50 Kuriozitete rreth insekteve. Rishikimi i Dymbëdhjetë Mysafirëve të Vogël

rishikimi dhe kuriozitetet e insekteve në provë dhe shpërndarja e dymbëdhjetë strehuesve të vegjël

Sapo lexova Dymbëdhjetë mysafirë të vegjël. Jeta e fshehtë e krijesave të pakëndshme që hyjnë vjedhurazi në shtëpitë tona de Karl von Frisch, zoolog dhe Çmimi Nobel në Mjekësi në 1973. Kam lexuar një botim më të ri të RBA por që nuk mund ta gjej në Amazon këtu po ju lë një lidhje me botim i Bibliotekës Shkencore Salvat në rast se dëshironi ta blini.

Një perlë e vërtetë e popullarizimit që do ta duan të gjithë natyralistët. Ese na bën të dimë më mirë 12 kafshë të vogla me të cilat jetojmë në një mënyrë apo në një tjetër dhe që shumë herë nuk i njohim mjaftueshëm mirë. Pleshtat, afidet, mizat, mushkonjat, milingonat, buburrecat, mete, morrat, peshqit e argjendtë, tenjat, rriqrat dhe merimangat. Kuriozitetet siç do të shihni janë të mëdha, por libri nuk është i përbërë vetëm nga anekdota, ai përshkruan secilën specie dhe flet gjerësisht për secilën. Për shembull, një lojë shumë interesante është kur ai tregon hap pas hapi se si një merimangë kopshti bën rrjetën e saj.

Nga këtu, nëse dëshironi, mund të zgjeroni informacionin për secilën specie ose të kërkoni kafshë të reja për të studiuar ose thjesht për të vëzhguar. Zgjedhja e këtyre specieve është një pikë e mirë fillestare për të gjeneruar kuriozitet tek fëmijët dhe hobistët.

Në vëllim shumë gjëra mësohen për jetën, zakonet, karakteristikat dhe zakonet e 12 insekteve që jetojnë me ne. Epo vërtet 11 insekte dhe merimanga. Shumë argëtues dhe interesant. Ju lë kuriozitetet që më kanë ndikuar më shumë për secilën.

Vazhdoni të lexoni

50 kuriozitetet më interesante shkencore

Përzgjedhja e kurioziteteve më të mira shkencore dhe teknologjike

Ky post u shkrua në Arcade 2008, nëntë vjet më vonë ne e kemi azhurnuar dhe përfunduar atë sepse shumë gjëra kanë ndodhur dhe tani ka disa më shumë se 50

Qindra fakte të çuditshme mundin shkencën çdo ditë, këtu është një listë e 50 më kuriozëve. Procesi i zgjedhjeve do të bënte që më shumë se 100 njerëz të votonin për faktet nga një listë [1] me 198 kuriozitete (Disa prej tyre u azhurnuan, për të qenë në përputhje me ngjarjet aktuale). Në rishikimin e artikullit ne kemi përfunduar me të dhënat aktuale dhe faktet e lidhura dhe kemi shtuar disa pika që kemi gjetur të mrekullueshme.

Shumë prej jush më kërkojnë me postë tema interesante për tu prezantuar në klasë. Prandaj, përfitoj nga rasti të rekomandoj këtë listë, sepse pothuajse secila nga këto kuriozitete shkencore mund të zgjerohet dhe të ekspozohet në klasë.

Shkojme.

Vazhdoni të lexoni