Si të bëni zëvendësim të lirë të linjës najloni për hapësirat e furçave Bosch

bëni pjesë këmbimi të lira shtëpiake për bosch

Kjo nuk është në vetvete një riparim, por një hak i vogël për të na kursyer para. Pjesët e këmbimit Bosch janë jashtëzakonisht të shtrenjta dhe në këtë artikull do t'ju tregoj si të përdorni linjë najloni nga markat e tjera në hapëse furçash elektrike Bosch.

Unë kam një prestar furçash elektrike Bosch AFS23-37 1000 W të energjisë. Po shkon shkëlqyeshëm. Jam shumë i lumtur për një përdorim jo intensiv si ai që më duhet. Shtë një prerës furçash elektrike, jo bateri, duhet të jetë i lidhur me energjinë elektrike për të punuar.

Megjithatë, pjesët zyrtare të markës nyon janë shumë të shtrenjta, mjaft i shtrenjtë dhe është prodhuar në mënyrë që të përfundoni duke konsumuar pjesët e tij të këmbimit. Në këtë rast, filli i najlonit vjen me një lloj rrufe në qendër që parandalon që ajo të shpëtojë.

Vazhdoni të lexoni

Rikuperimi i një kompjuteri të vjetër Linux

kompjuteri u gjallërua falë një shpërndarje të lehtë Linux

Unë vazhdoj me Riparimet e PC dhe veglave edhe pse kjo në vetvete nuk mund të konsiderohet një riparim. Por është diçka që sa herë më kërkojnë më shumë. Vendos disa sistem operativ që i bën ata të punojnë në kompjuterë me pajisje të vjetra ose më të vjetra.

Dhe megjithëse ju tregoj pak për vendimet që kam marrë në këtë rast specifik, ato mund të shtrihen shumë më tepër. Do të përpiqem të azhurnoj dhe të lë atë që kam bërë sa herë që paraqitet çështja.

Ndiqni serinë e artikujve për riparimin e kompjuterit. Gjëra të zakonshme që çdokush mund të rregullojë në shtëpinë tonë si kur kompjuteri ndizet por nuk shihni asgjë në ekran.

Vazhdoni të lexoni

Si të instaloni aplikacione APK në Android

Unë përfitoj nga celularë fiks të rrumbullakët Po bëj për të shpjeguar dhe dokumentuar shumë veprime që miqtë dhe familjarët më kërkojnë shpesh të bëj. Në këtë rast unë shpjegoj si të instaloni aplikacione APK në Android.

Unë shkoj drejtpërdrejt në pikën, nëse doni të dini se çfarë është një APK dhe kur mund t'ju duhet ta instaloni, shkoni në fund të artikullit.

Në rastin tim Do të instaloj përsëri Dyqanin e Play që funksionon keq në një celular që do ta përdorim pa SIM për të luajtur vjehrrin tim. Nuk mund ta hap, madje as duke rivendosur fabrikën dhe është shumë më shpejt për mua të instaloj direkt aplikacionin sesa të shoh se çfarë ndodh me smartphone-in ose ta ndez atë.

Vazhdoni të lexoni

Kompjuteri im ndizet por asgjë nuk shfaqet në ekran

riparoni kompjuterin që ndizet dhe ka një ekran të zi

Kjo është ajo që më ndodhi në kompjuterin tim nëntë vjeç. Kompjuteri fillon por asgjë nuk është e dukshme në ekran. Unë shpjegoj se si të diagnostikoni gabimin për të zbuluar se çfarë dështon, pasi që duket se është një gabim i zakonshëm.

Dështimi zakonisht vjen nga një nga këto 3 vende:

  • La pantalla
  • RAM
  • Kartë grafike

Vazhdoni të lexoni

Si të përshtatni një mekanizëm universal të shkarkimit të cisternës për përdorim në një më të vogël

Unë vij me një riparim. Diçka që nuk është vjetërsim i planifikuar, por pothuajse. une kam mekanizmi i skuqjes së rezervuarit të rezervuarit të ujit është dëmtuar. Këto janë riparime shumë të thjeshta që nuk kanë nevojë për shumë shpjegime, ju çmontoni të vjetrën, blini të renë dhe e vendosni brenda.

Por a është kjo nuk ka modele për cisternën time. Tani janë me madhësi universale dhe kanë një diametër më të madh sesa më duhen. Sepse ajo që kemi në shtëpi është një model më i vjetër dhe Vintage.

riparimi i rezervuarit të shkarkimit të një cisterne të vjetër

Vazhdoni të lexoni

Si të zhbllokoni një celular me një ekran të prishur

aksesoni dhe transferoni skedarë, imazhe në një celular me një ekran të prishur

Në këtë artikull të riparimit do të shohim se si zhbllokoni një celular, ekrani i të cilit është prishur për të hyrë në hard disk dhe të jetë në gjendje të transferojë dhe rikuperojë skedarë, imazhe dhe video. Disa kohë më parë gruaja ime ra telefonin e saj në një BQ Aquaris E5 dhe ekrani i saj u prish, nuk dukej aspak e ekzagjeruar, por pjesa e poshtme nuk funksionon. Ju mund ta shihni, por nuk mund ta përdorni. Dhe këtu erdhi problemi. Nuk mund ta shkyçnim celularin, sepse zona e modelit nuk i përgjigjet prekjes. Dhe sigurisht që ne nuk mund të përdorim hard diskun dhe të marrim fotot dhe videot që ai ka ruajtur.

