Trombocitet shtëpi

Shumë herë është e nevojshme të vendosni përbërësit e një qarku në ndonjë bazë, për këtë mund të përdorim shumë elementë të tillë si ... Vazhdoni të lexoni

Si të ndërtojmë një xhiroskop elektrik të dyfishtë rrotullues

Këtu kemi një punë tjetër nga Jorge Rebolledo, kështu që sigurisht nuk ju zhgënjen. Më parë ai na ka dërguar ndërtimin e një xhiroskopi mekanik dhe një elektrik. Këtë herë jemi të befasuar me prodhimin dhe montimin e një xhiroskopi elektrik të dyfishtë rrotullues të komentuar nga i njëjti


Këtë herë unë dërgoj timen xhiroskop elektrik i dyfishtë rrotullues, e cila ishte bërë me material të riciklueshëm nga disku kompakt i dëmtuar, dhe me pjesët e një motori të ngurtë të dëmtuar.

Ndërtova një xhiroskop elektrik

Vazhdoni të lexoni

Si të ndërtojmë një transformator kthyes

Ky artikull i mrekullueshëm nga Jorge Rebolledo, vjen si një përgjigje për dyshimet që lindën me ndërtimi i një tubi plazmatik.

  • Si ta marrim tensionin për të marrë plazmën?
  • Nga e marrim heliumin?

Përgjigja e pyetjes së parë është ... me anë të a shoferi i kthimit të shpejtë ose transformatori i kthimit mbrapa, e cila do të na japë tensione afër 10 volt. kthim fluturimi Nga ky eksperiment është marrë, siç na tregon Jorge në montazhin e tij, nga një televizion i vjetër bardh e zi.

 

 

si të ndërtojmë një transformator kthyes

 

Vazhdoni të lexoni

Si të krijoni një tub plazmatik

Me këtë rast Jorge Rebolledo na jep montimin e një tubi plazmatik, domethënë, si të ndërtojmë ose fabrikojmë një tub plazmatik.

Për ata që nuk e dinë, këtu keni më shumë informacion rreth plazma. një plazmë është një sistem që përmban një numër të konsiderueshëm të grimcave (joneve) të ngarkuara falas.

Projekti i tubit plazmatik. Përbëhet nga dy fletë.

Në të parën kemi shpjeguar se si të modifikojmë valvulat e valvulave për tubin dhe si të lidhim pjesët e sistemit.

bëni një tub plazmatik

Vazhdoni të lexoni

Si të ndërtojmë një xhiroskop mekanik rrotullues

Jorge Rebolledo Ai na dërgon tre fotografi të montimit të një xhiroskopi elektrik që ai ka ndërtuar.

Siç na thotë Jorge a xhiroskop ose xhiroskop është një makinë për të matur ose ruajtur orientimin, bazuar në parimin e ruajtjes së momentit këndor. Makina, sapo të jetë në lëvizje, tenton t'i rezistojë ndryshimeve në orientimin e saj.

Xhiros Ato janë përdorur gjithashtu për të zvogëluar rrotullimin e anijes, për të stabilizuar platformat e qitjes dhe për të stabilizuar platformat inerciale në të cilat janë bashkangjitur sensorët e përshpejtimit për lundrim inercial në aeroplanë dhe raketa të ndërtuara para shfaqjes së GPS.

ndërtoni xhiroskop

Vazhdoni të lexoni