Mjete softuerike për LEGO

Si një tifoz i mirë i LEGO-s, me siguri keni bërë shumë montimet që dëshironi të ndani me miqtë, familjen ose për të kujtuar në të ardhmen se si mund ta rimontoni atë figurë.

Për këtë, është më mirë të krijoni kompletin tuaj ose kompletin e montimit me një LEGOVirtual dhe përdorimin Softuer specifik për të gjeneruar udhëzime LEGO. Me Rritja e Lego Ne kemi bërë disa gjëra që janë jashtë robotëve klasikë dhe do të doja t'i ndaja dhe nga ana tjetër vajzat e mia bëjnë shumë gjëra, shumë interesante, shifra që u ndodhin vetëm fëmijëve dhe që mendoj se është një mënyrë shumë e mirë dokumentimi. .

Duke kërkuar për opsione, kam gjetur një numër të madh mjetesh në mbarë botën e montimit virtual LEGO. Ka një Standardi i bazuar në CAD, ka redaktorë, shikues, interpretues dhe madje edhe animacione për kuvendet që bëjmë. Dhe siç mund ta imagjinoni, ka një listë të gjatë softuerësh dhe programesh që duhet t'i provoj dhe më pas t'ju tregoj dhe rekomandoj se cilin të përdorni.

Për momentin po kalojmë me këtë pasqyrë të përgjithshme që me siguri do t'ju bëjë përshtypje.

Siç e dinë ndjekësit e blogut këtu ne përdorim linux, konkretisht Ubuntu, dhe po kërkoj softuer që mund ta përdor me këtë sistem operativ, por gjithsesi lë opsione për Windows dhe Mac

Standardi LDraw

LDraw™ është një standard i hapur për programet LEGO CAD. Ne mund të bëjmë modele dhe skena virtuale për Lego-t tona. Përdoret si për të dokumentuar dhe krijuar udhëzime ndërtimi LEGO dhe për të gjeneruar animacione ose interpretime 3D.

Për më tepër, shumica e softuerëve për krijimin e udhëzimeve bazohen në standardin LDraw.

Është ndër-platformë dhe mund ta përdorim në Linux, Windows ose Mac.

Për të punuar me LDraw na duhen dy gjëra. Nga njëra anë, shkarkoni bibliotekën e të dhënave ku ndodhen të gjitha pjesët dhe burimet për të punuar dhe, nga ana tjetër, instaloni një Redaktues me të cilin mund të modifikojmë dhe gjenerojmë dokumentacionin ose krijimet tona.

Rrjeti zyrtar

Një mjet për të hetuar që e lë të shënuar që të mos harroj është l2cu, për të punuar me LDraw me vijën e komandës. E shkëlqyeshme, për automatizimin dhe gjenerimin e skripteve me Bash, për shembull.

Redaktorë, shikues, gjenerues udhëzimesh dhe animacionesh LEGO

Mjetet kryesore që mund të gjejmë për të punuar dhe luajtur me LEGO ndahen në:

  • Redaktorët LDraw, të cilët na lejojnë të gjenerojmë botë, kiste, grupe, asamble me copa lego
  • Shikuesit, me të cilët mund të shohim vetëm këtë lloj skedarësh.
  • Gjeneratorë udhëzues LEGO. Me kë të dokumentojmë dhe ndajmë kuvendet tona.
  • Renders dhe animacione. Është softuer që na lejon të krijojmë interpretime dhe animacione 3D me asambletë tona.
  • Komplet redaktorë LEGO. Ato janë mjete që përfshijnë të gjitha ose pothuajse të gjitha opsionet e mësipërme. Këtu veçojmë Studio 2.0 dhe LeoCAD si më të mirët.

LeoCAD

Redaktori i LegoCAD LDraw për LEGO. Burim i hapur për asambletë lego

Përdoret për të dizajnuar modele virtuale që mund të krijojmë me blloqet tona LEGO

Aplikacioni i rekomanduar nga LDraw. Është një mjet ndër-platformë, kështu që mund ta përdorni në Linux, MacO dhe Windows.

Me këtë mjet, i cili ka më shumë se 10.000 blloqe, ne mund të lexojmë Formatet e skedarëve LDraw LDR dhe MPD.

Përpara se ta provoni, përshtypja e parë është se ka një ndërfaqe të vjetër, e cila mund të përdorë një rivendosje për ta bërë atë më miqësor dhe modern.

Përveç kësaj, me bibliotekat përkatëse, ne mund ta përdorim atë për të bërë montazhe të Tente dhe Exin Castillos.

Uebfaqja zyrtare

Studio 2.0 nga Bricklink

Studio 2.0 për Bricklinks. Botuesi zyrtar i LEGO. për komplete, komplete, montime

Është softueri zyrtar i markës LEGO, pasi në vitin 2020 blenë Bricklink nga krijuesi i tij. Dan Jezek.

