Filozofia e Aristotelit është shumë më aktuale sesa mendojmë

"Kopjo

Kam lexuar në një ese të Pshilozofi Tani (Filozofia e Aristotelit për Barazinë, Paqen dhe Demokracinë) shkathtësia e fushave të trajtuara nga Aristoteli dhe vlefshmeria e tij sot.

Artikulli është një version i shkurtuar i fjalimit përurues si profesor i Matt Qvortrup, Profesor i Shkencave Politike në Universitetin Coventry.

Aristoteli ishte themeluesi i Liceut, dishepull i Platonit dhe mësues i Aleksandrit të Madh (i Madh), një nga pushtuesit më të mëdhenj në historinë e njerëzimit. Ai komentoi se:

Vazhdoni të lexoni

Chakoka Anico

 

Titullohet Chakoka Anico - Një udhëtim «i pamundur» në kombin Kikapú dhe është një libër nga Santiago Tejedor. Gjithçka për amerikanët vendas më pëlqen shumë, kështu që kur e pashë atë në Revistën 5W Ata e rekomanduan atë, unë nuk hezitova blej per mua.

Për dashamirët e kulturës autoktone, kjo broshurë është një kënaqësi. Gazetari Santiago Tejedor udhëton në rezervatin Nacimiento (Coahuila, Meksikë) dhe takon udhëheqësin shpirtëror të popullit Kikapú, Chakoka Anico. As ne nuk e njihnim, por në këtë punë zbuluam se ishte njeriu ai që bëri që Subcomandante Marcos të hiqte maskën e tij të skive.

Dhe këtu libralidhës i tij

Vazhdoni të lexoni

Etika për Amadorin

Etika për Amador nga shtëpia botuese Ariel Shumë vite më parë, kur isha rreth 12 ose 13 vjeç, babai i një kolegu na rekomandoi një libër, Etika për Amadorin nga Fernando Savater. Nuk e lexova.

Pas pak, ai vdiq në një aksident trafiku. Por titulli vazhdoi të më shoqëronte derisa vendosa ta lexoja. Nuk ishte libri i jetës time, por nuk ishte i keq. Tani, më shumë se 20 vjet më vonë, e kam lexuar përsëri pasi e gjeta në një dyqan të dorës së dytë. Një kopje e shtëpisë botuese Ariel me 2 € (blej këtu)

Vazhdoni të lexoni

Prairie i Ray Bradbury

Por kjo. Ky preri i pafund dhe me avull afrikan ... dhe ajo vdekje e kobshme midis nofullave të një luani. Një herë dhe përsëri ...

Çfarë ndodh kur makineritë bëjnë gjithçka për ne? Kur ne delegojmë edhe arsimimin e fëmijëve tanë dhe ia besojmë një dhome që u ofron dëshirat e tyre? Ne mund ta zgjerojmë pyetjen: çfarë ndodh kur i injorojmë fëmijët tanë duke u ofruar gjithçka që ata duan?

Kjo është La Pradera. E para nga historitë që përbëjnë Njeriun e ilustruar (bleje) (Unë jam duke përgatitur rishikimin) një përmbledhje e tregimeve të shkurtra nga Ray Bradbury. Shfaqja është shumë më pak e njohur se Fahrenheit 451 dhe Kronikave Martiane të famshme, por Bradbury bën shumë mirë në tregime të shkurtra, oh po.

Kjo është ajo, saktësisht. Asgjë nuk është e imja këtu. Kjo shtëpi është një grua, një nënë dhe një dado. A mund të konkurroj me luanët? A mund t'i laj fëmijët aq shpejt dhe me efikasitet sa vaska automatike? Nuk mundem.

Historia jep frikë nga teknologjia, teknologjia e ardhshme dhe mbi të gjitha se si do të ndikojë ajo në jetën tonë të përditshme. Shtë e rëndësishme të theksohet se kur është shkruar. Sipas James Wallace Harris  libri ka lindur si një reagim ndaj zhvillimit të televizionit në vitin 1950 dhe përfaqëson një alegori se si çdo teknologji e re që eksiton të rinjtë vret gjeneratat e vjetra ... Sot ne mund ta zëvendësonim atë me shumë teknologji të reja dhe do të vazhdonte të ishte e vlefshme.

Vazhdoni të lexoni

84, Rruga Charing Cross

84 Rruga Kryqëzuese e Sharingut (bleje) është një libër për adhuruesit e librit. Nga ato të vjetrat që i gjen në libraritë e vjetra dhe që mezi guxon t'i prekësh por ka diçka që të thërret. Ajo anë e errët e forcës libreril. Ajo tregon korrespondencën e autores së saj, Helene Hanff, me një librari të vogël në Londër, Marks & CO, të vendosur në atë adresë. Shumica e letrave dërguar një punëtori të dyqanit Frank Doel.

Me personalitete krejtësisht të ndryshme, kjo na lejon të shohim përmes kartave dhe kohës se si evoluon marrëdhënia midis tyre.

Letra e parë është dërguar në tetor 1949, e cila na vendos menjëherë pas periudhës së pasluftës së Luftës së Dytë Botërore dhe na tregon qytetin e Londrës me probleme furnizimi dhe shumë mungesa. Seenshtë parë qartë në bisedat me Frank dhe në gjithçka që ata vlerësojnë dhuratat e ushqimit që marrin.

Vazhdoni të lexoni

Njeriu i ilustruar

Rishikimi dhe Shënimet e Njeriut të Ilustruar nga Ray Bradbury

Unë rekomandoj këtë antologji të tregimeve të shkurtra nga Ray Bradbury. Gjithkush që fillon të lexojë Bradbury e bën këtë duke lexuar Fahrenheit-in e tij të famshëm 451. Pra, këto histori janë një mënyrë e mirë për të njohur më mirë autorin dhe për të parë që ai ka më shumë se një libër, pa marrë parasysh sa është i njohur mirë.

Në hyrje të veprës, Bradbury na tregon për premisën e vogël që ai ka marrë parasysh kur shkruan këto histori. Përgjigjuni pyetjes së Çfarë do të ndodhte nëse…?

Vazhdoni të lexoni

Si të dixhitalizoni një libër

Do ta shohim si të dixhitalizosh një libër në një mënyrë shumë të shpejtë dhe shtëpiake.

Dixhitalizimi i një libri gjithmonë përbëhet nga 2 pjesë, e para ku merrni një imazh të tekstit dhe e dyta ku kjo imazh trajtohet me një OCR, Një Program kompjuterik për njohjen e karakterit

Digitizoni librat në libra elektronikë

Tradicionalisht, librat skanoheshin faqe për faqe, ky është një proces shumë i ngadaltë që ishte kompleks për shkak të spines të librave, të cilat lakonin faqet dhe më pas OCR nuk i njihte mirë fjalët. ntat që shumë njerëz i lidhin ato në mënyrë që të lehtësojnë procesin e skanimit.

Vazhdoni të lexoni