Ndërtoni një detektor metali

Për disa javë kam marrë katër posta elektronike që më kërkojnë informacione si të krijoni një detektor metalik. E vërteta është se nuk është në planet e mia për të ndërtuar një, por ndoshta disa prej jush nuk e pëlqejnë idenë, kështu që unë ju lë informacion në mënyrë që të mos filloni nga e para.

Këto janë faqe ku tregohet si construir lloje të ndryshme të detektorë ose vetëm qarqet elektronike të nevojshme.

Unë shpresoj se ato janë me interes për ju.

Faqet e internetit në anglisht

 • http://home.clara.net/saxons/diy.htm
 • http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Metal/Metal.htm
 • http://members.aol.com/omlcgm/detecknowledgy/detecknowledgy.htm
 • http://www.geocities.com/Paris/Musee/3308/md_plans.html

Faqet e internetit spanjisht (mjaft e lirshme për shijen time)

Suscríbete në listën tonë korrekt


Faqet e internetit italiane

 • http://utenti.lycos.it/metaldetecting/faidate.html

Faqet e internetit Franceze (Më kanë pëlqyer shumë)

Nëse dini më shumë, lini një koment dhe ne do t'i shtojmë ato. Të gjitha të mirat

gjetës i metaleve

Gjetësi i Metaleve të Kanalit Discovery

Një nga dhuratat e mia nga Kings, një detektor metali i Discovery ChannelPor jo detektori i madh, por një version "lodër". Edhe pse në teori duhet të na lejojë të kërkojmë metale.

Edhe pse nuk funksionon mjaft mirë, sepse me pak ndjeshmëri ai zbulon mirë, por nëse lëviz rrotën për t'i dhënë asaj më shumë ndjeshmëri, ajo menjëherë fillon të bie pa zë pa ndalur.

Unë nuk e di nëse është një defekt në detektorin tim ose nëse ndodh në të gjithë ata sepse është një objekt për fëmijët.

Ndoshta do ta pyes, dhe nëse jo do ta zorrë :) edhe pse e dashura ime nuk më lejon.

Gjithsesi le të kalojmë një kohë të mirë, ejejejj.

Excellentshtë e shkëlqyeshme për të kërkuar njerëz, pasi nëse e kaloni ngjitur në rroba, zbulon çelësa, monedha, etj.

Këtu keni edhe disa fotografi të detektor metalik.

Duke luajtur me detektorin e metaleve

si të kërkosh me detektor

Unë lë pezull, shpjegoj funksionimin e një detektori metali dhe ndërtoj një të tillë. nëse dikush dëshiron të bashkëpunojë, le ta lërë na kontaktoni

39 komente në "Ndërto një detektor metali"

 1. Përshëndetje të gjithëve nga Meksika.

  Unë jam gjithashtu një entuziast i këtyre pajisjeve dhe rekomandoj atë që për mua është faqja më e mirë për këtë temë (të paktën nga ato që njoh) http://www.geotech1.com i vetmi detaj i vogël është se është në anglisht, por ka disa pjesëmarrës të cilët me kënaqësi do t'ju ndihmojnë në gjuhën tonë, unë kam ndërtuar disa dhe kam edhe më shumë për të bërë.

  Përshëndetje për të gjithë.

  përgjigje
 2. Përshëndetje, unë jam nga Argjentina, emri im është Fernando. Unë do të doja të më dërgoni informacion se si të bëj një detektor dhe nëse funksionon vërtet, më duhet për të zbuluar arin, pasi kam një pronë në një shtrat mali të lumit, dhe kështu ka shumë kuarc dhe sipas një raporti televiziv është një zonë e begatë për të gjetur ar, unë do të doja të shkëmbej informacion, ju lë emailin tim. fernandof_30@hotmail.com

