Scratch për Linux (Scratux Ubuntu)

Alternativat gërvishtëse për linux

Unë filloj të luaj Zeroja dhe e shoh me neveri se ekzistojne aplikacione desktop për Windows, MacOS, ChromeOS dhe aplikacionin Android por nuk ka asnjë aplikacion zyrtar për Linux.

Kishte një aplikacion për Linux dhe ata e ndërprenë atë. Mesazhi juaj tani është

Për momentin, aplikacioni Scratch nuk është i pajtueshëm me Linux. Ne po punojmë me kontribuesit dhe komunitetin me burim të hapur për të gjetur një mënyrë që Scratch të punojë në Linux në të ardhmen. Qëndroni të informuar!

Është e vërtetë që versioni online mund të përdoret nga shfletuesi. Por më pëlqejnë aplikacionet desktop sepse ato kanë avantazhin që ne mund të vazhdojmë t'i përdorim edhe pa lidhje interneti dhe që nëse duam të përqendrohemi në detyrë, mund ta mbyllim shfletuesin me mijëra skeda të tjera, gjë që është gjithmonë një burim shpërqendrimi. .

Por si gjithmonë ka alternativa. Pas disa rekomandimeve në Twitter, kam vendosur të provoj scratux.

scratux

Scratux the scratch për Linux

Ky aplikacion desktopi për Linux është saktësisht i njëjtë me versionin online të Scratch. Madje kemi të njëjtat shtesa si në Scracth.

opsionet scratux dhe gërvishtje

Është e vërtetë që ne nuk mund të identifikohemi dhe sinkronizojmë projektet, diçka që Nuk e di nëse mund të bëhet me aplikacionet zyrtare në Windows, macOS dhe ChromeOS, por kur i ruajmë projektet tona ato ruhen në .sb3 që është formati Scratch dhe më pas mund t'i importojmë ato projekte në Scratch-in tonë online.

Nga njëra anë, është një sherr nëse duam të jemi pjesë e komunitetit. Zhvendosja e projekteve nga online në desktop dhe anasjelltas është kaos, por nëse do të punoni gjithmonë në aplikacion nuk do të jetë problem për ju.

më shumë opsione scratux

Shohim që mjedisi dhe mundësitë janë saktësisht të njëjta.

Si të instaloni Scratux

Mund ta bëni përmes github-it të tij https://github.com/scratux/scratux ku shohim pamjet e ekranit që funksionojnë në Ubuntu, në Manjaro dhe në Fedora.

Ose instaloni atë duke Kap

Alternativa të tjera

Unë nuk kam gjetur ndonjë alternativë tjetër të zbatueshme për momentin.

Është e vërtetë që ka softuer të ndryshëm për të përdorur Scratch në Linux, por ai është i përqendruar në programimin në Arduino, por ata nuk janë klone Scratch siç është Scratux.

Nëse dini ndonjë alternativë, lini një koment dhe unë do ta shqyrtoj.

Nëse jeni një person i shqetësuar si ne dhe dëshironi të bashkëpunoni në mirëmbajtjen dhe përmirësimin e projektit, mund të bëni një donacion. Të gjitha paratë do të shkojnë për të blerë libra dhe materiale për të eksperimentuar dhe për të bërë mësime

Lini një koment