Si të ndërtojmë një transformator kthyes

Ky artikull i mrekullueshëm nga Jorge Rebolledo, vjen si një përgjigje për dyshimet që lindën me ndërtimi i një tubi plazmatik.

 • Si ta marrim tensionin për të marrë plazmën?
 • Nga e marrim heliumin?

Kujdes: Punon me tensione shumë të larta. Veryshtë shumë e rrezikshme, duhet të jeni të kujdesshëm dhe të dini se çfarë po bëni.

Përgjigja e pyetjes së parë është ... me anë të a shoferi i kthimit të shpejtë ose transformatori i kthimit mbrapa, e cila do të na japë tensione afër 10 volt. kthim fluturimi Nga ky eksperiment është marrë, siç na tregon Jorge në montazhin e tij, nga një televizion i vjetër bardh e zi.

Përveç tubit të plazmës, rikthimet mund të përdoren në lloje të tjera të makinave dhe eksperimenteve për të cilat do të flasim si në spiralen Tesla. Ka shumë eksperimente për të bërë me tension të lartë në të cilin kthimi i fluturimit do të jetë i dobishëm për ne. Por siç thashë duhet të jeni shumë të kujdesshëm

Komponentët dhe montimi

 • Kthimi i një televizori bardh e zi, ose një monitori të vjetër kompjuteri
 • Shpërndarës i nxehtësisë. Mund ta merrni në kompjuterë të vjetër.
 • kaloni
 • Tranzitor 2n3055
 • 220w 5 rezistencë qeramike ohm
 • Rezistencë qeramike 270 prej 5w

E dyta është një tel i kuq me 7 kthesa

Suscríbete në listën tonë korrekt

si të ndërtojmë një transformator kthyes
si të ndërtojmë një transformator kthyes

Ky qark prodhon afërsisht 10 volt, kështu që ju duhet të merrni masa paraprake të përshtatshme dhe masa sigurie. Dëmet që mund të shkaktojnë dihen, mund të shkaktojnë vdekje nga sulmi në zemër.

Kur tensioni i lartë kalon nëpër tub, plazma prodhohet me dritë vjollce dhe kështu ju mund të bëni një sferë plazma me një fokus të përbashkët, sepse ato janë nën vakum dhe me pak azot

Duke iu përgjigjur pyetjes së bërë shpesh, ku e merrni heliumin? Në Meksikë merret në shkrimi ku ka zbukurime për ditëlindje, balona, ​​etj.

më shumë informacion

26 komente në "Si të ndërtojmë një transformator kthyes"

 1. Më duket se ekziston një keqkuptim në llogaritjen tuaj ose mbase keni harruar diçka.konsumi i amperit të qarkut në bateri por mos e shumëzoni me 1 që është ajo që jep fluturimi, prandaj mos harroni se kthimi është transformatori pra nëse shndërroj 10000 volt në 10 raporti i transformimit është 10000 herë por ndërsa unë shumëzoj tensionin, ai e ndan rrymën në të njëjtën marrëdhënie, domethënë nëse konsumon 100 amper në hyrje më jep për 1 volt .10000 amper ose 01 milliamperes si të doni ta quani. - Mbaj mend që energjia nuk krijohet ose humbet bëhet diçka tjetër asgjë tjetër .-

  Ky qark në 12 volt që konsumon 1 amper konsumon 12 watt, dhe duke parë që qarku funksionon në ndërprerje, R duhet të jetë jo më pak se 10 watt që të jetë trankis (mos harroni se një pjesë shpërndan tranzitorin)

  Një përqafim për të gjithë lexuesit

  PS: Kushdo që e ka krijuar këtë faqe është shumë i mirë, por do të ishte mirë nëse para eksperimenteve të caktuara vendosni një shënim që paralajmëron rreziqet, në rastin e këtij eksperimenti 10000 deri në 10 miliampere VRASI! : MUND T CA SHKAKTOJNIB FIBRILIMIN E KARDIAKUT, DHE Djegien e lëkurës në pikën e kontaktit.-

   

  përgjigje
 2. pershendetje, dua te bej 1 por kam disa dyshime:
  * Sa amper duhet të jetë transformatori?
  * ku shkon nxitësi i nxehtësisë?
  * Unë kam një kthim prapa 8000v. do te funksiononte
  * a janë 12v rrymë e drejtpërdrejtë apo alternative?

  nga tashmë thank you very much.
  të fala

  përgjigje
 3. në ekstremet e rezistencës që po përpiqeni të llogaritni nuk ka 10000v.

