Dallëndyshja e hambarit (Hirundo rustica)

Shënime dhe kuriozitete rreth dallëndyshes së zakonshme Hirundo rustica
Fotografi e Vincent van Zalinge

Unë e konsideroj dallëndyshen si një nga zogjtë më të bukur që ekziston. Ardhja e tij së bashku me atë të avionëve dhe të shpejtë ato paraqesin ardhjen e pranverës.

karakteristika të

Kjo është një Speciet e përfshira në Listën e Specieve të Egra nën Regjimin e Mbrojtjes së Posaçme.

17 - 21 cm dhe të rinjtë nga 14 në 15

Hibernate në Afrikë

Gjuan insekte ulët mbi tokë

Ne mund ta shohim atë nga prilli deri në tetor.

Vëzhgimet

Vendbanim

ushqim

Folet e tyre janë si një filxhan me një majë të hapur dhe të formuar nga barëra, si dhe baltë ndryshe nga avion se ata bëjnë gjithçka të mbyllur dhe vetëm nga balta.

Unë ju lë disa imazhe të foleve të tyre.

Isshtë më lehtë të shohësh dallëndyshet jashtë qytetit. Commonshtë e zakonshme t'i shohësh ata të pushojnë në linjat e energjisë dhe gjithashtu të pinë në fluturim të ulët në pishina dhe gomone.

identifikim

Ata janë një bukuri e vërtetë

Në fluturim është e vështirë të dallosh ato nga avionët e zakonshëm (Delichon urbicum) mund të vërejmë bishtin e tyre shumë të degëzuar.

Ata bëjnë fole me baltë në formën e kupave të hapura në majë


Karl-Birger Strann, XC443771. Mund të shikohet në www.xeno-canto.org/443771.

Data e shikimit në Sagunto

Data kur pashë swift-et e para dhe kur ata largohen.

VitData e mbërritjes
Data e nisjes
201915-04-2019

Ato nuk shihen brenda popullatës. Nga ana tjetër, ato janë të zakonshme në periferi. Ndotur në:

  • rruga e Muntanyeta de l'aigua Fresca,
  • përmes rrugës së stepës,
  • në rrugën që kufizohet me Kështjellën pak para se të arrinte pikëpamjen e faqes veriore
  • shtegu i vjetër i Petrés në paralele të drejtë me lumin para Baixadeta e Gant

Referencat dhe burimet e informacionit

  • Udhëzues zogjsh. Spanja, Evropa dhe rajoni i Mesdheut. Lars Svensson

Lini një koment