Si të bëni topin e futbollit të Kupës së Botës 2018, 2014 dhe 2010

Me kërkesë të mikut tim Edgardo Rrëfej në facebook (a çarje e bumerangëve) Unë ju lë disa video dhe pak informacion rreth si bëhet topi i futbollit në kupën e botës.

Topi i Kupës Botërore të Afrikës së Jugut për Kupën e Botës FIFA 2010, është emëruar Adidas jabulani. Krijuar nga Adidas dhe dizenjuar dhe zhvilluar në Universiteti i Loughborough, në Mbretërinë e Bashkuar. Fjala Jabulani do të thotë në Zulu: festoj

topi botëror 2018, 2014 dhe 2010

Topi përbëhet nga 8 panele tre-dimensionale të lidhura termikisht, të formuara nga etilen-vinil acetat (EVA) dhe poliuretane termoplastike (TPU) për të bërë një top të përkryer të rrumbullakët.

Vazhdoni të lexoni

Si bëhet letër zmerile

A jeni kurioz të dini se si bëhen materialet dhe objektet? Shikoni Si ta bëjmë atë

Sot ne sjellim se si bëhet letër zmerile.

Një mbështjellës i madh letre zhbllokohet dhe kalon përmes një printeri që shtyp në njërën anë granulat që do të ketë letër zmerile, për shembull P80

Në një listë tjetër, zam zbatohet në anën që nuk është shtypur. Për të tërhequr kokrrat (kristalet) në letrën e ngjitur, ajo është e ngarkuar elektrikisht dhe i tërheq ato në mënyrë që shumë të mbërthehen në zam.

Vazhdoni të lexoni

Si bëhen topat e paintball

Dje Otrebor na bëri në forum pyetjen rreth si të bëni topa shtëpie paintball. Ne nuk e kemi zgjidhur pyetjen tuaj por shpresojmë që ky postim t'ju japë një ide dhe ju mund ta ndani atë me ne

Ne kemi kërkuar informacione, në spanjisht dhe anglisht, dhe e vërteta është se nuk kemi gjetur një zgjidhje shtëpiake. Këto topa janë më komplekse sesa duken apriori.

topa shtëpi me dhimbje

L bolas Ato janë bërë me produkte të biodegradueshëm dhe ushqimorë, ne mund t'i hamë dhe asgjë nuk do të na ndodhte.

Kapsula është bërë nga xhelatina me një kombinim të produkteve të tjera ushqimore, sekrete. Pjesa e brendshme me ngjyrosje ushqimore dhe polietilen glikol, e përdorur për të bërë shurup.

Vazhdoni të lexoni