Qendra Lego Boost Move

Qendra Lego Boost Brick Move

El Çantë robotike Lego Boost bazohet në tre pjesë aktive, rreth të cilave të gjitha pjesët e tjera janë mbledhur.

Më e rëndësishmja është Move Hub që përmban një motor me 2 akse dhe modulin Bluetooth për t'u lidhur me tabletin ose celularin. Meqenëse gjithçka në Boost bëhet përmes aplikacionit të saj.

Dy pjesët e tjera janë një motor i dytë dhe një sensor i afërsisë dhe ngjyrave.

LEGO Rritni tulla ose pjesë të veçanta

Meqenëse kam gjetur pak informacion në lidhje me këto tulla, lë gjithçka që gjej këtu dhe mendoj se është interesante të jem në gjendje ta përdor atë mirë.

Nëse ajo që dëshiron është të njohësh kompletin dhe të shohësh se çfarë më ndalon, gdhend mbi mua Udhëzuesi i LEGO Boost

Lëviz Kodin e Ngjyrave LED Hub

Zhvendos kodin e ngjyrës në qendër

Move Hub ka një buton të gjelbër dhe një LED që tregon gjendje të ndryshme, por nuk e kam gjetur këtë informacion të aksesueshëm në aplikacion. Pra, pas kërkimit, midis faqes zyrtare të internetit dhe GitHub, unë ju lë një përmbledhje të kuptimit të çdo kodi të ngjyrës

  • Dritë e bardhë që pulson me flakë të shkurtra. Isshtë modaliteti pareo. Shtypja e butonit të gjelbër përpiqet të lidhet me Bluetooth për 20 sekonda
  • Dritë e bardhë që vezullon me pulsime të gjata. Pajisja po rivendoset
  • Dritë blu e përhershme. Bluetooth është lidhur dhe gjithçka funksionon mirë
  • Drita e ndezur portokalli. Bateri e ulet. Në këtë rast ka 6 bateri AAA (LR03 në 1,5V)
  • Dritë e kuqe, jeshile, blu ndezje. Zbatimi i tabletës ose celularit ka detyruar azhurnimin e firmuerit të Move Hub. Ngjyra e mbylljes do të alternojë. Sipas faqja zyrtare azhurnimi i firmuerit nuk duhet të zgjasë më shumë se 15 minuta.

Ne e dimë atë një nga pikat e dobëta të këtij kit LEGO është dokumentacioni i tij. Shpresoj që së shpejti bateritë të vendosen në vend dhe t'i bëjnë ato të disponueshme dhe të arritshme.

Si të rivendosni Move Hub

Siç diskutohet në pjesën e pasme të posterit që vjen në kuti, ndërhyrjet e forta elektromagnetike mund të prishin funksionimin normal të produktit. Nëse është kështu, rivendosni produktin dhe vazhdoni ta përdorni atë normalisht.

Le ta rivendosim atë. Dhe për këtë në imazhin që na kërkohet shtypni dhe mbani të shtypur butonin e gjelbër Hub për 10 sekonda.

Si të dini nëse pajisja ime është e përputhshme me LEGO Boost

Si të ndryshoni bateritë

Në pjesën e poshtme ka një mbulesë me një vidë. Thjesht duhet të hiqni kapakun dhe hiqni bllokun që vjen me të tre palë bateri AAA, domethënë 6 bateri.

si të ndryshoni bateritë në qendrën e lëvizjes së rritjes së lego

Duket shkëlqyeshëm në foto

Bateritë, lëviz baterinë e shpërndarësit

Tema të tjera

Mos harroni se ne kemi botuar një truk për detyroni lidhjen Bluetooth, kur nuk doni të çiftoni.

Programimi dhe bibliotekat

Nëse dëshironi të futeni thellë në hakimin e Move Hub dhe të përfitoni nga potenciali i tij i plotë, ju lë këto biblioteka në Python, Javascript, Node.js që gjeta në Github

Nëse dëshironi edhe më shumë ide, mos e humbisni postimin e Ide për të përfituar sa më shumë nga LEGO Boost.

Siç mund ta shihni, ai jep shumë më tepër nga vetvetja sesa dukej në fillim

Lini një koment