Si të konfiguroni ruterin TP-Link dhe kartën DIGI

router tp-link mr600 me kartë Digi

Prej disa vitesh kam nevojë për WIFI në një zonë me mbulim të vogël, ku nuk arrin asnjë kabllo, pa fibër apo ndonjë gjë tjetër. Nuk e mbulojnë as kompanitë e zonës me teknologjinë WiMax, ndaj kam disa vite që jam me router Orange 4G. Nuk mora shumë bandwidth, vetëm 3 -5 Mb por kjo funksionoi për mua. Këtë vit nuk i kaloi 200 Kb kështu që më duhej të kërkoja opsione.

Pasi provova disa karta njohjeje. Kompania që funksionon më mirë për mua është DIGI dhe për të përdorur mbulimin e saj 4G kam krahasuar një ruter 4g, Tp-link Archer MR600 dhe rezultatet pas një konfigurimi të vogël kanë qenë shumë të mira, duke arritur 15 deri në 20 Mb shkarkim.

Si të zhbllokoni SIM në ruterin Tp-link

Në varësi të ruterit, do të ndryshojë pak ekranet, por procesi është i njëjtë.

Gjëja e parë që duhet të bëjmë është të zhbllokojmë SIM-in tonë me ruterin ashtu si kur e fikim smartphone-in dhe e ndezim duhet të konfirmojmë pinin tonë të kartës SIM, është një masë sigurie. Por ka opsione këtu për ta bërë atë vetëm një herë dhe më pas që ruteri ta zhbllokojë atë automatikisht.

Ka udhëzime ku thonë se mund ta zhbllokoni kartën në smartphone dhe më pas ta përdorni në ruter, por nuk është e vërtetë, nuk funksionon.

Për të zhbllokuar kartën SIM e vendosim në ruter dhe duhet të lidhemi me të me kompjuter ose smartfon. Idealja, herën e parë, është ta bëni këtë me një kompjuter dhe kabllo rrjeti.

Ne e lidhim atë dhe shkojmë në shfletuesin në adresën http://192.168.1.1/ ose http://tplinkmodem.net

Duke qenë hera e parë, do të na kërkojë të krijojmë një fjalëkalim për ruterin, sepse krijojmë një të ri dhe tani mund të identifikohemi.

krijoni, ruter fjalëkalimi tp-link

Sapo të hyni, do të shohim njoftime se pini i SIM është i nevojshëm sepse është i bllokuar. Për ta zhbllokuar, le të Rrjeti > Menaxhimi i PIN-it vendosim atë që na kanë dhënë me kartë, zgjedhim ta ruajmë për raste të ardhshme dhe e japim për ta ruajtur.

Si të zhbllokoni kartën SIM në një ruter
futni pinin e SIM dhe e njihni automatikisht në ruter

Tani do të aktivizojmë roaming. Pas njoftimit që na japin.

aktivizoni roaming në ruter

Ne jemi duke shkuar tek Rrjeti > Internet dhe aktivizoni roaming.

konfiguroni ruterin e ri

Dhe ne tashmë kemi internet, por duke bërë teste shpejtësie arrihen shpejtësi të ulëta, rreth 2 Mb, shumë larg nga sa kisha provuar.

Si të përmirësoni gjerësinë e brezit dhe shpejtësinë me DIGI

Me një ndryshim të vogël do të përmirësojmë shumë lidhjen tonë.

Nëse shikoni imazhin, si parazgjedhje ne jemi duke u lidhur me një profil që vjen si parazgjedhje nga Portokallia.

zgjidhni profilin APN për Digi

Ne do të krijojmë një profil të ri duke i caktuar APN-në e duhur. APN është Emri i pikës së aksesit, emri i pikës së hyrjes dhe duhet t'i jepni të saktën për secilën kompani.

Pra, le të Rrjeti > Internet (skedë e avancuar) dhe ne japim për të Krijo një profil, e cila është e vogël në fund.

Rivendosni atë në vlerat e fabrikës duke mbajtur të shtypur butonin për rreth 15 sekonda, derisa të pulsojë dhe më pas të ktheheni në linjë dhe t'i jepni një fjalëkalim të ri dhe do t'ju duhet të rikonfiguroni profilin me DIGI APN.

Plotësojmë profilin e ri me emrin DIGI dhe APN: internet.digimobil.es

krijoni një profil të ri për ruterin me apn-në e duhur

Pasi të krijohet profili, kthehemi te Rrjeti> Internet dhe te emri i profilit: do të zgjedhim Digi.

Rinisni ruterin për t'u siguruar që ndryshimet që keni bërë të hyjnë në fuqi.

Dhe kjo eshte. Ne kemi shkuar në 15 -20 Mb mesatarisht në shkarkim. Rreth 10 herë më shumë se me profilin e paracaktuar.

Nëse keni një kartë nga një kompani tjetër, gjeni APN-në e tyre dhe krijoni një profil për ta.

Mund t'ju interesojë: Si të prerë një kartë SIM

Çfarë duhet të bëj nëse harroj fjalëkalimin e ruterit.

Ka shumë opsione të tjera në këtë ruter, është një çudi e vërtetë, më tregoni nëse jeni të interesuar të shpjegoj gjithçka që mund të bëhet.

Starlink, opsioni i Internetit satelitor

Me kane thene shume mire per Starlink, Internetin satelitor Space X te Elon Musk, e vetmja gje qe duhet te paguash eshte antena dhe instalimi dhe vetem per 2 ose 3 muaj sherbim nuk jam i interesuar. Por dikush që ka nevojë për të gjithë vitin është një opsion për t'u marrë parasysh, pasi po flasim për shpejtësi shkarkimi deri në 300 Mb/sekondë.

1 koment në "Si të konfiguroni ruterin TP-Link dhe kartën DIGI"

  1. Ju faleminderit shume per artikullin, une kam te njejtin router dhe nuk kishte si te funksiononte karta SIM e Digi, ne celular dhe nje MIFI qe kam.

    Në aplikacionin Tp-link nuk mund t'i shihni të gjitha këto opsione dhe nuk dija çfarë të provoja, kështu që duke ndjekur hapat tuaj arrita të kem 4G dhe shkon shpejt.

    Faleminderit!

    përgjigje

Lini një koment