Si të përshtatni një mekanizëm universal të shkarkimit të cisternës për përdorim në një më të vogël

Unë vij me një riparim. Diçka që nuk është vjetërsim i planifikuar, por pothuajse. une kam mekanizmi i skuqjes së rezervuarit të rezervuarit të ujit është dëmtuar. Këto janë riparime shumë të thjeshta që nuk kanë nevojë për shumë shpjegime, ju çmontoni të vjetrën, blini të renë dhe e vendosni brenda.

Por a është kjo nuk ka modele për cisternën time. Tani janë me madhësi universale dhe kanë një diametër më të madh sesa më duhen. Sepse ajo që kemi në shtëpi është një model më i vjetër dhe Vintage.

riparimi i rezervuarit të shkarkimit të një cisterne të vjetër

Problemi me tualetin

Problemi, siç thashë më lart, është se diametri i tubit të mekanizmit universal është më i gjerë se diametri i vrimës së cisternës duhet të kalojë.

diametri jo standard i rezervuarit

Isshtë çështje milimetrash por nuk ndodh dhe kur unë kam shkuar në Leroy Merlin dhe në disa kompani hidraulike ata më thonë se nuk kanë ndonjë gjë më të vogël, se do të duhet të ndryshoj cisternën ose tërë tualetin.

Dhe duke qenë një tualet disi i veçantë, gruaja ime thotë se nëse ndërrojmë tualetin edhe lavamanin dhe kjo tashmë është bërë çështje krenarie.

Suscríbete në listën tonë korrekt

Zgjidhja

Në rastin tim, shumë e thjeshtë, megjithëse nuk i kam gjetur pjesët që kërkoja dhe kam arritur me ato që kam gjetur në Leroy Merlin. Eshte per bëni një zvogëlim me tuba PVC.

E di që është diçka shumë e thjeshtë siç them dhe se duket qartë, por jam i sigurt që shumë njerëz, të ballafaquar me këtë problem, ndryshojnë të gjithë tualetin.

riparimi i rezervuarit të shkarkimit të një cisterne të vjetër

Unë kam krahasuar një tub që e kam ngjitur brenda bazës së mekanizmit. Unë e kam ngjitur me ngjitës saldator PVC dhe më pas pjesën (gri) që del dhe që duhet të kalojë e kam ulur me Dremmel.

[theksuar] Nëse e bëni pikërisht si unë, vini re se e gjithë pjesa e filetuar me të bardhë është brenda cisternës dhe është uji që nuk kullohet. Rezervuari im është i lartë dhe nuk kam asnjë problem, por shikojeni atë dhe nëse doni të përdorni më shumë ujë, prerë këtë pjesë për ta rregulluar sa më shumë që të jetë e mundur në zonën e kullimit. [/ Theksuar]

E shënoj që ta shihni më qartë. Mund të prisni atë që është shënuar me të kuqe dhe në këtë mënyrë do të skuqet me rezervuarin brenda.

Doja që pjesa që del të jetë e ndërprerë që të mund të shtrëngohet mirë dhe të rregullohet, por meqenëse nuk kam gjetur atë që kërkoja dhe nuk kam një printer 3D, mbeti siç mund ta shihni në imazh . Unë kam përdorur fijen e përdorur për ta shtrënguar atë për të mbajtur mekanizmin nga brenda.

rregulloni rezervuarin në cisternë

Në fund Kam bërë fiksimin duke përdorur silikoni dhe më duhet të them se ka qenë shumë shumë e mirë dhe funksionon në mënyrë perfekte.

[e theksuar] BRICO K TSHILL: Mos përdorni silikoni që ka skaduar më shumë se një vit më parë. Nuk thahet mirë dhe mbetet një pastë ngjitëse dhe unë u detyrova ta heq dhe ta pastroj. Të gjitha për hir të ripërdorimit: S [/ theksuar]

Në fund të gjithçkaje, duhet të kemi parasysh se mund të ripërdorim sistemet universale të shkarkimit edhe nëse ato nuk kalojnë nëpër vrimën e cisternës.

Dhe kjo është e gjithë historia. Nëse dikush ka një ide tjetër ose ekziston një mekanizëm për këto raste, lini një koment. Më kushtoi pak më shumë se 1 € për ta rregulluar.

Dhe unë kam kënaqësinë që nuk kam nevojë të ndërroj tualetin, ndërsa është në gjendje të mirë.

Lini një koment