Riciklo bateritë e telefonit celular.

Me siguri e keni parë shumë herë bateritë e celularit tuaj të vjetër dhe keni menduar se ato do të ishin të shkëlqyera për projektet tuaja.
Por a i keni hapur ndonjëherë? Epo, ato janë formuar nga bateri të vogla të rikarikueshme. Zakonisht kur bateritë dështojnë është sepse njëra nga bateritë është dëmtuar nga shkarkimi i ngarkesës, por të tjerët janë ende të përdorshëm.

bateri e një motorola celular

Nga kjo i lëvizshëm (një klasik) që kemi një bateri 4,8V. Ashtu si shumica e këtyre celularëve me tulla, ju ose jeni lodhur prej tyre ose bateri sepse përndryshe ato ishin të pashkatërrueshme.

bateri e një motorola celular

Hapi tjetër, konsiston vetëm në heqjen e ngjitëses nga bateri. Pra, ne do të kemi strukturën e saj plastike dhe tashmë mund të mendojmë se është e përbërë nga bateri. Gjithmonë kisha besuar se ishte një bateri kompakte dhe jo i përbërë nga bateri të vogla ... Unë dua të hap një bateri moderne.

bateri te karikueshme

Epo, në foton tjetër ne tashmë mund ta shohim objektivin tonë 4 x AAA Toshiba bateri të rimbushshme 1,2 volt secila, të cilat kur vendosen në seri na japin 4,8 V tonë

ricikloj bateritë

Pasi të kemi bateriDo të na mjaftonte vetëm të kontrollonim se cila dështon, për këtë mund të karikojmë baterinë dhe të kontrollojmë një nga një me një multimetër që funksionon, ose shumë më mirë ngarkoni secilën pirg individualisht dhe provojeni.

bateri toshiba

Por  Si do të bëj një karikues baterie? e lëmë për një ditë tjetër.
Çdo sugjerim mos hezitoni të komentoni.

Lini një koment