Lavdërime për ngadalësinë e Carl Honoré

Librin nuk e kam pëlqyer dhe nuk e rekomandoj. Unë filloj i fortë. Sa keq që ishte leximi im i parë i vitit. Dhe kjo më ndodh për të mos filluar leximin e vitit Dobia e padobishme, një traditë 2 vjeçare që nuk do ta lë të humbas.

Sa i përket librit të Honoré, mendoj se ka më shumë se gjysmën e faqeve të mbetura. Kam debatuar nëse duhet ta shkruaj këtë përmbledhje apo jo, por meqenëse ka gjithnjë gjëra pozitive, i lë këtu të shkruara në rast se në të ardhmen dua të rishikoj një temë që ka tërhequr vëmendjen time. Le të bëhet ky blog kujtimi im.

Lavdërim për ngadalësinë. Një lëvizje në të gjithë botën sfidon kultin e shpejtësisë

Unë tashmë e thashë atë, si një libër Unë e shoh atë të përsëritur. Shumë. Unë mendoj se ai e ka bërë atë shumë të gjatë, sepse ai përsërit të njëjtat argumente pa pushim gjatë çdo kapitulli dhe gjatë gjithë librit. Po, duke vendosur shembuj të ndryshëm, por gjithmonë bazuar në të njëjtën gjë.

Libri fillon joshjen. Të gjithë në një masë më të madhe ose më të vogël janë në nxitim. Hapja duket si një zbulim, me një argument të moderuar. Ju nuk duhet të bëni një shndërrim radikal në lëvizjen e ngadaltë, por thjesht ulni shpejtësinë në aktivitete të caktuara, etj.

Dhe kjo është diçka për të cilën unë pajtohem se do të ishte mirë për të gjithë ne.

Por nga këtu e tutje ai e përsërit atë një mijë herë rreth mjediseve të ndryshme në të cilat ai e ndan librin.

 • La comida
 • Qytetet
 • Trupi dhe mendja
 • ilaçi
 • Seksi
 • Punë
 • Koha e lirë
 • Fëmijët

Të gjitha këto janë gjëra logjike, për të cilat mbase nuk jemi ndalur kurrë të mendojmë, por për të cilat pajtohemi të gjithë.

Nëse doni një ese argëtuese hidhni një vështrim Tirania e komunikimit shënoi nga Ignacio Ramonet. Pak e vjetër, por shumë frymëzuese.

Më e keqja e tërë librit

Sigurisht që ndodh në seksionin e ilaçeve, ku terapitë alternative inkurajohen si një mundësi mbi ilaçet. Dhe këtu është prishur libri, sepse duke parë se si është pozicionuar për këtë çështje, më ka bërë të mos besoj gjithçka që thotë.

Pavarësisht nëse është pak a shumë përsëritëse, unë nuk e di se ku magjistar dhe ku faktet e provuara. Kështu që ka pushuar së interesuari mua.

Shënime dhe dokumente për t'u shqyrtuar

Disa nga temat për të cilat ai flet me shembuj janë:

 • Ushqim i ngadalte,
 • Seks i ngadalshëm,
 • Qytete te ngadalta,
 • Shkollim i ngadaltë

Për të përfunduar unë lë këtë dokument i cili është një letër nga Harry Lewis për studentët e tij të Harvardit. Titullohet Ngadalësoni shpejtësinë: Merrni më shumë nga Harvard duke bërë më pak.

Nuk e kam lexuar por me duket interesante. Sapo e lexoj, kthehem dhe azhurnoj hyrjen. Nëse dëshironi ta lexoni, mund ta shkarkoni nga Uebfaqja e Harvardit ose nga Ikkaro

Nëse e keni lexuar librin ose letrën e Lewis, lini një koment dhe më tregoni se çfarë mendoni.

Nëse jeni një person i shqetësuar si ne dhe dëshironi të bashkëpunoni në mirëmbajtjen dhe përmirësimin e projektit, mund të bëni një donacion. Të gjitha paratë do të shkojnë për të blerë libra dhe materiale për të eksperimentuar dhe për të bërë mësime

Lini një koment