  përgjigje
 3. Përshëndetje vëlla, ti je në të njëjtat vende ku unë, babai im, zbulova arin me kohë, por nuk e dimë saktësisht se ku ndodhet, ne kemi filluar të gërmojmë dhe gjetëm vetëm kuarc, një gur varri prej guri dhe më shumë gurë, unë do të doja të di se sa lart mund ta gjej. Vendi është pranë një lumi. një dëllinjë me krahë dhe një mal zona është e freskët është e mundur të gjesh diçka, por unë do të doja të di se ku e la atë është mesneri im loarquita_25@hotmail.com Nëse është e mundur të na kalosh informacione për të parë se çfarë është më e mira për ne vëllain

  përgjigje
 4. Përshëndetje vëlla meksikan, unë jam nga Santiago de Kili dhe kam lexuar që ju keni ndërtuar disa detektorë të faqes gjeoteknike, kjo më tërhoqi vëmendjen pasi që e kam lexuar atë faqe plotësisht dhe do të doja të shkëmbeja informacione për ato skema që keni bërë . Pershendetje

  Email im është boty_2008@hotmail.com

  Felipe

  përgjigje
 5. Shoku që është një figurë shumë e vështirë për tu besuar dhe parimet themelore të detektorit të metaleve bazohen në magnet jo në hobe shpresoj që për tjetrin të sillni diçka më shkencore dhe jo metaforike

  përgjigje
 6. Përshëndetje për të gjithë nga Meksika.

  E para:
  Detektorët që kam bërë nga faqja e gjeoteknologjisë janë disa, unë fillova me kokën e çekanit, por për shkak të disa përbërësve me defekt (dhe duke qenë i pari) nuk më punoi, kështu që e lashë, pastaj vazhdova me një nga faqja chemelec (Gary s), dhe funksionoi, por meqenëse nuk e vendosa rregullatorin e tensionit (vështirë për tu marrë) unë duhej ta rregulloja atë shumë shpesh që ishte mjaft e lodhshme, atëherë unë vazhdova me impulsin e deltës dhe funksionoi mjaft mirë, pas disa rregullimesh kam arritur pak më shumë thellësi, është një detektor mjaft i mirë, i qëndrueshëm dhe i thjeshtë për ta bërë dhe akoma e kam, duhet të bëj prova me një spirale të madhe (1m x 1m) për t'i dhënë asaj një thellësi më të madhe, më në fund e bëra atë me dy kuti sevzirfo, por nuk e kam testuar ende në terren për shkak të mungesës së kohës, megjithëse premton shumë.

  Duhet thënë që këta detektorë janë të tipit të induksionit të impulsit përveç atij të fundit. Informacioni në sit është mjaft i plotë, por padyshim që duhet të eksperimentosh shumë. Ndoshta gjëja më e rehatshme do të ishte blerja e një dhe faqja gjithashtu jep rekomandime në varësi të metalit që do të vendoset, kushteve të tokës, thellësisë, buxhetit, etj.

  I dyti:
  Personit që e shkroi këtë:

  "Shoku që është një figurë shumë e vështirë për t'u besuar dhe parimet themelore të detektorit të metaleve bazohen në magnet jo në hobe shpresoj që për tjetrin të sjellësh diçka më shkencore dhe jo metaforike"

  Thjesht po them që pa e konsideruar veten ekspert të kësaj teme, askund nuk kam lexuar apo parë që detektorët elektronikë kanë magnet (supozoj se keni për qëllim magnet). Megjithëse ka disa lloje, ato bazohen kryesisht në zbulimin e ndryshimeve në një fushë elektromagnetike rreth një ose më shumë mbështjellësve të ekuilibruar, për shkak të ndërhyrjes së një objekti metalik, ose në induksionin e impulseve elektromagnetike në një objekt metalik dhe zbulimin vijues të fushës magnetike të krijuar nga rrymat e induktuara në objekt.

  Siç mund ta shihni, ato janë valë elektromagnetike, megjithëse me frekuencë dhe fuqi më të ulët se valët e radios që ne njohim. ÇDO pajisje elektrike / elektronike lëshon disa rrezatime elektromagnetike, ajo që bën llogaritësi dhe objekti metalik i zbuluar është të induktojë një rrymë të vogël në spiralin e qarkut rezonant të radios (antenës) që më pas përforcohet dhe ne e dëgjojmë atë si zhurmë.

