Si të ripërdorni një panel të vjetër diellor dhe kontrollues të ngarkimit

ripërdorimi i panelit të vjetër diellor

Duke zbrazur një depo, gjej këtë panel diellor të vjetër që kemi përdorur vite më parë në shtëpi në verë, kur energjia elektrike ende nuk kishte mbërritur. Ne kishim këtë panel diellor dhe 2 ose 3 bateri makinash dhe disa (nëse mundemi) për kamionë. Gjatë ditës i ngarkuam bateritë e makinës, ngadalë por në mënyrë të qëndrueshme. Dhe ne e përdorëm pjesën tjetër për të pasur dritë në 12V edhe televizorë në ato 12V.

Kjo është Harku Diellor ASI 16-2300Me Ajo ka 35 qeliza dhe dimensione 1,225 mx 0,305m, domethënë 0,373625 m2

Testimi në gusht midis 14 dhe 15 pasdite kam marrë maksimum 20V dhe 2A, kështu që ne po flasim për një fuqi prej 40W P = V * I

Dhe nëse marrim 40W në 0,37 m2, është e barabartë me thënien se në 1 metër katror do të gjenerojë 40 / 0,373625 = 107,06 W / m2.

Duke marrë rrezatimin mesatar prej 1000 w / m2 që përdoret për llogaritjen e HSP (Orët diellore të pikut) marrim një efikasitet prej 107/1000 = 10,7%

Do të të pëlqejë: Si të ricikloni bateritë e përdorura në instalimet diellore

Karakteristikat teknike ASI 16-2300

Empirikisht sapo kemi marrë

  • 20V
  • 2A
  • 40W
  • 10,7% efikasitet
hark diellor panel diellor ASI 16-2300

Nga skedari që shohim, dhe nga i cili marrim emrin e modelit, përpiqem të gjej më shumë informacion në lidhje me këtë pllakë.

Ata janë 30 vjeç dhe unë kam gjetur një letër që bashkëngjis për degradimin e tyre për shkak të motit në një instalim 10kw dhe përveç kësaj nuk ka asgjë tjetër-

Ata flasin për uljen e efikasitetit prej 3% kur filloni të punoni dhe pas humbjes progresive dhe veçanërisht të llojeve dhe shkaqeve të degradimit në pllaka për shkak të kohës (zverdhje, degradim i shinave, etj, etj.)

Të paktën nga këtu marr disa informacione:

Pllaka ASI 16-2300 janë module sc-Si me 35 qeliza me diametër 102,5mm, duke përdorur PVB (poli-vinyl-butyral) për kapsulimin dhe tedlar / alumin / tedlar për pjesën e pasme.

modulet e silikonit kristalor sc-si

Unë kam zbuluar tashmë diçka tjetër, teknologjinë e përdorur. Modulet janë të sc-SI (silic kristalor)

Si të përfitoni nga ajo

Në ditët e sotme nuk jep shumë, në fund është 40w që mund ta përdor siç bëmë 30 vjet më parë për të ngarkuar një bateri. Nëse jo, mund të mendoj për disa përdorime:

  • Karikoni celularët dhe tabletët.
  • Fuqia Arduino dhe ESP32
  • Feed mjedër, edhe pse unë mendoj se është vetëm Amperage. Unë nuk e di nëse piku 2A do të funksionojë mirë.
  • Përdoreni atë si një furnizim me energji për të minuar kriptovalutat me ESP8266 ose esp32, i cili është një projekt që kam dashur ta testoj për një kohë të gjatë.
  • Drejtoni disa drita për kafazin e pulës, pompën e vogël të ujit të pellgut, etj.

Rregullatori i ngarkimit të baterisë i markës ESCSA RX 100

kontrollues i ngarkimit diellor për bateri

Kontrolluesi ose rregullatori i ngarkimit diellor është përgjegjës për mbrojtjen e baterisë nga mbingarkesa në mënyrë që të mos vazhdojë të hyjë në energji kur është tashmë e ngarkuar.Me Ajo që bën është shpërndarja e gjithë asaj energjie të tepërt. Tregon ngarkesën që po merr dhe sa është e ngarkuar bateria. RX 100 është e gjitha prej alumini.

Aph (Amps në orë) https://es.wikipedia.org/wiki/Amperio-hora ??

Shtë një kontrollues automatik i ngarkimit për sistemet diellore fotovoltaike. Ajo që me të vërtetë bën është të mbrojë bateritë nga ngarkimi i tepërt në mënyrë që ata të mos marrin më një pagesë pasi të jenë në 100%.

Ka pushuar së punuari shumë kohë më parë dhe kur e hap atë sheh një përbërës të shpërbërë. Unë nuk jam i sigurt se çfarë është dhe nuk mund të gjej skema rregullatore ose fletë të dhënash, ose asgjë. Nëse dikush e di, ju lutemi lini atë në komente. Ka 4 kunja. Po mendoja për një urë diodë. edhe pse këtu nuk keni pse të korrigjoni valët.

Galeria e fotografive

Unë lë fotografi shumë fotografi shtesë të panelit diellor fotovoltaik dhe rregullatorit të baterisë.

Lini një koment