Prerja e avionit të ujit

makina prerëse të avionëve të ujit së bashku me gërryes. Ato janë makina industriale precize CNC. te

Cfare eshte

Ndoshta një nga procedurat më të mahnitshme të prerjes që ekzistojnë. Dhe kjo është për shkak të thjeshtësisë së saj, por fuqisë së saj ekstreme. Siç sugjeron edhe emri i tij, vetëm uji përdoret për të prerë të gjitha llojet e materialeve, madje edhe metalet.

Ashtu si në prerjen e plazmës ato avionë plazma përdoren për prerje, në këtë rast ato përdoren avionë uji me presion shumë të lartë për prerjeMe Me këtë presion dhe shpejtësi, molekulat e ujit janë predha që ndikojnë dhe kalojnë lehtë përmes materialit që pritet.

Dhe dallimi del karburant oksi, e cila kishte për qëllim metale me ngjyra, ose prerja e plazmës për metalin, në rastin e prerjes së ujit mund të presë shumë materiale të tjera. Për shembull, mishi, druri, metali, plastika ose materiale të ndryshme me shumë shtresa. Kjo e bën atë jashtëzakonisht fleksibël, si dhe të thjeshtë dhe të lirë.

Si funksionon

shpjegim se si funksionon prerja e ujit

Makinat e prerjes së ujit lëvizin një avion uji përmes kokës në presion shumë të lartë. Për proces plotësisht mekanik materiali do të pritet. Për ta bërë këtë të mundur, edhe pse duket shumë e thjeshtë, ju nevojiten:

 • Burimi i ujit- Një rezervuar ose shatërvan do të nevojitet për të furnizuar ujin e nevojshëm për prerje.
 • Gjenerator presioni: Shtë pjesë kyçe e makinerisë për prerjen e ujit. Në thelb është një pompë me presion ultra të lartë që gjeneron një rrjedhë uji me presione që mund të arrijnë 6500 Bar.Kjo është shumë më e fuqishme sesa një zorrë zjarri.
 • Grykë ekstruderi: Unë e kam emëruar elementin që lejon të transformohet i gjithë ai presion i madh në shpejtësinë e ujit, pasi aq shumë presion nëse nuk e përshpejtoni vërtet avionin nuk do të ishte shumë i dobishëm. Kjo është arsyeja pse kalohet përmes një vrime të vogël (si flokët e njeriut) në një gur të çmuar për të projektuar një rrjedhë shumë të mirë me një shpejtësi shumë të madhe që mund të presë. Për t’ju ​​dhënë një ide, ato zakonisht arrijnë deri në 4 herë shpejtësinë e zërit (1235.5 km / orë), domethënë, mund të arrijnë 4 Mach, si disa aeroplanë luftarakë ...
 • Injektor gërryesEdhe pse gërryes nuk përdoret gjithmonë, ka procese të prerjes që nuk përdorin vetëm ujë të pastër, por prezantojnë një element gërryes që tërhiqet nga avioni i ujit për të gjeneruar konsum më të madh në sipërfaqen që sulmohet. Uji që udhëton me shpejtësi supersonike do të mbajë gërryes dhe do të lejojë prerjen e pjesëve shumë më të vështira. Imagjinoni nëse me një zorrë të thjeshtë kopshti që mbyll fundin për të marrë më shumë presion, ose me një makinë larëse presioni ju dhemb, nëse keni ato shpejtësi dhe një gërryes që vepron si predha të vërteta, çfarë mund të bëhet. Për shembull, me gërryes, një makinë prerëse uji mund të presë një rreze çeliku 30 cm të trashë.
 • Tabela e prerjes: është vendi ku pozicionohen pjesët që priten. Zakonisht ka një lavaman poshtë që mbledh ujin pas prerjes dhe zakonisht e çon atë në një sistem pastrimi për ta përdorur përsëri.

Mbresëlënëse, kjo është arsyeja pse është një nga procedurat më të mahnitshme të prerjes. Varësisht nëse përdoret avion uji i pastër ose me gërryes, mund të gjeni hapëse të përshtatshme për:

 • Uje i paster- Pritini materiale të buta si shkume, plastikë, letër, shtresa izoluese, pllaka çimentoje, qilim, ushqim, etj.
 • Ujë me gërryes: lejon prerjen e materialeve të forta siç janë metalet, qeramika, guri, qelqi dhe komponimet e tjera të forta.

Kur të përdorni makina prerëse

L makina për prerjen e ujit Ato zakonisht nuk trajtohen plotësisht me dorë për shkak të rrezikut për shkak të presionit të lartë dhe shpejtësisë së avionit. Për këtë arsye, ata zakonisht janë koka të drejtuara ose robotë që veprojnë në pjesën që pritet.

Gjëja e parë që bëhet është të krijoni nga një kompjuter formën e pjesëve ose linjave që dëshironi të bëni duke përdorur një Softuer CAD /CAMo Cnc respektivisht Pastaj, me modelin, makina e prerjes së ujit programohet në mënyrë që të dijë se ku ta presë copën.

Nga vetvetja Makine prerese, mund ta poziciononi pjesën në vendin e duhur të prerjes dhe të përdorni makinën për të filluar procedurën e prerjes. Në përgjithësi, vetë makina mund të zgjedhë ngurtësinë e materialit në vetvete dhe karakteristikat e tjera, në mënyrë që makina të përshtatë shpejtësinë dhe fuqinë.

