If...Else Conditions në Python

Kushtet janë deklarata që mund të jenë të vërteta ose të rreme. dhe përcaktohet nga I vërtetë or I rremë.

Ka mënyra të ndryshme për të bërë kushte në Python.

Për të vendosur kushte do të duhet të dimë sa vijon simbolet që do të përdorim për të krahasuar vlerat:

Vazhdoni të lexoni

Si të gjeni libra të kopjuar me Caliber

Dubliko opsionet e kërkimit të librave në Caliber

Kur kemi një biblioteka virtuale prej disa mijëra librave është e pashmangshme të kesh libra dublikatë.

Nëse përdorim Kalibër për menaxhimin e bibliotekës sonë, Është shumë e thjeshtë gjeni dhe fshini këto libros, ebooks, të përsëritura. Thjesht duhet të instalojmë shtojcën "Gjeni dublikatat" 

Vazhdoni të lexoni

Kontroll zanor në PC dhe RaspberryPi me Whisper

kontrolli i zërit në kompjuter dhe raspberry pi

Ideja e projektit është jepni udhëzime zanore për të bashkëvepruar përmes kompjuterit tonë ose Raspberry Pi-t tonë duke përdorur modelin Whisper Voice-to-text.

Ne do të japim një urdhër që do të transkriptohet, do të konvertohet në tekst, me Whisper dhe më pas do të analizohet për të ekzekutuar urdhrin e duhur, i cili mund të jetë nga ekzekutimi i një programi deri tek dhënia e tensionit në kunjat e RaspberryPi.

Unë do të përdor një Raspberry Pi 2 të vjetër, një mikro USB dhe do të përdor modelin Voice-to-text të lëshuar së fundmi nga OpenAI, pëshpëritje. Në fund të artikullit mund të shihni pak më shumë pëshpëritje.

Vazhdoni të lexoni

Si të ndryshoni adresën mac në ubuntu

Ndryshimi i MAC është një çështje e privatësisë. Ka arsye të ndryshme pse rekomandohet të ndryshoni MAC-në e pajisjes suaj. Një prej tyre është nëse do të lidheni me një rrjet publik ku ka më shumë përdorues të lidhur.

Mos harroni se MAC është një identifikues i harduerit fizik, i kartës suaj të rrjetit dhe është unik për kompjuterin tuaj.

Rekomandohet gjithmonë, për siguri, të ndryshoni MAC kur lidheni me një rrjet publik Wi-Fi ose një VPN.

Vazhdoni të lexoni

Si ta bëni laptopin të mos flejë kur ulni ekranin

Si të përdorni një laptop me kapak të mbyllur

Ka disa arsye për të dëshiruar laptopi ynë nuk ndryshon gjendjen kur ul ekranindmth vazhdon të punojë pa u fikur apo pa fjetur. Arsyeja kryesore është se ju do të përdorni laptopin tuaj si një kullë, duke lidhur një ekran të jashtëm dhe pajisje të tjera periferike si një tastierë USB dhe maus.

Këtë verë për të punuar kam preferuar të lidh monitorin Benq LED që shihni në imazh, i cili është më i madh dhe duket shumë më i mirë se TFT i Dell XPS 15 tim të vjetër që është 12 ose 13 vjeç dhe më duhej ta konfiguroja. Nuk është e vështirë, por duke qenë se nuk shfaqet në menynë e konfigurimit, duhet ta bëni duke redaktuar një skedar.

Vazhdoni të lexoni

Për ciklin në Python

Cikli For në Python ka disa veçori të ndryshme nga gjuhët e tjera të programimit. Po ju lë atë që po mësoj për të përfituar sa më shumë nga një prej sytheve më të përdorur.

Në Python synohet të përsëritet përmes një objekti të përsëritur, qoftë një listë, një objekt ose një element tjetër.

