Si të krijoni një hipsometër ose njehsor këndi dhe largësie

Epo thirre atë hipsometër, por nuk e kam shumë të qartë se ky është një hipsometër, por një mjet për të matur këndet ose lartësitë.

Sipas RAE un hipsometër është një aparate për matjen e lartësisë mbi nivelin e detit bazuar në pikën e vlimit të lëngjeve.

Kështu që ne do t'ju telefonojmë metër këndi, largësia dhe lartësia duke pritur që një lexues të na lërë një koment me emrin e këtij mjeti.

si të bëhet një hipsometër

Vazhdoni të lexoni

Si të krijoni një trazues magnetik

Për shumë njerëz eksperimente, për të gjithë ata që kanë të bëjnë me produktet kimike, a trazues magnetik.

Kështu që këtu ju sjellim si të krijoni një përzierës magnetik shtëpiak

trazues magnetik me pjesë të ricikluara

Siç mund ta shihni, ne do të përdorim një tifoz nga një burim PC në të cilin është ngjitur një magnet neodymium nga një disk i fortë.

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një pompë uji vëllimore

Po kërkoj informacion mbi bomba hidraulike, Unë kam gjetur videon e kësaj interesante pompë vëllimore bërë nga Alvaro Morante dhe studentë të UPV (Universiteti Politeknik i Valencias)

Edhe pse nuk pata mundësinë, më kujtohet se në temën e Makineri hidraulike, filloi një konkurs për ndërtimin e pompave hidraulike, për të parë se cili mund të transferojë më shumë ujë në 1 minutë. Nuk e di nëse bomba në video ishte për këtë konkurs të fakultetit të Industrialepor me beri te kujtoj

Vazhdoni të lexoni

Home Electric Go Kart

Pas shikimit të kësaj video, unë jam i sigurt që do të presim me padurim ndërtoni kart tuajin elektrik. Ajo në video ka të bëjë me një makinë elektrike shtëpiake, në shtëpi siç e quajnë amerikanët

Demonstrim elektrik elektrik në shtëpi Neurotikart

Dhe nëse nuk jeni i sigurt, shikoni se si funksionon evolucioni i kësaj kart të jesh plotësisht i bindur se dëshiron të bësh një. 6 bateri në vend të 4 dhe që arrin 85 km / orë

Vazhdoni të lexoni

Makinë Wimshurst

Ne kemi kopjuar tekstin më poshtë që përshkruan Makinë Wimshurst, sepse ka disa gjëra të caktuara kur i modifikojnë ato mund të shkojnë vetëm te ;-) Burimi: Faqja e Homerit, një faqe në internet që u rekomandoj të gjithëve ...

Shpikur nga James Wimshurst, e përshkruar për herë të parë në 1883 dhe e përdorur, ndër aplikime të tjera, si burim i tensionit të lartë për tubat e hershëm me rreze X, Isshtë një makine elektrostatike, të përbërë nga dy disqe me material izolues, paralel, shumë afër njëri-tjetrit dhe të rregulluar në të njëjtin aks, në mënyrë të tillë që të mund të rrotullohen shpejt në drejtim të kundërt.

planet e makinës wimshurst

Rrotullimi i tij kryhet me ndihmën e një timoni që vepron në dy palë rrotulla të bashkuara nga një litar i pafund, njëri prej tyre i kryqëzuar. Fytyra e jashtme e secilit disk ka disa sektorë metalikë të ngjitur pranë skajeve të tij, të cilat gjatë rrotullimit fërkohen me dy furça tela metalike fleksibël, të mbajtura në skajet e një harku metalik.

Vazhdoni të lexoni

Makinë kaosi ose lavjerrë të dyfishtë

Unë duhet të kisha vënë një titull tabloid sci-fi 'Si të krijoni një makinë Chaos»Duket se ne do të ndërtojmë një makina e shkatërrimit në masë ose një shpikje e shekullit të 30-të.

Por kundërveprimi që ne tregojmë në postim, megjithëse është një makinë kaosi, nuk është një armë, por një lavjerrë të dyfishtë përdoret në fizikë për studimi i Teorisë së Kaosit.

Megjithëse mund të keni qenë paksa i zhgënjyer, me siguri që videoja do t'ju pëlqejë ;-)

Vazhdoni të lexoni

Ndërtoni një elektroskop shtëpiak

Përmes Shkencave në burimet XXI duke parë me mendjen, unë gjej një post interesant me eksperimente elektronike të mbushura. Dhe atje unë zbuloj Elektroskopi dhe fillon kërkimi i informacionit.

Un elektroskopi është një mënyrë vërtet e thjeshtë për të ditur nëse një trup është i ngarkuar elektrikisht apo jo.

Elektroskopi u krijua nga William Gilbert dhe megjithëse nuk përdoret më sot pasi janë zhvilluar pajisje shumë më të fuqishme dhe efektive, duket ideale për një eksperiment i fizikës të bëhet në një klasë laboratori.

Një diagram i montimit të elektroskopit do të ishte siç e shohim në imazhin e marrë në Thales

 

skema e ndërtimit të elektroskopit

Vazhdoni të lexoni