Përzierës dore shtëpiak

Këtu është një artikull që unë kam kohë në inkwell.

A ju ka ndodhur ndonjëherë që të jeni në kamping apo udhëtime, të keni nevojë për diçka dhe të keni lidhje me ato që keni? Kjo është kur krijimtaria lëshohet dhe kur shikon objektet e përditshme me sy të ndryshëm, me një këndvështrim tjetër.

Ky është pamja që duhet të shohin njerëzit që riciklojnë sendet e zakonshme që shumica prej nesh do t'i hidhnin me sende të përditshme.

Situata ime ishte shumë e thjeshtë dhe asgjë shqetësuese. Prill 2009 në një kasolle. Ne kemi nevojë për të bërë një tortë dhe ne duhet të rrahim.

Me një shikim të parë në objektet që kishim, ishte plotësisht e qartë për mua, pasi forma evokonte atë që kërkonim dhe "orgasmatroni" ynë u bë mikser.

El orgazmatronThatshtë ajo pajisje për të masazhuar kokën dhe që ua rekomandoj të gjithëve. Nëse e keni, vendoseni në frigorifer përpara se të masazhoni kokën, ndjesia është më e fortë.

Epo kaq, orgazmatroni dhe tela najloni e një qift ishin të mjaftueshme

mikser shtëpiak

Vazhdoni të lexoni

Ndërtoni një makinë shkumuese

Valentin Angle, na dërgoni një diagram me një shpjegim të montimit dhe ndërtimit të një makine për krijimin e shkumës.

Ne jemi vërtet mirënjohës për kontributin duke ditur se sa pak kohë keni, prandaj shijojeni atë dhe nëse dikush ka ide të reja për të parë nëse mund të përmirësohet.


 

makinë shkumë shtëpiake

gjenerator shkumë partie

PJEST E MAKINS SAK BRSES SAM GURAVE

Vazhdoni të lexoni

Si të krijoni një kondensator shtëpiak

Duke pastruar qesen e plehrave, gjeta një kondensator të vjetër që kemi bërë në institutin në Fizike e Aplikuar.

Ishte përpjekja e dytë, në të parën pothuajse kemi elektrokuar mësuesin për një gabim të vogël.

Siç shihet në foto, el kondensatori është shumë i rëndë dhe ka pak kapacitet por është shumë e lehtë për tu bërë, veçanërisht për studentët e rinj.

kondensator shtëpiak

Vazhdoni të lexoni

Si të ndërtojmë një xhiroskop elektrik të dyfishtë rrotullues

Këtu kemi një punë tjetër nga Jorge Rebolledo, kështu që sigurisht nuk ju zhgënjen. Më parë ai na ka dërguar ndërtimin e një xhiroskopi mekanik dhe një elektrik. Këtë herë jemi të befasuar me prodhimin dhe montimin e një xhiroskopi elektrik të dyfishtë rrotullues të komentuar nga i njëjti


Këtë herë unë dërgoj timen xhiroskop elektrik i dyfishtë rrotullues, e cila ishte bërë me material të riciklueshëm nga disku kompakt i dëmtuar, dhe me pjesët e një motori të ngurtë të dëmtuar.

Ndërtova një xhiroskop elektrik

Vazhdoni të lexoni

Si të ndërtojmë një transformator kthyes

Ky artikull i mrekullueshëm nga Jorge Rebolledo, vjen si një përgjigje për dyshimet që lindën me ndërtimi i një tubi plazmatik.

  • Si ta marrim tensionin për të marrë plazmën?
  • Nga e marrim heliumin?

Kujdes: Punon me tensione shumë të larta. Veryshtë shumë e rrezikshme, duhet të jeni të kujdesshëm dhe të dini se çfarë po bëni.

Përgjigja e pyetjes së parë është ... me anë të a shoferi i kthimit të shpejtë ose transformatori i kthimit mbrapa, e cila do të na japë tensione afër 10 volt. kthim fluturimi Nga ky eksperiment është marrë, siç na tregon Jorge në montazhin e tij, nga një televizion i vjetër bardh e zi.

Përveç tubit të plazmës, rikthimet mund të përdoren në lloje të tjera të makinave dhe eksperimenteve për të cilat do të flasim si në spiralen Tesla. Ka shumë eksperimente për të bërë me tension të lartë në të cilin kthimi i fluturimit do të jetë i dobishëm për ne. Por siç thashë duhet të jeni shumë të kujdesshëm

Komponentët dhe montimi

  • Kthimi i një televizori bardh e zi, ose një monitori të vjetër kompjuteri
  • Shpërndarës i nxehtësisë. Mund ta merrni në kompjuterë të vjetër.
  • kaloni
  • Tranzitor 2n3055
  • 220w 5 rezistencë qeramike ohm
  • Rezistencë qeramike 270 prej 5w

E dyta është një tel i kuq me 7 kthesa

si të ndërtojmë një transformator kthyes

Vazhdoni të lexoni

Si të krijoni një tub plazmatik

Me këtë rast Jorge Rebolledo na jep montimin e një tubi plazmatik, domethënë, si të ndërtojmë ose fabrikojmë një tub plazmatik.

Për ata që nuk e dinë, këtu keni më shumë informacion rreth plazma. një plazmë është një sistem që përmban një numër të konsiderueshëm të grimcave (joneve) të ngarkuara falas.

Projekti i tubit plazmatik. Përbëhet nga dy fletë.

Në të parën kemi shpjeguar se si të modifikojmë valvulat e valvulave për tubin dhe si të lidhim pjesët e sistemit.

bëni një tub plazmatik

Vazhdoni të lexoni

Si të ndërtojmë një xhiroskop mekanik rrotullues

Jorge Rebolledo Ai na dërgon tre fotografi të montimit të një xhiroskopi elektrik që ai ka ndërtuar.

Siç na thotë Jorge a xhiroskop ose xhiroskop është një makinë për të matur ose ruajtur orientimin, bazuar në parimin e ruajtjes së momentit këndor. Makina, sapo të jetë në lëvizje, tenton t'i rezistojë ndryshimeve në orientimin e saj.

Xhiros Ato janë përdorur gjithashtu për të zvogëluar rrotullimin e anijes, për të stabilizuar platformat e qitjes dhe për të stabilizuar platformat inerciale në të cilat janë bashkangjitur sensorët e përshpejtimit për lundrim inercial në aeroplanë dhe raketa të ndërtuara para shfaqjes së GPS.

ndërtoni xhiroskop

Vazhdoni të lexoni