Në përgjithësi, nëse pjesa është pozicionuar mirë dhe fiksuar, prisni që të bëhet prerja të jetë në gjendje të heqë pjesët. Në raste të rralla, procedura duhet të ndërpritet për të ripërshtatur ose ri-ankoruar pjesët.

Në çdo kohë ata duhet respektoni rregullat e sigurisë të këtyre makinerive, megjithëse edhe pse duket diçka po aq e padëmshme sa uji, ju tashmë e dini se madje mund të presë çelikun, kështu që mund të presë në mënyrë perfekte çdo anëtar.

Avantazhet dhe disavantazhet

Ashtu si çdo procedurë ose sistem, ai ka avantazhet dhe disavantazhet e tij. Prandaj, ju duhet t'i vlerësoni të gjitha dhe të përcaktoni nëse i përshtatet nevojave ose objektivit që kërkoni për punëtorinë ose fabrikën tuaj. Ndërmjet avantazh Më të spikaturit e prerjeve me ujë janë:

 • Është një proces i ftohtë, kështu që nëse keni një material që ndikohet nga temperatura ose deformon, do të jetë një procedurë ideale e prerjes.
 • Nuk gjeneron ndotje për shkak të djegies së gazrave ose mbetjeve toksike, pasi ai thjesht përdor ujë, dhe në disa raste një gërryes që është gjithashtu i padëmshëm.
 • Duke qenë makina të programuara, prerje çdo operator mund ta bëjë atë ose inxhinier, pasi nuk do të keni nevojë për përgatitje specifike për të operuar makinën, siç ndodh me oksigjenin ose plazmën, i cili duhet të ketë trajnim ose udhëzime themelore për të filluar t'i trajtojë këto mjete me dorë.
 • Mund të prerë çdo lloj materiali, në krahasim me oksigjenin ose prerja e plazmës nuk është e kufizuar në metale. Mund të presë dru, mish, pëlhurë, metal ose ndonjë gjë tjetër.
 • L trashësitë që mund të shkurtoni janë shumë të larta, madje më shumë se mjetet lazer.

Sa për disavantazhet, ndërprerja e ujit ka:

 • Megjithëse mund të presë trashësi të larta, ajo ka të vetën limit.
 • Është një prerje e ngadaltë nëse e krahasojmë me procedurat e tjera të prerjes, siç është plazma.
 • La makineria është mjaft e shtrenjtë në krahasim me prerjen e plazmës dhe flakës, edhe pse është më e lirë se lazeri. Sidoqoftë, është e vërtetë që uji nuk është një element i shtrenjtë ose i rrallë.
 • Makinat për prerjen e ujit janë më shumë i madhMe Prandaj, ata do të kenë nevojë për më shumë hapësirë ​​në punëtori ose magazinë industriale. Madhësia e pompës dhe elementëve të tjerë e bëjnë atë të ketë këto dimensione.
 • konsumoj fuqi të mjaftueshme elektrike për ngjeshjen e ujit.

Makina prerëse me ujë

L makina prerëse me avion uji ato janë mjaft të mëdha dhe të shtrenjta. Nga njëra anë keni vetë makinën ose sistemin, dhe nga ana tjetër pompën dhe softuerin.

Për të programDisa nga makinat kanë softuerin e tyre specifik për të qenë në gjendje t'i menaxhojnë ato, të tjerët pranojnë softuer më gjenerik që mund të përdoret për modele të ndryshme. Për shembull, disa programe kompjuterike për këto makina janë Intelli-MAX,

Si bombaÇdo prodhues ose furnizues i makinës për prerjen e ujit ka produktet e veta. Shtë një pjesë jetike, pasi presioni i arritur nga uji do të varet nga ai dhe gjithashtu efikasiteti i energjisë, pasi është elementi që konsumon më shumë energji.

disa shembuj të këtyre makinave shëndoshë:

 • Uji i prerjes TCI: Ata kanë seri të ndryshme, të tilla si BP-C, BP-S, BP-M dhe BP-H, SM-C, SM-S dhe SM-M. Ato janë makina prerëse të ujit të tipit urë, me qëndrueshmëri, qëndrueshmëri, fleksibilitet dhe performancë të madhe.
 • Inxhinieri Prusiane: ujësjellësi i kësaj firme janë mjete për prerjen e ujit me saktësi të lartë për çdo lloj materiali. Ata kanë softuerin e tyre specifik të quajtur WJ CAM dhe kanë 3 ose 5 akse lirie në kokën e prerjes. Për shembull, ju keni modelet NEW RIO 3 dhe NEW RIO 5, por ato gjithashtu ju lejojnë të personalizoni makinat.
 • OMAX: është një nga udhëheqësit botërorë që ofron lloje të ndryshme makinash prerëse me performancë të lartë. Ndër modelet e tij të jashtëzakonshme janë globalMAX, seria më e madhe MAXIEM, ose ProtoMAX kompakt për të bërë prerje në copa të vogla ...

Nëse keni nevojë për më shumë informacion në lidhje me çmimet dhe ku t'i blini ato, ju lutemi na kontaktoni.