni këmbë ose këmbë gome për ta ngritur pak,
 • vendosni një potenciometër tjetër me shumë më shumë rezistencë për rregullim të imët,
 • vendosni siguresat për të mbrojtur konverterin,
 • ose diçka që është më interesante, e cila është të vendosni një lavaman për të shtrydhur amperët në mënyrë të sigurt.

Hapi tjetër do të jetë montimi i një furnizimi me energji DC-DC me kontroll të rrymës, e cila është pengesa kryesore e kësaj.

[theksuar] Ky artikull u shkrua fillimisht nga Belmon për Ikkaro [/ theksuar]

Lini një koment