I disponueshëm për Windows dhe MacOS dhe për momentin përdoruesit e Linux nuk mund ta shijojnë mjetin, megjithëse komuniteti mundet. Nëse dëshironi të provoni Studio 2.0 në Linux, mund të përdorni gjithmonë Wine ose Gnome Boxes.

A priori, është zgjidhja më e plotë për të bashkëvepruar me pjesët LEGO. Dhe me integrimin Bricklink ju mund të blini grupet që ndërtoni ose të shihni se dikush tjetër ka ndarë.

Ana negative, dhe nuk është se nuk mund të përdoret në Linux. Studio 2.0 nuk ndjek standardin LDraw, ata ndjekin mënyrën e tyre të punës dhe shumë herë ka papajtueshmëri kur eksportoni dhe përpiqeni të punoni në platforma të tjera ose me mjete të tjera. Nuk është një temë e parëndësishme. Mer duket si diçka që duhet mbajtur parasysh kur kërkoni një mjet pune.

Rrjeti zyrtar

Studio 2.0 zëvendëson dizajnerin e vjetër LEGO Digital nga kompania daneze.

Tulla Meca

Mecabricks, aplikacion në internet për montime lego

Një mjet i mirë për t'u përdorur me shfletuesin tonë. Ka një ndërfaqe moderne me shumë opsione dhe lejon, përveç montimit, paraqitjen 3D

Uebfaqja zyrtare

Faqja e internetit SCI

Krijuar nga udhëzimet lego nga shfletuesi i internetit

Pasi projekti LIC u ndërpre, ata e kthyen atë në një aplikacion ueb që ne mund ta përdorim nga shfletuesi ynë për të gjeneruar udhëzime për LEGO

Është një Redaktues Uebi ku importoni skedarin tuaj lDraw dhe mundeni gjenerojnë udhëzime. Prandaj, ky mjet është krijuar ekskluzivisht për të gjeneruar udhëzime.

Uebfaqja zyrtare

LDCAD

Shikues dhe redaktues LDraw për LEGO

Redaktues ndër-platformë i modeleve të krijuara me LDraw. Nuk është opsioni im i preferuar, është një mjet më bazë se të mëparshmit dhe me më pak mbështetje.

Nuk më pëlqen që përditësimi i fundit të jetë i vitit 2020, sepse duket si softuer i vjetëruar dhe që nuk ka vazhdimësi. Nuk më pëlqen shumë as ndërfaqja grafike.

Nga ana tjetër, jam shumë i goditur nga fakti që ato dokumentojnë dhe fokusohen në çështjet e skenarit.

Ueb iicial

LDView

LDView, një shikues modest për skedarët LDR

LDView është një shikues 3D në kohë reale për shfaqjen e modeleve LDraw duke përdorur grafikë 3D të përshpejtuar nga hardueri. Për informacion mbi LDraw, vizitoni www.ldraw.org, faqja e centralizuar e informacionit për LDraw.

Programi mund të lexojë skedarë LDraw LDR/DAT si dhe skedarë MPD. Më pas ju lejon të rrotulloni modelin në çdo kënd me miun.

Rrjeti zyrtar

BrickSmith

Modelimi virtual LEGO për MacOS. Ai funksionon vetëm për MAC, dhe ky specializim është ai që mund ta bëjë atë një pikë të fortë për njerëzit që përdorin Apple, por, mendoj se Studio 2.0 është një alternativë më e mirë.

Rrjeti zyrtar

LPub3D

LPub3D është një aplikacion redaktimi WYSIWYG me burim të hapur për krijimin
Udhëzime ndërtimi dixhitale të stilit LEGO®. Është thjesht një gjenerator instruksionesh.

Ai bazohet në standardin LDraw dhe është i disponueshëm edhe për Linux si AppImage.

Uebfaqja zyrtare

Blender LEGO AddOn

Për adhuruesit e Blender-it, ekziston një shtesë shtesë me pagesë për të punuar me pjesët Lego. Padyshim një opsion interesant nëse dini ta përdorni shumë mirë këtë mjet të mrekullueshëm. Edhe pse nuk e di sa i zhvilluar është shtesa apo sa blloqe ka.

Lejon eksportimin në LDraw

Shto në blender

LegoBlock për SolidWorks

Ka blloqe për të punuar në SolidWorks me LEGO. Unë nuk jam thelluar më thellë, sepse nuk do ta përdor këtë softuer. Është ndoshta një nga CAD-të më të mira në treg, por çmimi i tij për një hobiist është i pandalshëm.

E përmend vetëm në rast se ka ndonjë përdorues të SolidWorks, i cili e di se mund të kërkoni për këtë opsion.

Lini një koment