Kullues për kapsolla kafeje

Kullues shtëpiak për bishtajat e kafesë

Unë jam duke shkuar për t'ju mësuar të bëni një kullues jashtëzakonisht i thjeshtë por shumë efektiv për kapsulat e kafesë. Soshtë kaq e thjeshtë sa po pyesja nëse duhej të bëja një tutorial apo jo, sepse nuk është një hap pas hapi, është një hap i vetëm. Por unë i dua këto zgjidhje të përditshme që çdokush mund të bëjë me objektet e përditshme.

Por ajo që është e qartë është se të gjithë ata që kanë një prodhues kafeje kapsule, në rastin tim Dolce Gusto, nuk mund ta hedhin kapsulën për arsye të ndryshme. Sepse ndotim dhe sepse zbrazet pak nga pak dhe plehrat pikojnë nga ju.

Nëse jeni një kultivues kafeje mund t'ju interesojnë këto 2 artikuj se si të bëni pjekësit e kafesë

Si të bëni një kullues nga një shishe

Kullues kapsule kafeje me një shishe plastike të prerë në gjysmë. e vlefshme për të gjitha markat. Dolce Gusto, nespresso, Mercadona, etj

Unë kam një kullues i bërë me një shishe gjysmë litri Coca Cola dhe është masa perfekte.

kullimi i kapsulës shtëpiake

Thjesht duhet ta prisni në një lartësi të arsyeshme siç e shihni në imazh.

Suscríbete në listën tonë korrekt

Dhe vendosni pjesën e kapakut poshtë. Unë mund të vendos 2 kapsula që janë zbrazur atje. Për shkak të formës së shishes, çdo lloj kapsule e markës përshtatet në mënyrë të përsosur.

shishe për kapsolla kafeje. E thjeshtë dhe shumë e pastër

L përfitimet e këtij kulluesi shëndoshë:

  • është shumë e thjeshtë dhe e lirë
  • pastron shumë lehtë
  • Shërben për të gjitha llojet e kapsollave (Dolce Gusto, Nespresso, Tassimo, Mercadona, etj)

Nëse doni diçka më të zhvilluar. Një kullues me një dizajn të caktuar që nuk përplaset në kuzhinën tuaj, shikoni seksionet vijuese me disa të dizajnuara për printerë 3D ose produkte të markës

Si të bëni një kullesë të madhe për shumë kapsula

kuti, që përdoret për të zbrazur kapsulat e monododis me kafe dolce gusto, nespresso

Për këtë mund të përdorim një enë normale, por unë rekomandoj djathin Apetina nga Arla (në Amazon) Unë e përdor atë enë për një mijë gjëra.

  • Për të kapur peshk në rezervuar ndërsa e pastroni atë
  • për të lënë enët të kullojnë
  • dhe për kapsulat e kafesë

Pra, siç është e shëmtuar, por me një shtresë bojë gri, të zezë ose çfarëdo që ju pëlqen, duket mirë.

Unë nuk mund t'ju tregoj timen sepse jemi në bllokim dhe nuk i kam këtu.

Por nëse e vëreni është njëlloj si ështëplanprogramet tregtare që ju lë më poshtë.

Kullues 3D me Shtypje

Ata janë shumë të mirë. Ka disa shumë të zgjuar dhe shumë të tjerë që janë si shishja që kam përdorur, por të shtypura në 3D.

Avantazhi është se ju keni një aksesor më të bukur. E keqja është se duhet të keni një printer 3D ose të pyesni dikë që e dini që e bën.

Këtu unë lë rezultatet e tabela kullimi për Dolce Gusto në Thingiverse. Ku mund ta shkarkoni modelin tuaj dhe ta shtypni atë

Kullues komercial

aksesor komercial për kapsulat nespress, dolce gusto

Ju gjithmonë keni mundësinë e shikoni për një pajisje shtesë në dyqane dhe cblini ato. Nuk janë shumë, por disa i gjeni. Theshtë opsioni që më pëlqen më pak, por do t’ia lë juve nëse ju ndihmon. Ose nëse ju ndihmon të frymëzoheni dhe të krijoni diçka.

Kapsula vakumi të menjëhershme shtëpiake

Kjo është një ide që unë kam pasur në mendje për një kohë të gjatë. Përbëhet nga bërja me thonj, ose ndonjë sipërfaqe prerëse, një mjet që shpejt e shpon kapsulën dhe e zbraz atë menjëherë.

Në vend që ta lini të pikojë, mund ta zbrazni për një ose dy sekonda.

Si të riciklojmë kapsulat

Këtu do të doja të bëja dallimin midis riciklimit në shkallë të gjerë të kompanive dhe riciklimit që ne mund të bëjmë në një nivel individual.

Në një nivel masiv

Megjithëse disa kompani vendosin pika për të mbledhur kapsula dhe për t'i ricikluar ato, realiteti është se shumica e kapsollave shkojnë dëm dhe se riciklimi i atyre që janë rikuperuar është mjaft kompleks

Në nivelin individual

Ne mund t'i ripërdorim ato plastike, për zanate të ndryshme, por në fund të fundit do të duhet t'i hedhim ato, kështu që është vetëm një mënyrë për të zgjatur problemin.

Në kapsulat prej alumini të Nespresso, ne ende mund ta ndajmë aluminin dhe t'i shkrijmë ato. për të përdorur këtë alumin në disa eksperimente. Ato nuk janë zgjidhje të shkëlqyera, nuk është një produkt që më pëlqen të bëj gjithçka.

Unë nuk do të përdorja këto lloje të krijuesve të kafesë.

Problemi i kapsollave dhe ambienti

Që prodhuesit e kafesë me një shërbim janë bërë një problem mjedisor nuk është asgjë e re.

Miliona kapsula përdoren në ditë. Nga 9 gramë të secilës kapsulë, 6 gramë janë kafe dhe 3 gram mbështjellës ose paketim. Kur paketojmë sasi kaq të vogla, na duhet shumë më tepër material sesa nëse paketojmë 1 kg kafe.

Për të paketuar 1 kg kafe do të na duhen rreth 110 kapsula, dhe ky është padyshim një problem mjedisor.

Për shkak se alumini dhe Nespresso plastike janë të vështira për t'u ricikluar, sepse ato janë bashkangjitur në filtër. Dhe veçanërisht pasi që një pjesë e madhe e kapsollave shkojnë dëm.

Kapsula vs aparat ekspres

Nëse nuk doni të përdorni kapsula me dozë të vetme, ju keni prodhuesin tradicional italian të kafesë. Nëse nuk ju pëlqen, mendoni se duhet të prisni shumë gjatë, sepse keni gjithashtu mundësinë e blerjes së aparateve të ekspresit (do t'ju lë disa nga amazon Qe ti te shohesh)

Përparësitë e Expresso, përveç cilësisë së kafesë, është se ju përdorni kafe të bluar, kështu që problemi i kapsulës zhduket.

Lini një koment