Çmontimi i orës Ikea Lottorp ose Klockis

Ora e alarmit Ikea Lottorp ose Kolckis shpërtheu

Quhet Löttorp ose Klockis, mendoj se ata kanë ndryshuar emrin dhe është një orë e thjeshtë, alarm, kohëmatës dhe termometër të cilën ai e shet në Ikea për 4 ose 5 €. Një 4 në një. Idealshtë ideale ta keni në kuzhina, dhoma etj. Gjëja e mirë për këtë orë është përdorshmëria e saj, është jashtëzakonisht e lehtë të kalosh midis mënyrave të saj të funksionimit, thjesht duhet ta rrotullosh orën. Kështu, ndërsa ktheheni, matjet e ndryshme do të shfaqen në ekran. Vajzat e mia çmenden kur e kapin. Me çdo kthesë, ai bipon dhe ndizet një dritë me një ngjyrë tjetër :)

Zakonisht nuk blej gjëra për t'i çmontuar, gjithmonë përfitoj nga diçka që shkon në plehra ose riciklim, por kësaj here nuk mund të rezistoja. Duke e mbajtur në dorë, u bëra shumë kurioz. A do të jem në gjendje të përdor ekranin me Arduino? Çfarë sensori do të përdorin ata për të matur temperaturën dhe për të zbuluar ndryshimin e pozicionit? A ka ndonjë sulm interesant që mund t’i bëhet orës? Por mbi të gjitha, ajo që më ka intriguar më shumë është ajo dreq që është ajo zhurma e lirshme që dëgjon kur e tund atë? Pse është diçka e lirshme? Dhe jo në një orë, por në të gjitha.

5 €? Ende një burim i lirë i përbërësve? Në Amazon i shet për 13 € çfarë çmendurie, në dyqan e keni për 5 €

Pamje e shpërthyer ose si ta çmontoni orën

Ora e alarmit Ikea lottorp ose klockis

Suscríbete në listën tonë korrekt

Qëndrova para orës duke menduar se do të ishte një punë e lehtë. Por duket se ata të Ikea nuk duan që ne të shohim pjesët e brendshme të pajisjes. Nuk ka një vidë, as një skedë, as një të çarë i gjithë trupi është një copë. Shikoj dhe shikoj dhe vetëm pjesa e përparme mbetet. Pra, me gjithë dhimbjen në zemrën time unë shkoj atje, a është vërtet e nevojshme ta bëj kështu?

Do të të linja një video me pamjen e shpërthyer, por kam probleme për ta redaktuar. Nëse e kuptoj do ta shtoj. E vërteta është se nuk ka qenë e pastër :-( Unë kam thyer një copë të panevojshme, duke menduar se isha nën presion duke mos u ndalur të mendoja nëse kishte ndonjë mënyrë tjetër. Për të mos ndaluar videon dhe regjistruar atë menjëherë. Nxitimi nuk është kurrë këshilltar i mirë

Nëse ju doni çmontoni pastër ndiqni hapat e ardhshëm:

  • duhet të ngrini pjesën e përparme me një kaçavidë për shembull, vetëm plastika që duket mbrojtëse.
  • Do të gjeni një afishe që mbulon të gjithë kornizën, me kaçavidën që kërkon, ku ka një vrimë dhe e shpon, ka vida dhe nuk ke nevojë të detyrosh asgjë

Në imazhin vijues, shikoni dy pjesët në të majtë, ato janë çelësi për ta çmontuar mirë.

Ora e alarmit Ikea Lottorp ose Kolckis shpërtheu

Pasi të keni parë se si ta çmontoni atë. Lër disa detaje të orës së alarmit brenda. E tëra është mjaft e thjeshtë dhe nuk shoh shumë gjëra të dobishme të vërtetën. Por ajo kuti e vogël e bardhë që bën zhurmë është xhevahiri në kurorë.

Ora me alarm të bordit të pjesëve

E hap për të parë pse po bën zhurmë dhe shikoj. A sensori mekanik i pozicionit. Ne tashmë e dimë se si kontrollon pozicionin në të cilin ora tregon për një mënyrë ose një tjetër. Në imazh është horizontale, por në të vërtetë kjo, ora me zile shkon vertikalisht, kështu që topi prej çeliku prek gjithmonë një palë terminale. Më duket një mënyrë shumë e zgjuar dhe që ne mund të kopjojmë për shumë projekte.

Sensori mekanik i pozicionit një zgjuarsi interesante

Sa herë që ora kthehet, ajo ndryshon mënyrën dhe ngjyrën e ekranit. Kjo thjesht e bën atë ndriçimi me një RGB të udhëhequr

Ora e ndriçuar e udhëhequr

Një imazh më shumë që të mund të shihni pjesën tjetër të bordit dhe sa pak ka për të përfituar nga qarku.

Pjesë nga pjesa e pasme e qarkut Lottorp

Beep hack ose si ta bëjmë atë të ndalojë së bëri zhurmë me kthesën

Kur i dhashë fund Lottorp, fillova të kërkoj atë që njerëzit kanë bërë. Nuk ka shumë informacion, për të mos thënë, vetëm 2 ose 3 referenca, po një hack ose modifikim që mund të jetë i dobishëm. Sepse nëse ka diçka të bezdisshme në lidhje me këtë orë, është që sa herë që e ktheni atë jep bip. Imagjinoni që është herët në mëngjes keni modalitetin e temperaturës dhe dëshironi të shihni kohën sepse kur e ndizni drita ndizet dhe beepep. Quiteshtë mjaft e bezdisshme dhe ju mund të zgjoni shokët tuaj të dhomës. Kjo është zgjidhur

Sapo t'ia bëj orëve që zakonisht përdorim, do t'ju tregoj si shkoi.

6 komente në "Çmontimi i orës Ikea Lottorp ose Klockis"

  1. Unë nuk jam një njeri duarartë fare (thjesht një dorë e madhe), por duhet të them se më ka marrë malli për postimin tënd dhe se gjithmonë kam një kohë të mirë duke i lexuar .. Shpresoj të gjesh një vrap në 2018 .. :)

    përgjigje
    • Ju falënderoj shumë për mbështetjen. Ata gjithmonë e vlerësojnë njëri-tjetrin, me të vërtetë :) Le të shohim se si ndodh 2018, me punën dhe familjen është shumë e vështirë të mbash ritmin e publikimit

      përgjigje

Lini një koment