Si të bëni një thikë nga xeherori i hekurit

Ky është një nga ato aktivitete që gjithmonë kam ëndërruar të bëj. Bëj një thikë e modës së vjetër dhe që nga fillimi, nga mbledhja e mineralit të hekurit.

Unë nuk kam qenë në gjendje ta bëj atë, por kjo finn po, kështu që le të mësojmë teknikat e lashta të farkëtarit nga vendet veriore ;-)

Si të bëni një thikë në një mënyrë tradicionale nga mbledhja e mineralit

Le të shohim si hekur duke punuar dhe falsifikim në mënyrën e vjetër.

Suscríbete në listën tonë korrekt

Fillon me mbledhja e mineralit të hekurit nga fundi i lumit.

 

Kërkimi i mineralit të hekurit në fund të lumit

Hekuri i mbledhur digjet në një shtyllë për të eleminoni papastërtitë e mundshme që mund të kenë.

Djeg xeheror hekuri për të pastruar papastërtitë

Këtu mund të shihni rreth 4 kg mineral hekuri të pjekur, të gatshëm për t'u futur në furrë.

mineral hekuri i djegur ose i pjekur

Furra përbëhet nga një vrimë në tokë dhe e veshur me blloqe guri sapuni dhe argjile me një shfarosje më të ulët dhe e përfunduar në një oxhak ose «furrë shpërthimi»

L materialet e nevojshme për shkrirjen e mineralit të hekurit Ato janë gëlqere, qymyr druri dhe minerale.

Materialet e nevojshme për shkrirjen e hekurit në furrën e shpërthimit

Në figurën 9 ju mund të shihni se si baza e jona furra e shkrirjes.

Figura 10 tregon rezultatin përfundimtar. Sipas autorit, diçka nuk ka shkuar aspak mirë, sepse skorja është akoma e lidhur me mineralin e hekurit dhe nuk është ndarë plotësisht.

hekur furre dhe skorje

Në grupin tjetër të imazheve mund të shohim skorjet tashmë të ndara në të majtë (fig. 11) në figurën 12 një prerje tërthore të copës së hekurit dhe në 13 copa të holla hekuri të farkëtuar që më pas bashkohen nga paqeutes për t'u bashkuar. me saldim të falsifikuar.

Hekuri është i përkulur në gjysmë dhe i ngjitur shumë herë në mënyrë që pjesa që rezulton të jetë më homogjene dhe më e dendur.

hekur i punuar

Dhe ne mbërrijmë në murin më të punuar me dorë, ku hekuri gdhendet, paloset dhe formohet përsëri, duke e formuar ngadalë nëpër faza dhe trajtime të ndryshme.

  • Para-falsifikuara
  • Ngurtësim i tehut të thikës
  • I zbutur
  • I lëmuar

Myk në formën e thikës

Thika në fotografi i mori autorit 3 ditë punë.

Më shumë informacion dhe fotografi me rezolucion të lartë në

2 komente për "Si të bëjmë një thikë nga mineral hekuri"

  1. Punë e shkëlqyeshme, urime.
    Unë jam një minator dhe nxjerr mineral që përmban afërsisht. 35 kg bakër vendas për ton, me këtë metodë do të provoj nëse funksionon edhe për bakër.

    përgjigje

Lini një koment