Si të krijoni një kub Rubik 2 × 2 me zare

Ata më kërkojnë me postë për ndërtimi i një kubi Rubik për një klasë të fëmijëve të moshës 10-11 vjeç.

Ndërsa po kërkoj një zgjidhje që ia vlen, unë ju lë këtë cSi të krijoni një kub magnetik 2 × 2 Rubik me zare.

Kubik rubik magnetik shtëpiak 2x2

Fatkeqësisht nuk ia vlen sepse është një zgjidhje shumë e shtrenjtë dhe duhet të përdorni mjete që nuk janë të përshtatshme për moshën e tyre, por ndoshta do të funksionojë për ju.

Për ju që keni ndjekur blogun për një kohë të gjatë, a kubi magnetik i rubikut të ngjashme por 3 × 3

Suscríbete në listën tonë korrekt

Meqenëse në këtë rast ka vetëm 8 zare, ne nuk kemi një qendror që mund ta përdorim si bosht për të gjithë të tjerët, kështu që ajo që bëjmë është të prezantojmë një top çeliku që do të veprojë si një bashkim topi për të artikuluar lëvizjen i zareve.

kubi i rubikut me zare

Zaret mbështeten nga magnet neodymium, por topi nuk është magnet, kjo eshte shume e rendesishme.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të krijoni një platformë për të mbajtur zaret dhe për të bërë vrimat.

platformë zare

Ne e prerë pjerrësinë në 55º

zare për një kubike rubiku

Tani ne jemi gati për të shpuar. Bëni shumë kujdes me këtë operacion mund të jetë i rrezikshëm.

stërvitni zaret

Kjo do të jetë vdekja jonë. Me hapësirë ​​për topin e çelikut dhe një vrimë ku do të fusim magnetin tonë neodymium.

vdes mulliri

Detaji i ndërtimit të kubit Rubik

Tani ju vetëm duhet të ngjitni magnetët me zam në zare dhe të mblidhni kubin. Para se të vendosni ngjitësin, kontrolloni që keni vendosur saktë polaritetin e magneteve dhe se gjithçka funksionon si duhet

magnet neodymium për të ndërtuar një kub të rubikut

Dhe gjithçka gati

Kubi i Rubikut i bërë me zare dhe magnet

Tani ta shijoj dhe unë të mendoj

Për më shumë foto dhe informacione kjo e udhëzueshme

 

3 komente në "Si të bëjmë një kub Rubik 2 × 2 me zare"

Lini një koment