Katapultë lodrash

katapultë lodrash për fëmijë

Le të shohim se si ta bëjmë këtë thjeshtë katapultë për fëmijë e bërë me kapëse rrobash dhe shkopinj akullorësh. Intendedshtë menduar për fëmijë. Të kalojnë ca kohë me ta duke e ndërtuar atë dhe më pas duke luajtur duke lëshuar lloje të ndryshme të predhave.

Ne do të shfrytëzojmë rastin për të shpjeguar koncepte dhe të dhëna të ndryshme në lidhje me katapultat në histori dhe luftëra në varësi të moshës së fëmijës.

materiale:

  • 2 kunja rrobash prej druri
  • 2 shkopinj popsicle (të gjerë, si mjeku)
  • kapak plastik
  • ngjitës (nëse është e mundur ngjitës termik)
  • 2 shirita gome, aq më e fortë aq më mirë

Katapultë shtëpiake hap pas hapi

Ne do të lëmë një shkop druri në tavolinë dhe do të ngjitim piskatoret dhe shkopin e dytë siç shohim në imazh

si të bëni një katapultë në shtëpi me materiale të përditshme

Pasi të jetë tharë, ne do të ngjitemi kapakun 1cm nga fundi i shkopit të 2-të. Ne e lëmë këtë distancë që të jemi në gjendje ta shtyjmë atë më vonë. Në këtë mënyrë gishti ynë do të kapet më mirë

Suscríbete në listën tonë korrekt

tas për të lëshuar predha

Për të lëshuar vendosim predhën që do të përdorim në tapë dhe me njërën dorë mbajmë shkopin që është në tokë dhe me një dorë tjetër shtrëngojmë poshtë dhe lëshojmë papritur

si të nisë me një katapultë

Shihni se si hapet kur përkulni. Energjia grumbullohet në 3 vende të ndryshme:

  • në mekanizmin e pirgut që duhet të mbyllet,
  • në brezat elastikë që mbajnë fort mbajtëset
  • në lakimin e shkopit prej druri

Cilin predhë apo municion të përdorim

si të bëjmë një katapultë shtëpiake

Bëni kujdes se çfarë hidhni. Nëse jeni në shtëpi, përdorni diçka që nuk peshon shumë si një top letër alumini. Kjo është ideale.

Nëse do të hidhni gurë, mermer ose të ngjashme, lëreni të jetë në hapësira të hapura dhe askush nuk i hip në të. Hidhni shumë më fortë sesa mund ta imagjinoni. Me të vërtetë. Toyshtë një lodër pa kuptim por pak energji. Më shumë sesa pritej. Le të më tregojnë çatinë time.

katapultë detaje hap pas hapi

Goma në të majtë dhe ajo në qendër ndihmojnë në rritjen e energjisë, ajo në të djathtë zbret vërtet, por kështu bijat e mia qëlluan më mirë. Nëse nuk do të ishte pak jashtë kontrollit, e gjitha është çështje që ju të përpiqeni.

katapultë me kapëse rripash dhe shirita elastikë

Ky është rezultati përfundimtar.

katapultë për fëmijë

Si predhë, më pëlqen të përdor një top të bërë me letër alumini, megjithëse mund të provoni objekte të ndryshme. Kini kujdes nëse përdorni mermer ose gjëra që peshojnë ashtu siç ka shumë më shumë forcë sesa duket.

Çfarë mund t'u shpjegojmë atyre sipas moshës së tyre?

Historia e katapultave, rrethimeve, balistikave, qitjeve parabolike,

Për katapultat

Shtë një makinë lufte që ruan energjinë për ta transmetuar atë në një predhë.

Katapultat e para u shpikën nga Grekët në 399 para Krishtit, të zhvilluara nga Kartagjenasit dhe të përsosura nga Romakët që i kthyen ato në armë autentike shkatërrimi në rrethime.

Ne kemi folur për disa lloj tjetër katapultash në blog dhe unë jam duke punuar për shumë më tepër përmbajtje

Që atëherë ato janë përdorur dhe modifikuar në të gjitha shekujt deri në shekullin e XNUMX-të. Janë shpikur të gjitha llojet e katapultave. Por ne do ta lëmë historinë e katapultave për një artikull të veçantë që po përgatis.

Katapultat romake mund të gjuajnë 30 kg gurë nga 300 m larg.

Fuentes

  • Eksperimente për fillestarët. Redaktues LIBSA
  • Arti i katapultës. William Gurstelle

Lini një koment