Iacobus nga Matilde Asensi

përmbledhje dhe shënime të romanit historik Iacobus nga Matilde Asensi

Unë nuk do ta zbuloj në këtë pikë Mateldi asensi as romanet e tij. Iacobus është i treti ose i katërti që lexoj, nuk e mbaj mend mirë, dhe si gjithmonë është një roman jashtëzakonisht i vendosur mirë. E shkathët, e shpejtë dhe interesante.

Iacobus është ideal kur dëshiron një lexim të lehtë, historik dhe aventuresk. Ju do ta pëlqeni nëse ju pëlqejnë gjërat që lidhen me Templarët dhe Rendin e Tempullit.

Argument

Veprimi zhvillohet në shekullin XIII - XIV, pas shpërbërjes së Urdhrit të tempullit. Një murg i urdhrit ushtarak të Spitalit de San Juan, i njohur për aftësitë e tij deduktive ose detektive, dërgohet nga Papa Gjoni XXII për të hetuar vdekjen e Papa Klementit V dhe Mbretit Filipi IV pas mallkimit të nisur nga Mjeshtri i Madh i Urdhrit i Tempullit që do të ekzekutohet në kunj.

Kjo është Galcerán de Lindur, Persiquitore dhe kjo do të shkaktojë një udhëtim nëpër skenarë të ndryshëm si Paris, Avignon dhe Camino de Santiago në Finisterre. Kombinimi, urdhra ushtarakë, templarë, spitalë dhe hebrenj rreth historisë personale të personazheve kryesorë.

Isshtë një aventurë e shpejtë, ku një mjedis i shkëlqyeshëm historik është i kombinuar me aksion dhe aventurë.

Më pëlqeu shumë përshkrimet dhe vendosja e lagjes hebraike, pasi që në qytetin tim, kemi një lagje të rëndësishme hebreje deri në dëbimin nga Monarkët Katolikë dhe që formon një zonë me bukuri të jashtëzakonshme sot. Shëtitja nëpër lagjen hebraike sot është duke imagjinuar histori nga e kaluara.

Notas

Temat interesante për tu mbajtur mend dhe hulumtuar

Rrënoja Montium në Las Médulas

Momenti kur përshkruhet Las Médulas, me i madhi Perandoria Romake nxjerrja e arit në gropë të hapur. E vendosur në El Bierzo në León.

Ajo gjithashtu shpjegon Shkatërrimi Montium ose Miniera e Shkurtër një sistem minierash i përdorur nga Romakët për të marrë ar. Ai konsiston në prishjen e malit.

Përmendja e Plini zgjoi kujtesën time. Në madhështinë e tij Histori Natyrore, i mençuri romak foli për shfrytëzimin e madh të minierave të kryera nga Perandori i Gushtit në Hispania Citerior përsëri në agimin e epokës sonë. Një vend specifik në atë Hispaninë Romake meritonte gjithë vëmendjen e studiuesit: Las Médulas, nga ku Romakët merrnin njëzet mijë paund ari të pastër në vit. Sistemi i përdorur për të tërhequr metalin nga toka ishte e ashtuquajtura gërmadhë montiumi, e cila konsistonte në lëshimin e papritur të sasive të mëdha të ujit nga rezervuarët e frikshëm të vendosur në pikat më të larta të maleve Aquilanos. Uji i lëshuar zbriti furishëm nëpër shtatë ujësjellës dhe, me të arritur në Las Médulas, i bllokuar në një rrjet galeresh të gërmuara më parë nga skllevërit, shkaktoi rrëshqitje të mëdha toke dhe shpoi tokën. Mbetjet e arit u tërhoqën në agogas, ose liqene të mëdha që vepronin si lavanderi, ku metali i artë mblidhej dhe pastrohej. E gjithë kjo veprimtari po vazhdonte pa ndërprerje për dyqind vjet.

Iacobus (Matilde Asensi)

Rreth urdhrave ushtarakë

Ajo që më bën të mendoj dhe disa tema mbi të cilat dua më shumë informacion janë në lidhje me urdhërat e ndryshëm që ju përmendni

  • Templarët
  • Urdhri i Spitalit të Shën Gjonit të Jeruzalemit
  • Antonianët

symbology

Ashtu si ndodh kur lexon Kodi i Da VinçitE gjithë simbologjia që lejon marrjen e informacionit nga mjedisi më duket shumë interesante. Predha, këmbë pate, ndërtesa tetëkëndëshe, etj.

Templarët dhe Valencia, Sagunto, Camp de Morvedre

Më pëlqen të sjell njohuritë e ndryshme që po përvetësoj në mjedisin lokal dhe rreth meje.

Në këtë mënyrë dhe pasi pashë për shembull mënyrën se si ata kishin për të identifikuar ndërtesat e Templarëve nga forma e tyre tetëkëndëshe, pyes veten.

  • A ka ndërtesa të tempujve ku unë jetoj?
  • A ka studime për të

Nëse jeni një person i shqetësuar si ne dhe dëshironi të bashkëpunoni në mirëmbajtjen dhe përmirësimin e projektit, mund të bëni një donacion. Të gjitha paratë do të shkojnë për të blerë libra dhe materiale për të eksperimentuar dhe për të bërë mësime

Lini një koment