Si të krijoni një kub magnetik me zare

Ju pëlqen kjo kubi magnetik Rubik i bërë me zare?

kubik rubik i bere me zare dhe magnet

Epo, bërja e tij është shumë më e lehtë nga sa duket ...

Ne vetëm vendosim magnet neodymium në qendër të fytyrave përkatëse.

Suscríbete në listën tonë korrekt

Do të na duhen:

Epo, mbani në mend se jo të gjitha zaret do të kenë të njëjtin numër magnetesh, ashtu si në Rubik origjinal, jo të gjitha zaret kanë të njëjtat nyje.

Në imazh mund të shihni një diagram të 4 llojeve të zareve që do të bëjmë.

ekzukema struktura e kubit rubik

 • Bërthamë. Ata janë zaret e brendshëm, ato që nuk shihen. Këto do të kenë magnet të vegjël D32 në të gjitha anët e tyre, të cilat shfaqen me të kuqe në vizatim.
 • Qendrat. Ato janë zaret që do të shkojnë në qendër të secilës prej 6 fytyrave të kubit. Vini re se ai ka një magnet të madh D64 dhe 4 nga ato të vegjël, 4 të kuqtë dhe një fytyrë pa magnet.
 • Edges. Ato janë zaret që bashkojnë dy fytyra
 • Këndet. Ato janë zaret e qosheve dhe që janë pjesë e 3 faqeve të kubit.

Kubat përgatiten me shpime me diametër të duhur

copë kubike magnetike rubik

E magnet dhe gati

përgatitje zare kubike rubiks

Epo, në mënyrë që të mos bëni gabime kur poziciononi zaret, ata na kanë lënë një diagram që shihni në imazhin vijues dhe që mund ta shkarkoni në skedarin excel të bashkangjitur.

Skema e Kubit me Shtresë Rubik

Dhe asgjë tjetër për të shijuar me mundësitë e shumta të kubit tonë.

kubike magnetike shtëpi rubike

Dhe nëse jeni të interesuar, ja ku do të shkoni si zgjidhet kubi i rubikut.

Fuente: Instructables

11 komente mbi "Si të krijoni një kub magnetik me zare"

 1. Përshëndetje! Unë jam i interesuar për atë që keni zbuluar! Po filloj të punoj në vepra arti me këtë material të mrekullueshëm dhe më duhet të "levitoj" magnet me forcë magnetike. Unë jam duke eksploruar dhe ende nuk kam shumë informacion. A keni ndonjë ide se si ta bëj atë? E di që është pothuajse e çmendur, por më intereson se çfarë po bën dhe mbase mund të më sugjerosh diçka
  Faleminderit nga Argjentina!

  përgjigje
 2. Mirë,

  Unë jam duke prodhuar kubin siç e shpjegon në internet, por kam një pyetje. Magnetët kanë polaritet dhe nuk keni përmendur asgjë se si t’i ngjitni ato në mënyrë të saktë që të mos zmbrapsin njëri-tjetrin. Do ta vlerësoja nëse më ndihmoni sa më shpejt që të jetë e mundur.
  Ju faleminderit.

  përgjigje
 3. Pershendetje perseri,

  Kam harruar të komentoj se për të ngjitur magnetët nuk ka problem nëse kubike nuk do të përdoret dhe ju gjithmonë e lini atë në pozicionin e përfunduar. Por dyshimi lind kur ju doni të përdorni kubin dhe zarin lëvizni, rrotulloheni ... Ky është dyshimi.
  Falënderim

  përgjigje
 4. Pershendetje Nacho,

  Unë jam duke u përpjekur për të bërë kubike, por unë kam një pyetje në lidhje me ngjitjen e magnet në zare.
  Nëse kubi do ta linte statik për zbukurim, nuk kam asnjë problem sepse përballem me pole të kundërta dhe kaq. Por pyetja ime është si vijon:
  A ekziston një kombinim i lidhjes së magnetit që mund ta bëjë kubin funksional si atë real? a do të jenë në gjendje të rrotullojnë zaret pa problem?

  Shumë falemnderit.

  përgjigje
 5. Përshëndetje për të gjithë ... Si veproni për të shpuar zaret, çfarë lloji bit përdorni, dru, petëzuar ose beton, unë mendoj se me atë të betonit do të ishte e vështirë për shkak të formës së saj të çuditshme, por gjithsesi unë pyes ...

  përgjigje
 6. Përshëndetje
  Ju mund të më dërgoni një kontakt që të mund të porosis një kub 3 × 3 me magnet.
  Më tregoni se si ju kontaktoj për të arritur një marrëveshje, çmim etj ...
  Shumë falemnderit

  përgjigje

Lini një koment