LEGO Boost nuk do të lidhë Bluetooth

nxitje lego me probleme në lidhjen e Bluetooth me tablet

Problemi kryesor që kam hasur në këtë moment Robot LEGO Boost është se në varësi të pajisjes (tabletë ose smartphone) është shumë e vështirë që Bluetooth të çiftohet. Në rastin tim, funksionon mirë me një BQ Aquaris X Pro, dhe keq me Huawei T5 dhe me një Samsung A7.

Ndërsa avancojmë ekranet e asamblesë së Lego, vjen një kohë kur duhet të testojmë robotin dhe të jemi në gjendje të programojmë me blloqet që duhet të lidhet përmes Bluetooth. Ne fillim Duhet të jetë aq e lehtë sa shtypja e butonit të gjelbër në Move Hub i cili është blloku kryesor i Robotit.

butoni jeshil në qendër lëvizjeje për të lidhur Bluetooth

Por kur shtytja vjen në lëvizje, gjërat shpesh ndërlikohen.

Pas shumë provash duket se Kam gjetur një metodë që funksionon mirë dhe kjo do të na ndalojë të kalojmë kohë duke u përpjekur të përputhemi dhe të përfundojmë në nervat tona.

Për mua më funksionon 100% të kohës. Lë një video dhe më pas udhëzuesin të shkruar me hapa në formatin tradicional.

Unë kam krijuar një Udhëzues për tu njohur me Hub Move në thellësi

Detyro përditësimin e firmuerit

Një zgjidhje që shumë njerëz më kanë thënë se mund ta rregullojë problemin për mirë është të detyrosh përditësimin e firmuerit Move Hub. Për këtë ju duhet të ndiqni hapat e mëposhtëm:

 1. Ne dalim nga aplikacioni dhe rihyjmë duke zgjedhur një model për të montuar
 2. Shtypni butonin e gjelbër pa e lëshuar atë
 3. Pa lëshuar butonin jeshil të Move Hub ne zgjedhim një aktivitet
 4. Kjo do të na tregojë një mesazh duke pyetur nëse duam të përditësojmë firmuerin.

Pas disa minutash përditësimi, problemi i lidhjes mund të zgjidhet. Nëse ende nuk është zgjidhur, ndiqni metodën që tregoj më poshtë.

Si të lidhni Bluetooth-in e tabletës ose smartphone-it me LEGO Boost Move Hub

Zgjidhje hap pas hapi për kur nuk lidheni me Bluetooth

 • Dilni nga aplikacioni Lego Boost.
 • Çaktivizoni Bluetooth-in e tabletës.
 • Futni aplikacionin në ekranin që ju ka lënë më parë.
vendosja e ekranit lego

Do t'ju tregojë se duhet të aktivizoni Bluetooth-in e tabletës për të hyrë

aktivizoni cilësimet e Bluetooth-it
 • Klikoni në butonin e gjelbër në Move Hub
 • Ju zgjidhni dhe aktivizoni atë opsion në tabletë dhe pranoni lejet

Dhe voila, ju jeni të lidhur menjëherë.

Ju do të dini nëse është i lidhur sepse drejtuesi i Move Hub kthehet në blu. Në imazhin vijues është çiftuar. Shikoni udhëhequr

blu i udhëhequr në lëvizje shpërndarës konfirmon lidhjen

Kodi PIN nuk ekziston

Para se të zbuloja metodën e mësipërme, u përpoqa të çiftoj Boost dhe tabletin direkt përmes opsionit Bluetooth të tabletës. por kur përpiqesh t’i çiftosh kërkon një PIN.

kërkoni një pin që nuk ekziston kur lidheni nga konfigurimi / Bluetooth

Epo, ai PIN nuk ekziston, unë u përpoqa me ato që përdoren zakonisht 0000, 1234, etj. Por asgjë dhe pastaj duke kërkuar informacion në faqen zyrtare të LEGO ata paralajmërojnë se nuk mund ta lidhim në këtë mënyrë sepse ai PIN nuk ekziston ekzistojnë

Rreth LEGO Boost

Nëse dëshironi të shihni Çfarë është LEGO Boost mos humbni përshtypjet tona.

Shtë një robot i krijuar për fëmijë. Më ka befasuar për mirë, mendova se do të ishte më e kufizuar, por falë Scratch pjesa e programimit thjeshtësohet dhe falë mbledhjes me LEGO mund të bëjmë lehtësisht variacione të pafund të Robotit tonë.

Në blog kemi biseduar me raste robotët e bërë me Arduino por ato janë shumë më pak miqësore për fëmijë. Kjo është mbledhur vetëm nga vajza ime 6-vjeçare dhe ka filluar programimin me një bllok duke ndjekur udhëzimet në aplikim.

Nëse po mendoni të keni një të tillë këtu mund ta blini.

Unë lë një përmbledhje të plotë të Boost në pritje që ky artikull të ketë për qëllim të zgjidhë problemin Bluetooth.

Burime

Së fundmi, nëse jeni një zhvillues dhe / ose doni informacione teknike në lidhje me firmware Bluetooth, Lego Boost mund të shkojë në Github ku ka shumë informacion. Në kohën e shkrimit, ata po përdorin LEGO Wireless Protocol 3.0.00

Dhe kjo për të ditur më shumë Bluetooth

Nëse jeni një person i shqetësuar si ne dhe dëshironi të bashkëpunoni në mirëmbajtjen dhe përmirësimin e projektit, mund të bëni një donacion. Të gjitha paratë do të shkojnë për të blerë libra dhe materiale për të eksperimentuar dhe për të bërë mësime

2 komente në "LEGO Boost nuk lidh Bluetooth"

 1. Më poshtë ka punuar për mua:

  1. Fikeni Lego Boost Hub.
  2. Hapni aplikacionin dhe zgjidhni opsionin për të sinkronizuar Qendrën.
  3. Me Hub të fikur, shtypni butonin e gjelbër dhe mbajeni atë për 10 sekonda derisa të ndizet një dritë e kuqe.
  4. Opsioni për të azhurnuar Firmware do të shfaqet në Aplikacion.

  Me këtë ju jeni gati për t'u përdorur.

  përgjigje

Lini një koment