Kam shikuar shumë opsione për të qenë në gjendje të bëj fotot. Ndryshimi i ekranit, shumë softuerë që thyejnë modelet dhe mënyra e zgjedhur, kabllo OTG, Ndryshimi i ekranit në këtë rast ishte opsioni më i shtrenjtë, sepse zëvendësimi i kësaj nuk ishte i lirë dhe pasi që celulari kishte vitet e tij ne vendosëm të ndryshojeni atë për një të ri. Mundohem të mbledh informacionin në këtë artikull dhe të lë një video duke përdorur kabllon OTG.

Vazhdoni të lexoni

Restaurimi i një libri antik

Vjehrri im një ditë më dha një libër nga fëmijëria e tij për ta rregulluar. Ishte ai që morën shkollën. Spanja është e tillë. Libri ishte me kopertinë në gjendje të keqe dhe me çarçafë të lirshëm të brendshëm. Më vjen keq por nuk mund të gjej ndonjë para fotove. I kam bere, por nuk e di ku jane :-(

Libri shkollor i epokës së Frankos Spanja është si ky

Shtë një libër i diktaturës. Fëmijët e morën atë në shkollë dhe ajo i përket Redaksisë Escuela Española. Brenda gjejmë indoktrinim të pastër. gjëra të politikës. Por mendoj se libri ka vlerë historike dhe dukej krim ta hidhja.

Vazhdoni të lexoni

Krijuesit, riparimin dhe manifestimet DIY

Unë kam qenë duke u zhytur në mesin e të mëdha Manifeston në DIY, Vetë-Riparimi, Krijuesit, të cilën e gjeta në Internet. Shumë ide ngrihen për të drejtat tona si konsumatorë dhe më pak për detyrimet dhe përgjegjësitë tona. Një temë e lidhur ngushtë me vjetërsimin e famshëm të planifikuar

Nëse nuk mund ta riparoni, nuk është e juaja

Ata janë disi të vjetër, pothuajse klasik, por po aq interesant. Unë e kam pasur atë në drafte për një kohë të gjatë dhe mendoj se iniciativa meriton një vend në Ikkaro.

Paraqitja e këtyre manifesteve Shtë një pikë fillestare për të reflektuar siç kam thënë tashmë për të drejtat, detyrimet dhe përgjegjësitë që kemi si konsumatorë. Ju nuk keni pse të merrni asgjë për të mirëqenë, edhe nëse diçka shfaqet në një faqe në internet me reputacion, nuk keni pse të bini dakord. Ju duhet të zhvilloni të menduarit kritik. A jam dakord me atë që thotë? A është me të vërtetë një e drejtë? Si përfiton mua si konsumator, konsumatorë të tjerë, planeti? Kujt i dhemb kjo pikë? Ka me dhjetëra pyetje që duhet t’i bëjmë vetes dhe që duhet t’i lidhim me etikën, një etikë e konsumit.

manifest që mbron të drejtën e përdoruesve për të riparuar objekte. Manifesti i vetë-shërimit Ifixit
Manifesti i Riparimit të Vetes nga iFixit.com

Vazhdoni të lexoni

Si të rregulloni një shirit kasetë

Kam gjetur kasetat e mia të vjetra, shumë me muzikë dhe shumë të tjerë me histori dhe këngë për fëmijë. Dhe duke përfituar nga fakti që Clio ka ende një radio kasetë, unë kam dashur të vendos disa shirita për vajzën time për të parë nëse i pëlqen ato. Më vjen shumë keq që duhet t'i hedh poshtë.

Kaseta ose shirita muzikorë, një teknologji e vjetëruar

Por shumë janë thyer, kaseta është shqyer. Kështu që unë do të shpjegoj se si ishin fiksuar, si një haraç, sepse nuk mendoj se ka shumë njerëz të interesuar për t'i rregulluar ato, por nëse dikush bie ndonjëherë në duart tuaja dhe ju doni të jeni në gjendje ta dëgjoni atë, mbase hyrja do të jetë e dobishme.

Vazhdoni të lexoni

Si të prerë kartën SIM nga mini SIM në mikro sim dhe nano sim

Unë marr timen Nexus Google 4. Do ta provoj dhe kuptoj se përdor mikro SIM :-(

Zgjidhja logjike është të kërkojmë një Kopjimi i kartës SIM, por ata kërkojnë 5 € (po, ishte falas më parë) Kështu që duhet të kërkoni një zgjidhje shtëpiake dhe kjo do të kalojë shkurtoni kartën në shtëpi për të kthyer mini SIM në Micro SIM.

llojet e kartave SIM, mini SIM, mikro SIM dhe nano SIM

Po, unë e di që pasi kam shpenzuar 300 € për një celular, mbledhja e 5 € nuk duket shumë, por kjo është bërë një çështje personale.

Update: Sot vijnë kartat e prera paraprakisht, kështu që është shumë e lehtë të ndryshosh nga një madhësi në tjetrën. Por nëse keni një SIM të vjetër, ky truk do të funksionojë ende për ju. Nëse kurseni 5 €, pini një kafe për shëndetin tim

Epo, para se të shkurtojmë si të çmendur, pak kartë SIM

Vazhdoni të lexoni