Google Colaboratory ose Google Colab

Google bashkëpunoi në Jupyter Notebook të zhvilluesve të Google

Bashkëpunues, i quajtur edhe google colab Ashtë produkt i Google Research dhe përdoret për të shkruar dhe drejtuar Python dhe gjuhë të tjera nga shfletuesi ynë.

Cfare eshte

Unë ju lë një udhëzues për fillestarët që plotëson në mënyrë të përsosur këtë artikull

Colab është një Jupyter i pritur, të instaluar dhe konfiguruar, në mënyrë që të mos kemi nevojë të bëjmë asgjë në kompjuterin tonë, por thjesht të punojmë nga shfletuesi, në burimet në re.

Punon saktësisht njësoj si Jupyter, mund ta shihni artikulli ynëMe Ato janë Fletore ose fletore të bazuara në qeliza që mund të jenë tekste, imazhe ose kod, në këtë hap Python, sepse ndryshe nga Jupyter Colab për momentin vetëm kerneli Python mund të përdoret, ata flasin për zbatimin e mëvonshëm të tjerëve si R, Scala, etj. , por asnjë datë nuk tregohet.

Shtë një mënyrë shumë e shpejtë për të testuar kodin pa pasur nevojë të konfiguroni pajisjet tona dhe për të hyrë në botën e Mësim Machine, Mësimi i thellë, inteligjenca artificiale dhe shkenca e të dhënave. Gjithashtu ideale për mësuesit sepse duke u bazuar në Jupyter ne mund të ndajmë projekte me njerëz të tjerë njësoj sikur të ishim duke përdorur Jupyter Hub.

Ne mund të përdorim çdo funksionalitet python, mund të përdorim TensorFlow, Keras, Numpy, le të shkojmë në të gjitha bibliotekat e tyre.

Na ofron një shërbim GPU dhe TPU falas,

https://www.youtube.com/watch?v=fbohlNYtCFo

Ata janë pjesë e grupit të zhvilluesve të https://colaboratory.jupyter.org/welcome/

Shërbimi është falas, por ne kemi nevojë për një llogari Gmail. Të dhënat e fletoreve ruhen në Diskun tonë Google. Dhe ne mund të ruajmë dhe ngarkojmë fletore nga Github gjithashtu. Përveç importimit të projekteve që vijnë nga Jupyter ose edhe eksportimit të tyre. Punon me skedarë .ipynb

eksportoni fletore colab

Shtë e qartë se burimet e harduerit janë të kufizuara. Ju nuk do të jeni në gjendje të krijoni projekte që kërkojnë një sasi të madhe llogaritjesh. Nëse ju pëlqen ky sistem dhe doni ta përdorni për projekte të avancuara, gjithmonë mund të paguani për versionin Pro ose Pro +. Do të përqendrohem në atë falas.

Në ditët e tij unë kam folur tashmë për mënyrën e përdorimit të Jupyter

Kursi i përplasjes së mësimit të makinerisë në Google është ndërtuar në Colab dhe unë jam duke përfunduar. Së shpejti do t'ju tregoj se si

Nëse jeni të interesuar për Mësimin e Makinerisë, shihni cilat kurse mund të bëhen

Pse të përdorni Colab? Avantazhi

Sepse është një mënyrë shumë e shpejtë dhe e lehtë për të vendosur kurse dhe informacione rreth programimit në Python dhe për t’i ndarë me njerëzit e tjerë ose me studentët nëse jeni mësues.

Në rastin tim kam një problem pajtueshmërie midis TensorFlow dhe CPU -së time, kështu që për momentin do ta përdor për të bërë shembuj dhe teste të ndryshme me TensorFlow dhe Keras.

meta

Epo, ne mund të përdorim vetëm Pyhton

Dhe se ne përdorim një produkt tjetër nga Google dhe ne vazhdojmë të ushqehemi dhe varemi gjithnjë e më shumë nga gjiganti teknologjik "Mos u bëj i keq"

Dallimet midis Colab dhe Jupyter

Siç thamë

  • Colab është një shërbim i pritur, një Jupyter i pritur, ndërsa Jupyter po e përdor atë në kompjuterin tuaj
  • Colab, edhe pse është falas nëse doni fuqi kompjuterike duhet të shkoni në versionin e paguar
  • Duke qenë të pritur, ju mund të ndani fletoret me njerëzit
  • Në Colab mund të përdorni vetëm Python, ndërsa në Jupyter mund të instaloni të gjitha llojet e Kernel, R, Bash, javascript, etj.

Lini një koment