Struktura e mëposhtme është

Vazhdoni të lexoni

AntennaPod, luajtësi i Podcast-it me burim të hapur

Luajtësi i podkasteve me burim të hapur AntennaPod

AntennaPod është një Player Podcast burim i hapur. Është një aplikacion pa pagesë, me burim të hapur dhe pa reklama, me një dizajn të pastër dhe elegant dhe me të gjitha veçoritë që më duhen në një lojtar/menaxher abonimi Podcast.

Dhe është lojtari që e kam testuar prej pak kohësh dhe që më funksionon mrekullisht. Unë e përdor atë me F-Droid në Android, megjithëse mund ta gjeni edhe në Play Store.

Deri më tani kam përdorur iVoox dhe kam ndryshuar më shumë se 100 Mb për AntennaPod prej pak më shumë se 10 MB. iVoox, përveç reklamave, më përplasej vazhdimisht, gjë që e bënte të padurueshme. Është një alternativë e shkëlqyer për shumë lojtarë komercialë.

Në këtë mënyrë, funksionon shumë pa probleme për mua, nuk kam reklama dhe përdor një opsion me kod të hapur dhe në F-Droid. Për momentin gjithçka është avantazh.

Vazhdoni të lexoni

Aplikacionet më të mira të F-Droid

aplikacionet më të mira të softuerit falas f-droid

Ne tashmë e kemi parë çfarë është F droid, avantazhet e tij dhe pse duhet ta përdorim atë. Në këtë artikull dua ju njoftojmë disa nga aplikacionet e tij më të mira. Është e qartë se kjo është shumë subjektive sepse aplikacioni më i mirë do të jetë ai që plotëson një nga nevojat tona. Por këtu janë disa që mendoj se mund t'ju ndihmojnë.

Kështu që unë do të largohem aplikacione që unë i konsideroj më interesante nga kjo depo e aplikacioneve të Software-it të Lirë. Për disa nuk do të gjeni alternativa dhe për të tjerët do të keni tashmë të instaluara aplikacione që bëjnë të njëjtën gjë. Është një kohë e mirë për të vlerësuar nëse jeni të interesuar ta transferoni atë aplikacion që përdorni në një aplikacion tjetër Software të Lirë.

Vazhdoni të lexoni

Si të krijoni alarme në Wallapop

Kjo është një truk i thjeshtë, konfigurim vërtet i bukur, i aplikacionit tonë Wallapop për të na njoftuar kur shfaqet një produkt i ri që po kërkojmë. Në këtë mënyrë nuk do të duhet të hyjmë gjithmonë dhe të kërkojmë atë që është e re.

Thjesht Ne krijojmë sinjalizimet që na duhen dhe do të na dërgojë njoftime.trillime kur postojnë një produkt të ri që plotëson karakteristikat që kemi zgjedhur në filtra.

Një shembull i qartë është kërkimi i një Nintendo Switch. Ne mund ta bëjmë Wallapop të na njoftojë me një njoftim kur dikush shet një Nintendo Switch, deri në një çmim të caktuar, me një filtër distancë, etj.

Vazhdoni të lexoni

Çfarë është F-Droid

f-droid dyqani i lojërave i softuerit falas

F-Droid është një depo softuerësh, një dyqan aplikacionesh, një alternativë ndaj Play Store. Është Play Store i softuerit falas. F-Droid është softuer falas dhe aplikacionet që mund të gjejmë brenda janë Software-i i Lirë ose Burimi i Hapur (FOSS). Ne mund ta gjejmë kodin tuaj në GitHub, ta rishikojmë dhe ta modifikojmë sipas dëshirës tonë nëse duam.

Dhe pasi të dini se çfarë është, gjëja tjetër që do të pyesni është pse duhet ta instaloni nëse keni Play Store.

JO aplikacione pirate. Për këtë keni alternativa të tjera. F-Droid është një angazhim ndaj softuerit të lirë dhe kaq.

Vazhdoni të lexoni