Si të bëjmë një hajdut të Xhaulit

Le të shohim se si të ndërtojmë një Joule Thief, Nuk di si ta përkthej.

Me një Joule Thief  ajo që arrihet është që LEDs të punojë me 1,5V ndërsa normalisht nevojitet 3V.

Shtë perfekt për shfrytëzoni në maksimum bateritë tona. Kur bateritë të jenë shteruar dhe ne do t'i hedhim ato, ne përsëri mund t'i shfrytëzojmë ato ndizni LED dhe e përdorin atë si një elektrik dore. Ka një konsum shumë të ulët dhe do të na japë ende një kohë të lehtë.

Ndërtimi i tij është shumë i thjeshtë, ju duhet vetëm

 • një shkëlqim të lartë LED të bardhë ose blu,
 • në rezistencë 1k,
 • një tranzistor 2N3904
 • Një tor ferromagnetik
 • kabllot

Këtu mund të shihni diagramin e montimit

kap pirgje, hajdut xhulle

Transformatori Krijohet me torusin dhe telin elektrik. Kjo shpjegohet në mënyrë të përsosur në E keqja e çmendurVetëm duke parë fotot ne dimë se si ta mbledhim atë.

transformator toroid

Informacion shumë më interesant:

 • E keqja e çmendur. Një nga shpjegimet më të mira vizuale të montimit, veçanërisht se si të krijoni transformatorin me torusin, nga këtu gjithçka është të bashkoni komponentët.
 • Emanator. Uebfaqe e shkëlqyeshme, ku janë bazuar bloget e tjera për këtë hyrje. Skema e montimit është paksa e ndryshme, por funksionon njësoj. Kjo gjithashtu na tregon se si t'i lidhim të gjithë përbërësit në hapësirën minimale të mundshme dhe të përfitojmë nga një llambë e dritës për të vendosur krejt hackimin.
 • Cappels. I njëjti efekt, por pa tranzitor, vetëm me një kondensator dhe një spirale më fshatar. Por nuk mund t'ju siguroj se do të ketë rezultate aq të mira sa rasti i mëparshëm.

Më në fund po ju lë një video, në anglisht, por shumë ilustruese.

Si të bëni një Joules Thief të përfitojë nga bateritë

Me këtë hak pak të quajtur Joule Thief, ne mund të ndezim LED me vetëm 0,5V që na lejon të përdorim dhe të shterojmë bateritë tona në maksimum.

si te bej nje hajdut xhulle
 • Makine per ngjitjen e metalit
 • Saldator
 • LED blu ose të bardhë
 • 2N3904 Transistor ose ekuivalent
 • Rezistor 1k (kafe-zi-kuq)
 • Toroid
 • Kabëll me dy ngjyra (punon tela magnet)
materiale për të bërë një hajdut xhaul

Nëse asambleja nuk ka qenë e qartë për ju, këtu është një diagram që mund të sqarojë asamblenë.

hajdut skematik elektronik xhaul

Pasi e kisha mbaruar gati postimin, kujtova se tashmë kam shkruar për këtë: - / Joule Thief, por tani ndihet gabim të fshini gjithçka, kështu që e lë të botuar këtë postim. Po, unë rekomandoj atë të vjetër, është më i plotë

Fuente: Instructables

8 komente në "Si të bëni një hajdut Joule"

 1. Shumë mirë në diagram, i thjeshtë, por funksional. Ai ishte i interesuar në përdorimin e mosfet për të rritur performancën mbi diodë. Por deri më tani, nuk kam gjetur ndonjë që të kënaqë, veçanërisht për të punuar midis 1,5 deri në 5 volt.

  përgjigje

Lini një koment