Rrota pa ajër ose jo-pneumatike

Kjo është një nga ato temat që më pëlqen edhe nëse nuk është vetë. Nuk është aktuale, sepse ka qenë duke folur për këtë lloj të rrota pa ajër ose rrota jo-pneumatike për disa vjet, mendoj që nga viti 2002 afërsisht.

Makineri të Rënda Asnjë Rrota Tweel Pneumatike

Nëse nuk keni parë kurrë një rrotë të këtij stili, do t'ju trondisë sidomos kur shikoni disa video dhe zbuloni se çfarë janë të afta të mbajnë. Lër një për ju që të futeni në temë. Fromshtë nga rrotat Xhingël Michelin

Të gjithë mund të mendojmë se avantazhet e rrotave pa ajër janë të shumta, shmangim shpimet, prishjet dhe mirëmbajtjen. Më pak vaj përdoret për goma, madje edhe gomat ERW sigurojnë që performanca e automjetit të përmirësohet. Por nëse të gjitha janë përparësi, pse nuk janë komerciale? Unë kurrë nuk kam parë makina, ose biçikleta, madje as në makineritë e rënda të ndërtimit, ku është përdorimi i tij më i zakonshëm.

Kohët e fundit ka pasur një dritë shprese për adhurues të rrotave jo-pneumatike me njoftimin e Polaris të saj Quad Sportsman WV850

Quad Sportman Polaris me rrota pa ajër, jo-pneumatike

Frymëzuar nga automjetet ushtarake. Duket se rrotat janë produkti i tij dhe se ato nuk janë marrë nga ERW ose Michelin. Ata i quajnë ata Armatura e terrenit, dhe punoni me rrezet në strukturën gjashtëkëndore, shumë të deformueshme

Suscríbete në listën tonë korrekt

Me këtë lëvizje duket se ajo fillon të komercializohet për publikun e gjerë dhe jo vetëm në kamare të tilla si makineri të rënda dhe automjete mrekulli.

Kur filloni të zbuloni, zbuloni se të gjitha kompanitë e mëdha (Michelin, Goodyear, Bridgestone) kanë një projekt të lidhur, megjithëse disa mbeten në koncepte dhe prototipa. Tani për tani ata që kanë zërin e këndimit janë rrotat e kthimit të energjisë (ERW) dhe rrotat Michelin me xhelin e tyre Michelin X

Rrota e Kthimit të Energjisë

Projektuar nga Brian Russell, shpikësi i ERW (Rrota e Kthimit të Energjisë / Rrota e Kthimit të Energjisë)

Bërë nga fibra karboni dhe kevlar. Struktura është bërë nga fibra karboni dhe vepron si "burime" që thithin ndikimet, goma shtrihet në këtë strukturë. Ata pretendojnë se efikasiteti është rritur dhe konsumi i karburantit zvogëlohet, por unë nuk kam gjetur ndonjë provë ose studim për ta provuar atë.

Ajo me biçikletë është shumë e lezetshme dhe është shumë spektakolare, por ju duhet të shihni rrotat e këtij automjeti ushtarak me strukturën e tij gjashtëkëndore, unë nuk dua as të imagjinoj tonët që do të mbajë, duke deformuar pa u thyer.

Rrota biçikletash pa ajër nga rrota e kthimit të energjisë

Djemtë në ERW kanë bërë një bast për të hapur tregun me biçikleta duke marrë një timon spektakolar dhe që unë do të dëshiroja ta provoja.

Biçikletë me rrota ERW pa ajër

Po, ato që shihni janë rrota boshe. Harrojeni pikat një herë e përgjithmonë ;-)

Rrotat e biçikletave jo-pneumatike

I bërë prej fibra karboni për të zvogëluar peshën dhe me tension të rregullueshëm gome dhe të përforcuar me nanotubë karboni.

Ju mund ta shihni atë duke punuar nëpër male ;-)

Michelin X xhufkë

Rrota pa ajër e Michelin është Tweel, një mrekulli e vërtetë e inxhinierisë.

Michelin Tweel Pa Ajër Rudas

Këtu mund të shohim një diagram të strukturës së tij.

Detaje të fabrikimit të rrotave të rrotave

Videoja e rrotave që punojnë është e njëjtë me atë në fillim të artikullit, gjithashtu e lë këtu të kem gjithçka në rregull në rast se e azhurnojmë artikullin në të ardhmen.

Prototipi Bridgestone

Dhe modeli i fundit është një prototip Bridgestone, i shpallur vetëm disa muaj më parë.

Gomë me koncept pa ajër, rrota pa pneumatike Bridgestone pa ajër

Bridgestone me gjeneratën e tij të dytë të rrota jo pneumatike ata Koncepti falas i ajrit premton të zvogëlojë zvarritjen dhe kështu të ulë emetimet e CO2

Dhe mos gabo, pavarësisht nga fakti që struktura është shumë e rëndësishme, goma pneumatike që e mbulon është gjithashtu shumë e rëndësishme, aq sa është ajo që disa si ata të Polaris duan të nxjerrin në pah.