  Prandaj, është një projekt më shumë shkencor dhe jo metaforik.

  Përshëndetje.

  përgjigje
 7. Përshëndetje, unë jam Oscar dhe unë jam një gjetës i metaleve dhe tashmë kam gjetur disa gjëra, por a mund të më thuash se si dikush mund ta bëjë këtë?

   

  përgjigje
 8. Për GIOGA, sofistikimi bëhet diçka relative, nëse keni njohuri të mjaftueshme të elektronikës mund të jetë e thjeshtë, nëse jo, do të jetë e komplikuar, veçanërisht për të kuptuar funksionimin e saj, kalibrimin dhe kërkimin e gabimeve në rast të lindjes së Problemeve, përveç kësaj, fakti që ari nuk është magnetik nuk është aq i rëndësishëm në këtë rast, në të njëjtën mënyrë zbulohen alumini dhe metalet e tjerë jo-magnetikë, çfarë rëndësie ka se është metal dhe një përcjellës elektrik, pasi do të na ndryshojë një fushë magnetike të krijuar rreth ose ne mund të induktojmë rryma në të, nëse më kujtohet saktë ato janë rryma hysteresis ose vorbull ose eddie, ka shumë informacion mbi këtë temë.

  Megjithëse shumica e projekteve në rrjet nuk kërkojnë kalibrim të komplikuar, një oshiloskop, një gjenerator funksioni dhe multimetra do të jenë një ndihmë e madhe për të arritur një funksionim optimal të pajisjeve tona.

  Duke u përpjekur të mos zgjatem kaq shumë në këtë temë, parimi i funksionimit është pak a shumë i tillë: e njëjta spirale shërben si një transmetues dhe marrës, së pari ne e përdorim atë si një transmetues që dërgon një impuls katror, ​​gjëja e rëndësishme këtu është shpejtësia e fikjes së spirales tonë, Për këtë, përdoren tranzistorë disi të veçantë, sa më shpejt të kontraktohet fusha magnetike, aq më intensive rrymat eddie do të induktohen në objektin metalik, pas kësaj ne vazhdojmë të përdorim spiralin si një marrës i fusha magnetike e krijuar nga këto rryma, rryma e induktuar amplifikohet dhe përdoret për të aktivizuar një pajisje të tingullit, dritës, etj.

  Ekzistojnë variabla të tjerë që ndikojnë në zbulimin, të tilla si frekuenca e përdorur (ka metale që reagojnë në frekuenca që të tjerët nuk i bëjnë), madhësia dhe forma e mbështjelljes (qarkore, eliptike, qark i shtypur, D i dyfishtë, omega, .. .), madhësia dhe lloji i metalit që do të zbulohet (ka detektorë të ndjeshëm ndaj objekteve të mëdha dhe ferromagnetike), thellësia në të cilën gjendet, mineralizimi, kripëzimi dhe lagështia e tokës, nëse është një metal i veçantë,. .. gjithsesi.

  Duke lënë mënjanë faktin e fitimeve që mund të merren, është një aktivitet shumë interesant, si në shkencë, ashtu edhe në aventura dhe ushtrime fizike, pasi që përgjithësisht ecni në fushë, ecni, ngjiteni, zbrisni, uleni ., ju vraponi (kur merrni një qen ose gjarpër ose një pronar të zemëruar), gërmoni, ngarkoni pajisjet, përqendroheni në tingullin në kufje ...

  Përshëndetje për të gjithë nga Meksika.

  përgjigje
 9. Përshëndetje miq, dikush mund të më ndihmojë, unë kam ndërtuar një detektor metali, por kam një problem që dëgjoj vetëm një zhurmë të lehtë në altoparlant, ndoshta dikush e di se çfarë mund të ndodhë. Faleminderit

  përgjigje

Lini një koment