Konti i Monte Kristos

Përmbledhje, rishikim dhe shënime të Konti i Monte Kristo nga Alexander Dumas

Konti i Monte Kristos nga Alexander Dumas (babai) Theshtë romani që kam lexuar më së shumti. Kjo është hera e pestë në 30 vjet dhe çdo herë më lë një shije të ndryshme në gojën time, me të cilën kuptoj se si po ndryshoj dhe si ndryshon personaliteti dhe mënyra ime e të menduarit.

Editionshtë një botim i vitit 1968, trashëgimi familjare. Unë e kam lexuar gjithmonë këtë vëllim, atë me fotot, që i vogël, dhe përveç historisë më pëlqen të lexoj këtë botim të veçantë që më kujton të gjitha kohët që e kam lexuar. Eshte Botimet Rodegar me përkthim nga Javier Costa Clavell dhe kopertinë nga Barrera Soligro

I vendosur në shekullin XIX, romani fillon në 1815. Nëse nuk e dini, është historia e një hakmarrjeje. HAKMARRJA. Një nga klasikët e mëdhenj të letërsisë botërore.

Përmbledhje e punës

Libri The Count of Montecristo nga Ediciones Rodegar. Myk libri

Nëse nuk doni të dini asgjë për veprën para se ta lexoni, mos e lexoni këtë pjesë. Van SPOILERS

Edmundo Dantes, është një i ri krenar, i sigurt, fisnik dhe i suksesshëm, i cili do të martohet dhe do të emërohet kapiten. Kjo ngjall zilinë e disa fqinjëve dhe tradhtohet për ta bërë atë të zhduket nga personazhe të ndryshëm. Një seri fatkeqësish katastrofike që bashkohen për të përfunduar duke e fundosur.

Do të mbylleni në Kalanë e If, ​​ku do të takoni Abbe Faria, i cili do t'ju udhëzojë dhe do t'ju tregojë për sekretin e një thesari të madh. dhe nga këtu e tutje, gjithçka në jetën e tij sillet rreth Hakmarrjes së njerëzve që i kanë shkatërruar jetën.

Përmbledhje e librit nga Aleksandër Dumas

Çdo gjë shkon, gjithçka është e menduar. Çdo gjë është mizore. Endshtë qëllimi që justifikon të gjitha mjetet për të shkatërruar atë që e ka lënduar.

- Nëse një burrë do të kishte bërë babanë, nënën tuaj, të fejuarën tuaj të vdiste përmes mundimeve të tmerrshme të përhershme, a do të besonit se dëmshpërblimi që ju jep shoqëria është i mjaftueshëm vetëm për faktin se tehu i gijotinës kishte kaluar midis bazës së zverkut dhe muskujt e qafës së fajtorit, të personit që ju ka bërë të vuani me vite dhe që ka pësuar vetëm disa sekonda dhimbje fizike?

Duke ndarë drejtësinë, jetën dhe vdekjen sikur të ishte një perëndi. Derisa ai vetë të kuptojë fuqinë që ka ardhur për të marrë dhe marrë parasysh veprimet e tij.

Abbe Faria, një krijues

Kapitulli i abatit Faria në kështjellën e If

Abati Faria, është një personazh dytësor në shfaqje, të cilin Edmundo Dantés e takon në mbylljen e tij në kështjellën e If. Një njeri i mençur që do ta trajnojë dhe që kishte përdorur zgjuarsinë e tij për të siguruar veten me gjithçka që i nevojitej.

"Por, pa stilolapsa, si mund të kishit shkruar një traktat kaq voluminoz?"

- Unë i kam bërë me kërcin e atyre hakes që ndonjëherë na japin ushqim.

-Dhe boja?

-Para se kishte një fireplace në birucën time. Ata e mbuluan atë pak para se të më mbyllnin atje. Por meqenëse një zjarr po digjej atje për vite, ai ishte i mbuluar me blozë. Unë e shpërndaj atë blozë në pak verë, llojin që na shërbejnë të dielave, dhe marr një bojë të shkëlqyer. Për shënimet që meritojnë të theksohen, i godas gishtat me një kunj dhe shkruaj me gjakun tim.

Në këtë kuptim mund ta konsiderojmë a krijues, me forcë, por pa dyshim zgjuarsia dhe vendosmëria e tij të kujtojnë shumë frymën që ne presupozojmë tek krijuesit.

Shtë i pari nga 5 leximet që më ka ardhur në mendje.

Kalaja e If dhe Ishulli i Montecristo

Nga vendet e ndryshme të veprës ka 2 që dallohen nga pjesa tjetër, kalaja e If dhe ishulli Montecristo. Dhe nëse. 2 ekzistojnë.

Ishulli dhe Kalaja e If

I përket Francës. Kalaja e saj është një fortifikim i ndërtuar midis 1525 dhe 1527.

ka qenë mjedisi për romane të ndryshëm përveç Dumas '. Për shembull, Njeriu me Maskë të Hekurt është mbyllur në këtë kështjellë, por është një legjendë, kjo nuk është e vërtetë, megjithëse ata e vendosën kështu.

Ishulli Montecristo

I përket Italisë, konkretisht Toskanës. Shtë një ishull i vogël prej 10,39 km². Shtë një ishull i pabanuar dhe i shpallur rezervat natyral i gjuetisë dhe mund të vizitohet vetëm me leje. Nuk është në të njëjtin vend që ata citojnë në roman. Reallyshtë me të vërtetë afër Korsikës dhe ishullit të Elbës.

Në roman është një mjedis i rëndësishëm sepse është aty ku gërshetohet thesari i Kardinal Spada dhe kjo i lejon Edmundo Dantes të marrë personalitetin e tij të ri dhe të nisë veten për të kryer hakmarrjen e tij.

Kuriozitet për të shkruar me dorën e majtë

Një kuriozitet që më duhet ta kontrolloj dhe t’ju ​​lë një imazh. Në një moment të romanit ata citojnë sa vijon

Kjo ndodh sepse letra ishte shkruar me dorën e majtë. Unë gjithmonë kam vërejtur se shkronjat e shkruara me dorën e majtë duken jashtëzakonisht të ngjashme me njëra -tjetrën.

A ngjajnë vërtet të gjitha letrat me dorën e majtë? domethënë të djathtët që shkruajnë me të majtën.

Botime të rekomanduara të The Count of Monte Cristo

Mësoj, jo pa pak zhgënjim, se botimi im është i shkurtuar. Pere Sureda rekomandon dy botime, me përkthim nga José Ramón Monreal

Njëri është duke redaktuar Navona e pashmangshme, redaktuar nga ai vetë, Alma Clasicos Ilustrados tjetër.

Herën tjetër që do të shkoj ta lexoj do të marr një nga këto të dyja.

Nëse po mendoni të blini një libër të Konti i Monte Kristos, çelësi është në përkthim, nëse mund të zgjidhni një që përdor, siç thamë, përkthimin e José Ramón Monreal.

Nuk duhet lodhur kurrë të pretendosh rëndësinë e punës së përkthyesve.

2 komente për "Konti i Monte Kristo"

Lini një koment