  Nëse luani diçka me 10000v dhe që mund t'ju japë 50A, merrni atë si të mirëqenë, ata nuk do t'ju njohin as nga DNI-ja juaj

  regards

  përgjigje
  • sa gabim keni !!!! Nëse jeni të interesuar, unë bëra një spirale tesla me 23000 volt dhe ju siguroj se nuk ju dhemb, dhe nëse e hetoni mirë, Nikola Tesla bëri spiralen dhe ai jetoi në laboratorin e tij me të dhe nuk bëri asgjë dhe unë mund t'ju them se është e vërtetë

   përgjigje
 4. Përshëndetje, mik, ajo që ju nevojitet është një oshilator sobë që mund të gjendet në çdo sobë elektrike
  dhe lidheni me daljen horizontale të flladbakut cilindo nga dy kabllot që shkojnë në spiralin e transformatorit të sobës dhe tjetri në lidhjen e daljes horizontale me kockën e tij fundore me atë që bën tension të lartë

  përgjigje
 5. Përshëndetje, kjo vegël është interesante, por pyetja ime është si vijon:
  A do të jetë voltazhi i mjaftueshëm për të filluar nitratin e amonit?
  nitrat amoni është një lëndë plasëse shumë e fuqishme por shumë e pandjeshme "e rendit të lartë".
  Për ta bërë atë të shpërthejë ju duhet një valë goditjeje, ose një tension shumë i lartë.

  A e ka provuar dikush për të shpërthyer nitratin e amonit? mirë, unë do të vlerësoja kush u përgjigj.

  përgjigje
 6. Në fakt, ky lloj eksplozivi shpërthehet me një nivel të lartë të rrymës elektrike, kështu që për të cilën nuk mendoj se duhet të përdorni një valë goditjeje, me atë lloj rryme kthyese ka mjaft dhe shumë.

  përgjigje
 7.   DUA T TO MSOJ NJ D DIAGAM P ASR T AS Mbledhur një BURIM T HIGH LART BOLTAGE ME FRAYBACK POR ATA Q I GJEHT JAN SO T SO V DSHTIR P FORR T TO MUND T GJENI POR NESE DIKUSH QO M D SHKUQON SI VRORATOR Do të paguaj për punën e tij unë shpresoj një antar

  përgjigje
 8. Nëse pajisjet kanë nevojë për një burim energjie; për shembull, një bateri 12 volt; nëse kontrollori nxjerr 10.000 volt; do të jetë që të mund të lidhet me një transformator të rrymës alternative në mënyrë që të gjenerojë dy dalje 110 volt dhe një tokë. Do të shërbente për të ndriçuar një shtëpi të plotë dhe madje edhe disa shtëpi me aksesorët e tjerë të saj (televizor, karikues baterie, frigorifer, kondicioner, etj.). Për pjesën tjetër, gjithçka është shumë; Ju përgëzoj sepse kjo njohuri mund të përdoret për të ndihmuar njerëzimin. Pershendetje

  përgjigje
 9. I dashur, uebi është shumë interesant dhe fillova të prodhoj këtë shofer fluturimi, kam përdorur një monitor me ngjyra me të njëjtat indikacione të fotografive dhe kam harqe pulsuese (1 sek. Ka një hark dhe tjetri nuk ka dhe kështu me radhë) , Unë kam luajtur kulotën dhe fillin e llambës dhe nuk mund të bëj që plazma të gjenerohet. Unë e furnizoj qarkun me një transformator 12 VDC dhe 0.5A (transformator nga një modem wifi). Duke krahasuar me faqet e tjera të internetit dhe duke parë një nga imazhet, unë shoh që thotë se njëra nga rezistencat është 27 Ohm dhe jo 270 si ajo që unë ndërtova dhe shfaqet në imazhet e tjera. Unë nuk guxoj të vendos një 27 nga frika se diçka do të digjet. Cila është vlera që shkon? Ndonjë rekomandim se si të lidhni llambën në mënyrë që të gjenerohet plazma? Pershendetje!

  përgjigje
 10. Burim shumë i mirë, por një pyetje, sa e trashë është tela? Apo cili është numri i telit? Kjo bën 7 dhe 3 kthesa rreth bërthamës ferrite? Do të doja ta dija ju lutem, nëse mund t'i përgjigjeni emailit jafame@hotmail.com Kam nevojë për informacion me përgjigje urgjente Faleminderit :)

  përgjigje

Lini një koment