Kompjuteri im ndizet por asgjë nuk shfaqet në ekran

riparoni kompjuterin që ndizet dhe ka një ekran të zi

Kjo është ajo që më ndodhi në kompjuterin tim nëntë vjeç. Kompjuteri fillon por asgjë nuk është e dukshme në ekran. Unë shpjegoj se si të diagnostikoni gabimin për të zbuluar se çfarë dështon, pasi që duket se është një gabim i zakonshëm.

Dështimi zakonisht vjen nga një nga këto 3 vende:

  • La pantalla
  • RAM
  • Kartë grafike

Konsideratat paraprake

Para së gjithash kontrolloni që NUK keni një USB, cd, smartphone, orë, fitbit, ose pajisje të tjera të lidhura me kompjuterin. Nëse keni diçka të lidhur përveç miut, tastierës dhe altoparlantëve, hiqeni atë dhe provoni të filloni përsëri. Shumë herë harrojmë diçka të lidhur dhe nëse kemi BIOS-in e konfiguruar për të nisur nga një disk i jashtëm, ai përpiqet ta ekzekutojë atë dhe jep gabimin.

Nëse ju pëlqen ky lloj riparimi, shikoni këtë hile për të zhbllokoni një smartphone me një ekran të prishur.

La pantalla

Ne kontrollojmë që ekrani funksionon. Tingëllon si budallallëk, por është diçka për t'u hedhur poshtë. Meqenëse në dështimin që diskutuam, kompjuteri funksionon, ai fillon, kështu që mund të ndodhë që gjithçka po funksiononte mirë, por ekrani ishte dëmtuar.

Testimi është shumë i thjeshtë, lidhni një kompjuter portativ ose pajisje tjetër që ka HDMI ose nëse monitori ka një televizor, përpiquni të shihni nëse funksionon. Normalisht ne do të marrim një mesazh No Signal, dhe me këtë tashmë e dimë që një gabim në ekran përjashtohet.

RAM

dashi i kompjuterit tonë burimi i mundshëm i gabimeve

Nëse ndonjë modul RAM që keni lidhur është i dëmtuar ose i lidhur dobët, sepse ka dalë, sepse ka papastërti dhe nuk krijon kontakt të mirë, ne gjithashtu mund ta gjejmë këtë problem.

Pastroni pluhurin, ideali është me ajër të kompresuar dhe nëse marrim hollë me një furçë anti-statike. Por me një furçë normale as ju nuk do të keni ndonjë problem.

Ndryshoni modulet e slotit. Provojini një nga një për të parë nëse dështojnë.

Karta grafike ose GPU

karta grafike ose GPU, grafikë dhe gabim në ekran

Opsioni tjetër është grafiku. Ju duhet ta hiqni atë, të pastroni lidhjet me një furçë dhe të provoni përsëri nëse funksionon.

Para se të blini një grafik tjetër, kërkoni një mik për një të vjetër për t'u siguruar që është vërtet ajo që nuk shkon.

Si ta rregulloni grafikun

karta ime grafike geforce 240

Megjithëse nuk është qëllimi i këtij artikulli, unë lë disa indikacione të vogla.

Nëse është dëmtuar, pastrojeni mirë ventilatorin dhe lavamanin, hiqeni atë dhe ndërroni pastën termike. Shikoni nëse ekziston një përbërës në gjendje të keqe që mund të zëvendësohet ose një bashkues i keq.

Dhe së fundmi nëse nuk mund ta bëjmë atë të funksionojë ne mund të konsiderojmë të bëjmë reflowing gjë që do të mësoj ta bëj në një artikull tjetër.

Diagnostifikimi i gabimit të pllakës amë me bip

gumëzhitës në pllakë amë

Pllakat amë kanë një diagnozë gabimi me të cilën ata na tregojnë se çfarë nuk funksionon. Mund të shihet me LED në butonin e energjisë, megjithëse gjëja më e thjeshtë është me bip, tingulli që lëshon kur ka një problem.

Nëse gjithçka shkon mirë në PC-në tonë, dëgjohet një bip dhe kompjuteri vazhdon të punojë.

Nëse diçka dështon, ajo bie sipas një sekuence, 2 bip, 2 të gjatë dhe një të shkurtër, 3 bip, etj. Dhe me këtë ne e dimë se cila pjesë e kompjuterit po dështon

Tani, shumica e njerëzve kërkojnë në Internet për një diagnozë të shëndoshë dhe në çdo faqe ata gjejnë kuptime të ndryshme për bip-t. Kjo sepse varet nga BIOS-i që keni.

Pra, procedura e saktë është:

  1. Gjeni se çfarë pllake amë keni. Duke parë atë, ose sepse keni ruajtur kutinë ose ndonjë faturë blerjeje.
  2. Pasi ta keni, shkarkoni Manualin e kërkimit të pllakave tuaja në Google (modeli i llojit të dosjes Manuali i pllakës tuaj: pdf)
  3. Pastaj gjeni se ku është kodi i gabimit. Kërkoj brenda pdf fjalën "bip" kështu që zakonisht e gjej brenda pak sekondash.

Në këtë mënyrë ju siguroni që diagnoza e sigurt që korrespondon me gabimin tuaj

Ndonjëherë, siç është rasti im, kompjuteri nuk lëshon asnjë tingull sepse nuk ka të instaluar një zhurmë. Shumë pllaka e kanë të integruar, por të tjerët jo, ajo erdhi në kuti dhe unë e kam ruajtur.

Nëse ju ndodh e njëjta gjë, kërkoni atë, kërkoni një mik për një ose blini një që është gjithmonë mirë ta keni në dorë ose lëreni të montuar në PC. për të ditur ku ta vendosni, shikoni në pjatën ku thuhet zhurma.

Lini një koment