Patentat në lidhje me inovacionin e rrotave pa ajër?

Siç thashë, rrotat pa ajër, goma pa ajer, goma jo-neumatike, ato filluan të shiheshin rreth vitit 2002, por duke shikuar prapa shohim se kompanitë e mëdha shumëkombëshe nuk kanë qenë aq inovative sa dukeshin në fillim.

Tashmë në vitin 1938 ne shohim konceptin e Rrota nëse ajri nga JV Martin

1938 rrota pa ajër të bëra prej druri dhe gome

Dhe ka patenta nga vetë Martin me tema të ngjashme që nga viti 1931, posaçërisht ato më tërheqin vëmendjen 4

Por patentat e fundit gjithashtu janë të shumta. Ne u takuam me

Dhe ne do të ndalojmë sepse mund të vazhdojmë të citojmë patenta dhe më shumë patenta.

Dhe çfarë lidhje me krijuesit?

Dhe ne të vegjlit Krijues, hakera Çfarë mund të bëjmë me këto rrota? Në parim, unë mund të bëj pak derisa diçka të bjerë në fuqinë tonë. Për momentin unë ndjek përparimet e këtyre teknologjive në rast se mund ta riprodhojmë atë në një shkallë të vogël për robotët tanë ose projektet shtëpiake.

Nëse dikush në vitin 1931 projektoi dhe patentoi disa rrota druri dhe gome, unë mendoj se gati 100 vjet më vonë ne duhet të jemi në gjendje ta riprodhojmë atë në një shkallë të vogël ... apo jo.

Duke folur për rrotat, nëse ju pëlqeu kjo, unë rekomandoj një artikull tjetër interesant që kemi shkruar në Ikkaro, rrota të palosshme

Rrota e palosshme - Ripërtëritja e rrotës

Nuk është e re, patenta daton nga viti 2008 por sapo e takova. Isshtë një rrota e palosshme që na lejon ta transportojmë atë shumë më lehtë.

Rrota të palosshme

Mund t’ju ​​duket budalla, por për njerëzit me karrocë mund të jetë një ndihmë e shkëlqyeshme. Le të shohim pak për këtë shpikje të patentuar fitues i çmimit më të mirë të dizajnit 2013 nga Design Museum

Karriget me rrota me rrota te palosshme

Nëse jeni kurioz të shihni se si lindi ideja dhe fazat e ndryshme që ka kaluar dizajni, mund ta shikoni videon, është shumë interesante.

Hapat dhe fazat e dizajnit të rrotave të palosshme

Mundemi gjithashtu shih patentën që na lë shumë më shumë informacion teknik në lidhje me timonin dhe mekanizmat e përdorur për ndërtimin e tij. Ne gjithashtu e kemi bashkangjitur atë në formatin pdf në fund të artikullit.

Skema e rrotave të sheshta, të palosshme

Të dhënat teknike:

  • Rrota 24
  • Palosur 81,3 cm x 31,8 cm
  • pesha maksimale e mbështetur 136 kg
  • Pesha e secilës rrotë 3,4 kg

Detaj i palosjes, ne mund ta mbajmë atë në një thes dhe ta transportojmë atë shumë më lehtë.

Rrota e palosshme e transportit

Karriget me rrota dhe biçikletat duken aplikimi i saj kryesor, ne do të shohim nëse ka një të ardhme komerciale.

Gomë Nasa Superelastike

Një risi që NASA prezantoi me programin e saj të transferimit të teknologjisë. Ky program konsiston në dhënien e aplikacioneve praktike për teknologjinë që ata zhvillojnë për hapësirën.

Inovatorët në Qendrën Kërkimore Glenn të NASA-s kanë zhvilluar një gomë që ndryshon lojë që plotëson kërkesat. Kjo risi, e quajtur goma superelastike, u zhvillua për misionet e ardhshme në Hënë dhe Mars, por është një alternativë e vlefshme për gomat këtu në Tokë.

Përmban një gomë jo-pneumatike dhe konformuese që përdor lidhjet e kujtesës së formës (kryesisht NiTi dhe derivatet e tij) si përbërës që mbajnë ngarkesën.

PROGRAMI I TRANSFERIMIT TEKNOLOGJI NASA
rrota pneumatike nasa pa ajër

Më shumë informacion mund të shihet në faqja juaj në internet shkarkoni edhe patentën.

1 koment mbi «Rrotat pa ajër ose jo-pneumatike»

  1. Përshëndetje, mirëmëngjesi, dua të di për timonin michellin x tweell, jam i interesuar që ju të më dërgoni të gjithë informacionin e mundshëm dhe koston e tij për vëmendjen tuaj, faleminderit.

    përgjigje

Lini një koment