Si të shtoni filigranë shpejt dhe me shumicë

shtoni filigranë shpejt dhe me shumicë

Kjo është metoda që unë përdor aktualisht shtoni filigranë ose filigranë në imazhet e blogut. Zakonisht kam mjaft foto për artikuj dhe me këtë skript bash shtoj filigranin në 2 ose 3 sekonda.

Pak kohë më parë kam përdorur GIMP për redaktim masiv. Ky opsion, i cili ne pamë në blog ende e vlefshme, por kjo më duket shumë më e shpejtë dhe siç them është ajo që po përdor tani.

Kjo metodë është ideale edhe për fotografët që duhet t'u kalojnë klientëve imazhe të shënuara, pasi në pak sekonda i keni ato të përpunuara.

Sigurisht, është një zgjidhje për përdoruesit e Linux, unë jam duke përdorur Ubuntu. Tani po ju lë skenarin dhe një shpjegim hap pas hapi në mënyrë që jo vetëm ta përdorni, por edhe të kuptoni se çfarë bën dhe të filloni të mësoni BASH. Ka vetëm 8 rreshta.

Përdorim ImageMagick duhet ta instaloni që skripti të funksionojë për ju. Hapni terminalin dhe shkruani

sudo apt install imagemagick

Me këtë ne mund të përdorim funksionet ImageMagick, të presim, të ndryshojmë madhësinë, të humbim peshë, të ndryshojmë formatin, të kombinojmë imazhe, etj, etj. Nëse doni të dini më shumë, shkoni në faqen e saj zyrtare.

Si funksionon

premierë GituHub me këtë skenar. Unë ende nuk kam mësuar se si ta përdor mirë.

Struktura e skedarit të skriptit të filigranit

Sistemi që kam përgatitur përbëhet nga 1 skedar, 1 imazh dhe 2 dosje.

Dosja foto është vendi ku vendos imazhet në të cilat dua të shtoj filigranin. Y Në dosje prodhim është vendi ku ato shfaqen tashmë të redaktuara.

watermark-ikkarocom.png është filigrani që përdor

Arkivi

Dhe së fundi është skedari .sh watermark.sh i cili është ai që përmban kodin në BASH

Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë është dhe si të punoni me .sh, ja ku të filloni Si të ekzekutoni një skedar .sh

Shpjegimi i kodit hap pas hapi.

Një mënyrë e thjeshtë për të mësuar programimin BASH është duke parë shembuj të skripteve dhe programeve të gatshme. Ky është kodi që përdor.

#!/bin/bash

cd photos
for pic in *; do
    composite -dissolve 90% -gravity southeast -geometry +40+30 ../watermark-ikkarocom.png $pic ${pic//.jpg}-marked.jpg
done
mv *-marked.jpg ../output
rm *

Për të lehtësuar kuptimin tuaj, unë e shpjegoj atë me rreshta.

#!/bin/bash

Është shebang, i cili përdoret për të treguar përkthyesin që do të përdoret për kodin.

cd photos

Ne futemi në dosje foto, ku do të kemi lënë fotot të cilave duam t'u shtojmë filigranin. Ky proces gjithashtu mund të automatizohet duke dërguar imazhet drejtpërdrejt në dosje nga celulari. Por e lë për më vonë.

for pic in *; do

Fillimi i ciklit for, ku i themi se për të gjitha fotot në dosje, duhet të ekzekutoni udhëzimet që vijojnë.

composite -dissolve 90% -gravity southeast -geometry +40+30 ../watermark-ikkarocom.png $pic ${pic//.jpg}-marked.jpg

Është pjesa ImageMagick. Po themi që fotove në dosje u shtojmë një tjetër sipër, në këtë rast "watermark-ikkarocom.png" me transparencë në 90% ose 10% në varësi të mënyrës sesi dëshironi ta shikoni. Ndodhet në juglindje të imazhit, domethënë poshtë djathtas dhe me margjina ose ndarje 40 dhe 30 px në lidhje me imazhin e sfondit.

Përveç emrit të imazheve, shtoni prapashtesën -shënuar. Për të qenë në gjendje t'i dallojmë nga ato që nuk i kemi redaktuar.

Këtu mund të shtojmë më shumë udhëzime dhe të ndryshojmë madhësinë e imazhit, të ulim peshën ose ta kompresojmë atë.

Ju mund të përdorni emrin e filigranit që dëshironi duke ndryshuar watermark-ikarocom.png

done

përcakton se ku përfundon cikli for

mv *-marked.jpg ../output

Imazhet kanë mbetur në dosjen e fotografive, kështu që me këtë rresht ju themi që t'i merrni të gjitha imazhet me atë prapashtesë -marked.jpg dhe t'i zhvendosni në dosjen e daljes. Përdorni rrugën relative. ../ është që të ngjitet nga drejtoria deri në vendin ku gjendet dalja dhe më pas të futet brenda.

rm *

Së fundi, meqë tashmë i kemi fotot tona në dalje, fshijmë të gjithë skedarët .jpg që janë në foto.

përmirësimet

Duke bërë artikullin kam vënë re disa përmirësime.

  • Unë ruaj gjithmonë në formatin .jpg edhe pse imazhi hyrës është një .png, ky mund të jetë problem nëse imazhi origjinal ka transparencë.

Lini një koment