Qeramikë deti

Qeramikë deti, çfarë është, llojet, mbledhja dhe më shumë informacion

Me Poezi Deti ne e kuptojmë të gjitha ato pjesë qeramike ose pllaka që, ashtu si Xhami i Detit, gërryhen nga deti, nga liqene ose lumenj, megjithëse më e zakonshmja është t'i gjesh në plazhe. Nëse nuk e dini se çfarë Glass Glass shih udhëzuesin tonë.

Përveç qeramikës së detit ata gjithashtu e quajnë atë qeramikë deti prej guri. Unë nuk di një emër në Castilian, ndoshta përkthimi është qeramika detare ose qeramika deti, qeramika detare e grés. Çdo kombinim duket i vlefshëm, por mendoj se në këto raste është më mirë të vazhdoni të përdorni emrin anglisht.

Nuk është një temë shumë e diskutuar dhe vështirë se gjejmë informacion në internet. Po, ka pjesë të disponueshme për blerje në faqe si Etsy ose eBay, por jo shumë njerëz tregojnë koleksionet e tyre ose ndonjë përpjekje për t'i klasifikuar ose normalizuar ato.

Më habit kur nga këto pjesë të vogla qeramike ata janë në gjendje të gjejnë objektin origjinal të cilit i përkiste dhe ta përdorin atë si një mjet arkeologjik deri më sot dhe të kuptojnë më mirë historinë e prodhimit vendas. Ata flasin për një rëndësi të veçantë në fragmentet e gjetura në liqenet e mëdha. Këtu në Spanjë, dhe veçanërisht në zonën time, shumë afër prodhuesve më të mëdhenj në botë të këtij lloji të materialit, mendoj se identifikimi i objekteve antike nuk do të ishte aq i thjeshtë.

Klasifikimi dhe llojet

Në Shoqatën e Xhamit të Detit ata flasin për klasifikimin e tij sipas dendësisë dhe temperaturës së ndezjes së argjilës në:

  • Poçeri. Temperaturë e ulët e shkrepjes që rezulton në një material poroz dhe më pak të dendur.
  • Gresi Temperaturë mesatare e lartë e gatimit. Material jo poroz, i hollë dhe kompakt, por nuk ka pamje qelqore si porcelani
  • Porcelani. Temperaturë e lartë gatimi. Shumë e fortë dhe e qelqtë, me ngjyrë të bardhë.

Duke pasur vizatime, modele dhe ngjyra të ndryshme, pjesët shumë të këndshme dhe interesante lihen me buzë të rrumbullakosura dhe qeramikë të veshur.

Unë kam filluar një koleksion të vogël sepse besoj se mund të marrësh pjesë shumë interesante dhe një koleksion me bukuri të madhe.

Unë lë disa fotografi të pjesëve të gjetura deri më tani

Koleksioni im

Koleksion i plotë i qeramikës së detit

Jam me fat të jetoj pranë trekëndëshit të pllakave dhe nuk e di nëse bën ndryshim nëse gjej copa "të mjaftueshme" të Qeramikës së Detit, pa shkuar në pika të nxehta ku jam i sigurt se do të ketë më shumë se zakonisht.

Ato nuk janë pjesë të mrekullueshme, as unë nuk kam bërë fotot më të mira (akoma), por me kalimin e kohës jam i sigurt se mund të arrihet diçka shumë më e mirë. Qëllimi im me këtë koleksion është të marr objekte të bukura. Një mënyrë për tu afruar art. Asgje me shume.

Pjesët e porcelanit mungojnë, ato të bardha që shihni në imazhin e zakonshëm sepse janë djegur dhe asgjë nuk mund të shihet në foto. Unë do të përgatis një kuti të vogël soft për të pasur fotografi të mira.

Burimet dhe burimet

1 mendim mbi "Qeramika e Detit"

  1. I. Qeramika e vjetër e detit, gota e detit dhe shkëmbinjtë që janë gurë minerale etj. koleksioni im i qeramikës së detit është i madh. Si mund ta zbuloj se nga kanë ardhur dhe nëse janë të vlefshëm.

    përgjigje

Lini një koment