Raketa uji me dy faza

Në disa raste kemi biseduar raketa uji. Por ajo që lëmë sot është më tepër një punë e inxhinierisë aeronautike.

Isshtë një raketë uji me dy faza, e cila arrin deri në 250 metra lartësi; mahnitëse

Një imazh i raketë në mënyrë që të merrni një ide se për çfarë po flasim.

Si të krijoni një raketë uji

Po; jane shishe uji :)

Vazhdoni të lexoni

Si të ndërtojmë një raketë uji

Le të flasim për si të bëjmë një raketë uji. Parimi i funksionimit është shumë i thjeshtë, ai funksionon nga parimi i veprimit - reagimi për shkak të ajrit të futur në shishe.

Për atë që nuk ka dëgjuar kurrë një raketë uji, është një shishe plastike, e mbushur pjesërisht me ujë, në të cilën futet ajri i shtypur dhe më pas e lëmë të shpëtojë përmes një vrime dalëse dhe ta shtyjë shishen.

Tani e tutje, modifikimet janë të pafundme, në majë të raketës, pendët, anija, gryka e daljes ose forma dhe sasia e ajrit të injektuar.

Vazhdoni të lexoni