Motorët 775

motor DC 775

L Motorët 775 janë motorë me rrymë të drejtpërdrejtë përdoret në shumë projekte dhe që mendoj se janë shumë pak të njohura nga njerëzit.

Kur flasim për këto lloj motorësh, 775 i referohet madhësisë së motorit që është standarde. Në këtë mënyrë mund të gjejmë 775 të prodhuara nga marka të ndryshme, me tensione të ndryshme funksionimi dhe fuqi të ndryshme, me 1 grup kushinetash ose me dy. Por ajo që të gjithë respektojnë është madhësia e motorit.

Vazhdoni të lexoni

Motori Diellor Mendocino

El Motori Mendocino është një motor elektrik që levitet dhe përdor energjinë diellore në mënyrë magnetike. Bukuroshja e motorit po e shikon atë duke lëvizur ndërsa noton në ajër. Me të vërtetë duket si magji.

Formuar nga dy pjesë të ndryshme, sistemi magnetik që e bën atë të ngrihet dhe pjesa elektromekanike e motorit që e bën atë të rrotullohet. Motori ka katër faqe (seksion katror) rreth një boshti, të cilët formojnë rotorin. Blloku i rotorit ka dy grupe spiralesh dhe një qelizë diellore të bashkangjitur në secilën anë. Boshti është horizontale dhe ka një magnet në secilin skaj.

Motor diellor magnetik Mendoza

Vazhdoni të lexoni

Ndërtoni një motor AC

Kam gjetur një faqe në internet ku shfaqen si të ndërtojmë një motor të thjeshtë me një fazë të vetme. Duket e rëndësishme të theksohet se funksionon vetëm me një fazë.

Motori është bërë me materiale të lehta për tu gjetur dhe zhvilluar motor duke filluar nga bazat teorike të energjisë elektrike dhe të motorë elektrikë.

Mbaj mend kur fillova në kolegj studioni makineritë elektrike, ata filluan të na mësojnë a motor ideal me kthesë të vetme. Dhe nga këtu e tutje ata po e zhvillonin atë gjithnjë e më shumë derisa morën të gjitha llojet e motorëve, por gjithmonë të bazuar në të njëjtat parime.

rryma alternative motorike themelore

Vazhdoni të lexoni