Si të kompostoni

Plehra shtëpiake dhe kompostuese

I kthehem temës së kompostimit nga disa video që kam parë Charles zbritje e cila bazohet në filozofinë e No Dig, No Dig (për të cilën do të flasim në një artikull tjetër). Dowding përdor vetëm plehrash në kopshtin e saj. Plehra për gjithçka. Dhe kjo ju mëson të dyve ta krijoni dhe ta përdorni, si bimë dhe të kujdeseni për kopshtin tuaj.

Receta plehrash Janë me dhjetëra, megjithëse të gjitha bazohen në të njëjtin parim, por secili e bën atë në mënyrën e vet.

Unë kam parë dhe lexuar shumë përmbajtje të ngjashme dhe ka njerëz që përpiqen ta shpejtojnë sa më shumë që të jetë e mundur për ta bërë procesin më të shpejtë, të tjerë që shtojnë mish, madje edhe ushqim të gatuar të mbetur, por unë thjesht nuk mund ta shoh atë. Shtimi i mishit duket si një gabim për këtë lloj dekompozimi aerobik, një tjetër gjë është që ju të kompostoni nga mbetjet e ngurta urbane, siç janë ato të mbledhura në kosha, por ato zakonisht bëhen me procese anaerobe dhe ne po flasim për diçka krejt tjetër.

Vazhdoni të lexoni

Batanije ngrohëse për të mbirë farat

Batanije dhe fara ngrohëse për të mbirë

Unë jam duke përdorur një batanije ngrohëse për të mbirë farat. Isshtë një batanije elektrike (termike) që rrit temperaturën e tokës me rreth 10ºC dhe përshpejton lindjen e farave dhe rrënjosjen e prerjeve. Unë kam marrë rezultate vërtet të mira me farën e Piper Habañero. Bërja e tyre të mbin në vetëm 8 ditë

Ka modele të ndryshme, përveç madhësisë ato ndryshojnë nga fuqia. Ka nga ato prej 17,5W që zakonisht rrisin temperaturën e ambientit me 10% dhe ato prej 40,5W që rriten ndërmjet 10 dhe 20 gradë. Kur ta vendosni në punë duhet të prisni rreth 20 minuta derisa të nxehet në temperaturën përfundimtare. Ata punojnë shumë mirë për dëshirat ose për të përparuar fidanët. Këtë vit si gjithmonë jam vonuar duke mbjellë gjëra, por hej. Unë tashmë e kam batanijen për vitin e ardhshëm. une kam e bleva kete.

Edhe nëse doni të keni gjithçka të kontrolluar në mënyrë të përsosur, mund të vendosni një termostat si ky, ose bëni një të bazuar në Arduino dhe një stafetë (është një projekt që unë kam pritur).

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një mensë nga një kungull

Që nga vera e kaluar unë kam tharë një të tillë kungull (pagure zhyte)  të ngjashme me kunguj pelegrini, por me këtë formë shumë më të zgjatur.

Si të krijoni një kungull të lagur

Dhe ka ardhur koha për të bërë diçka me të ;-)

Meqenëse kam ruajtur vetëm 1, dua ta përdor si një mensë për të mbajtur ujë. Ndërtimi i tij është shumë i thjeshtë. Thjesht duhet ta zbrazim dhe ta heqim.

Vazhdoni të lexoni

Ujitja me pikim diellor - Kondenskompressor

Po kërkoj informacion mbi ujitje e automatizuar në shtëpi për verën Unë e kam hasur në këtë mrekulli.

ujitje nga kondensimi diellor duke kursyer ujin kur lotoni

Po; Parë kështu, nuk është një mrekulli e teknikës, është e vërtetë, ato janë vetëm shishe plastike por pajisja me gjithë thjeshtësinë e saj do të na lejojë një ujitje automatike dhe me një kursime të konsiderueshme të ujit.

Kjo është Kondeskompresori, :) një sistem ujitje me pika diellore. Sistemi bazohet në avullimin dhe kondensimin e ujit për t’i ofruar automatikisht bimës lagështinë e nevojshme.

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një kopsht vertikal me një paletë

A keni një ballkon dhe a ju pëlqen bimët dhe kopshtaria? Epo shikoni si shndërroni një paletë në një kopsht vertikal të vërtetë.

Ata nuk janë të Kopshtet e Varura të Babilonisë, por ju filloni me të lartë ;-)

Jam i sigurt që ju ka pëlqyer, eh. Kështu që këtu do të shkojmë.

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një pishtar nga një shishe verë

Ky është një nga ato mësime që i kam hasur duke u hedhur nga një blog në tjetrin.

Ideja është ripërdorni shishet për t'i kthyer ato në pishtarë. Ideale për t'i pasur ato në kopshtin tuaj gjatë verës.

 

riciklojeni një shishe në një pishtar

Këto janë materialet që do të na duhen. Të gjitha mjaft të qarta, ndoshta më mirë për të sqaruar ...

2. është Teflon, lloji që përdoret në hidraulik.

5. dhe 6. Bashkim dhe kapak bakri

materiale pishtari

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një kompostër shtëpiak me paletë

Si të bëni një kompostues ose kompostues shtëpiak me paletë

Unë kam filluar të bëj plehrash dhe unë kam bërë një kompostues shumë i thjeshtë shtëpiak me paletë. Unë lë disa foto dhe disa shënime të vogla në mënyrë që të mund të shihni se si e kam bërë dhe në fund të artikullit do të shihni një model tjetër të bërë me paleta, duke imituar koshat e kompostit.

Unë përdor paleta të vjetra që kam ripërdorur nga njerëz ose kompani që do t'i hidhnin larg.

Madhësia që kam përdorur janë paleta Euro, kështu që ju tashmë e dini matjen 1,20 × 0,8 m në mënyrë që koshi i plehut të ketë një bazë të lartë 1m x 0,8m.

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një ushqyes shtëpie për shpendët e kopshtit

Pranvera është këtu dhe fushat, pemishtet dhe qytetet janë plot me zogj që fillojnë sezonin e shumimit.

Nëse keni një kopsht, ose ndonjë hapësirë ​​ku vijnë zogjtë, ne mund ta bëjmë këtë ushqyes ultra të lirë me disa pllaka Ikea.

si të bëni një ushqyes zogjsh

Dallimi midis këtij ushqyesi dhe të tjerëve që mund të bëjmë me materiale të tjera është se ai ka pak më shumë shkëlqim sesa ato të bëra me shishe plastike.

Materialet që na duhen përfaqësohen në imazhin vijues, ato janë shumë të pakta dhe shumë të lira.

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një kompostues shtëpiak me një daulle

kompostues shtëpie me daulle

Unë kam pasur parasysh idenë e bëni një kompostues shtëpiak për të përfituar nga mbeturinat e perimeve nga kuzhina.

Unë dua të hetoj më shumë rreth aerobik, anaerob dhe vermikompostues. Kështu që unë do t'ju lë informacione, lloje të ndryshme kundërshtarësh që gjej dhe disa teste që bëj.

Vrimat në daulle janë aq të ajrosura mirë dhe materiali organik kompostohet mirë.Edhe kështu, unë shoh disa disavantazhe për këtë lloj kompostimi.

Vazhdoni të lexoni