Cayenne

kajen në pemishte

Cayenne, një larmi tjetër e Kokrra e kuqërremës Oneshtë një nga pikantet më të njohura dhe më të përdorura, ndoshta sepse megjithëse ka një nxehtësi të lartë, është e tolerueshme për shumicën e njerëzve.

Ka shumë emra të zakonshëm: kajen, piper kajene, piper i kuq, djegës.

Ajo ka 30.000 deri në 50.000 SHU në Shkalla Scoville.

Për momentin Theshtë pikantja që i përshtatet më së miri qiellzës që kemi në shtëpi. Ofron një kruarje intensive por pa u tepruar. Të tjerët pëlqejnë habanero ata tashmë do të shkallëzohen dhe kruhen shumë dhe korrës carolinaAto janë të paimagjinueshme për konsum njerëzor, hahaha.

Këtë vit dua provo jalapenos.

Suscríbete në listën tonë korrekt

Si t’i ruani ato

korrja e kajenës

Më pëlqen të ha kajen të freskët, por meqenëse ka gjithmonë shumë, duhet të mendoni se çfarë të bëni me to. Ne mund t'i shpëtojmë ato në mënyra të ndryshme.

  • Thani ato dhe konsumojini kur është e nevojshme.
  • bluajeni atë dhe bëni pluhur
  • shtypeni atë dhe përziejeni atë me kripë për të marrë kripë pikante
  • marinojeni atë me vaj për të aromuar vajin.

Kulturës

Këto janë shënimet nga vitet e mia të ndryshme të kultivimit.

2019

bimë kajene në vazo

Blej dy bimë lulëzimi nga një çerdhe. Ata kanë një performancë madhështore, pavarësisht se janë në një tenxhere, ata janë mbushur me kafe. Në shkurret më të mëdha unë kam marrë 92 djegës në tjetrin 64. Ky i dyti pothuajse nuk kafshon kështu që nuk do t'i kursej farat e tij

kajen e nxehtë, spec djegës djegës

2020

Këtë vit po mbjell përsëri nga farat e njërës prej bimëve të vitit të kaluar, ajo që ishte mjaft e kruar.

cayenne capsicum chinense

Në datat 6-2-2020 unë thith farat dhe në datën 10 i mbjell ato në shtretër farërash dhe i vendos me një batanije termike dhe deri në verë filloj të marr kajenën. Për më tepër, ne jemi në nëntor dhe ka akoma kafe të gjelbërta.

Unë e komentoj atë sepse shumë herë thuhet që meqenëse fara është mbjellë, ju jepni fruta për 3 muaj. Por unë kurrë nuk kam fucked para 5-6 muajsh.

Në fund kam mbjellë 7 bimë kajene, por kësaj here në vend që të bëhem në vazo, i kam transplantuar në kopsht. Për shkak të çështjeve të pandemisë, unë nuk kam qenë në gjendje ta ndjek atë siç duhet, sepse nuk mund të lëviz kur të doja.

Shkurre kanë qenë shumë më të vogla se vitin e kaluar dhe gjithashtu ka pasur shumë më pak spec djegës për bimë. 70 në mesin e 7 bimëve, një rrugë e gjatë nga 2019 por mjaft për në shtëpi.

bimë djegëse kajene

Unë nuk e di nëse përveç ujitjes toka ka ndikuar në tokë, toka në pemishte nuk është fekonduar me vite dhe vite dhe nuk është kujdesur.

Deri në vitin 2021 do të doja të provoja përzierje plehrash.

kajen

2021

Parashikimi është që të mbillen 6 bimë, në një pemishte, dhe të testohen toka të ndryshme.

Lini një koment