Si të bëni një pjekje kafeje me një makinë larëse

Nëse jeni kultivues i kafesë dhe ju pëlqen piqni kokrrat tuaja të kafesë Jam i sigurt që do të të pëlqejë kjo hak.

Kjo është kthejeni një daulle të makinës larëse në një pjekje të kokrrave të kafesë. Siç mund ta shihni, artikulli origjinal flet për pjekjen e fasuleve të kafesë, por duke i dhënë një ide më shumë për ta përdorur atë piqni disa gështenja të pasura, secili atë që ju pëlqen më shumë ;-)

Kafe pjekëse me daulle lavatriçe

Nëse jeni duke kërkuar diçka më të vogël, shikojeni këtë pjekës kafeje shtëpiak i bërë me një tenxhere.

Le të shohim ndërtimin e thotë dolli dhe pjekjen e kafesë.

Por le të shkojmë në detajet e ndërtimit. Dera dhe bashkimi i motorit.

Vazhdoni të lexoni

Si të ndërtoni një makinë frezimi 3 aksesh CNC me Arduino dhe A4988

Përshëndetje, në këtë artikull dhe në ato në vijim, ne do t'i përkushtohemi ndërtimit të një makinë frezimi shtëpiake cncd.m.th., një makinë e kontrolluar nga kompjuteri që është e aftë formë, gdhendje, gdhendje dhe mulli të gjitha llojet e materialeve të formës dhe madhësisë që duam. Çfarë do të thotë kjo? Epo, kjo është duke parë ëndrrën e çdo tifozi DIY të bëhet realitet !!!, pasi që ju mund të krijoni të gjithë pjesët që ju nevojiten për projektet tuaja me një klik të vetëm të miut. Ashtu si ju mund ta bëni tuajin Bordet PCB ose gdhend mrekullisht skulptura 3D.

Gjithçka është e mundur me një CNC !!!

Shikoni një shembull të vogël të një pune të vogël që bëra ditën tjetër me timen CNC.

https://www.youtube.com/watch?v=he4WVP8Xfok

Tani që e dimë se cilat janë mundësitë për këtë makinë të mrekullueshme, le të fillojmë ta ndërtojmë atë!

Vazhdoni të lexoni

Si të krijoni një idiot të bërë në shtëpi

Nëse e shikoni shfaqjen Hormigueroi sigurt që keni parë ndonjëherë Idioti. Ajo pajisje (kufje) që shkaktojnë belbëzime duke dëgjuar zërin tuaj me një vonesë prej disa milisekondash ndërsa flisni

Mënyra e bëj një idiot shtëpiak është jashtëzakonisht e thjeshtë, ne vetëm duhet të shkarkojmë një DAF (Reagimi i Vonuar i Auditimit) që do ta bëjë pikërisht atë, të kthejë fjalët tona me vonesën në milisekonda që i themi.

Si ta bëni idiotin e bërë vetë El Hormiguero

Shtrembërues, Idioti në lojën e bordit

Nuk është një lojë Hasbro në Shtrembërues i cili bën pikërisht këtë dhe është vizualisht më tërheqës për lojën familjare sesa thjesht shkarkimin e softuerit. Unë ju lë lidhjen e blerjes

DAF për Windows

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni këmbalec druri në pak minuta.

Kohët e fundit kam bërë disa kavaletë prej druri duke përdorur disa copëza druri dhe disa pjesë të shiritit të verbër.  

Unë kam kopjuar përmasat nga një kavilje tjetër prej druri e blerë, për t'i bërë ato të këmbyeshme.

Këmbalecat janë mjaft solide, kështu që ato mund të përdoren për të mbështetur një tryezë pune, ose si në rastin tim, për një tryezë për një piknik.

Më poshtë unë tregoj fotot e ndërtimit.

Vazhdoni të lexoni

Si të çmontoni paletat

Nëse e keni provuar ndonjëherë ripërdorni paletat, për të bërë ndonjë gjë, do të keni verifikuar që çarmatosja e tyre ka kuptimin e vet.

Pra, ne lëmë 2 zgjidhje për të çmontuar paletat. Një mjet komercial që do t'ju ndihmojë në detyrat e shtëpisë tuaj dhe një teknikë tjetër shumë më e bërë në shtëpi, por shumë efektive.

si të çmontoni paletat

La mjet i çmontimit të paletës eshte tjetra

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një mbledhje kristali

si të bëjmë një mbledhje kristali

Gjithmonë më ka pëlqyer topa bore Krishtlindjesh ka shumë shumë të bukura dhe fëmijët gjithashtu i duan. E shkrova këtë postim në 2011 tani në 2019 e azhurnoj për të bërë zanatin me vajzat e mia.

Hapat janë shumë të thjeshtë. Por ndërsa komentojnë në komente, gjëja e vështirë është të marrësh një kavanoz qelqi që është totalisht sferik.

Nëse as nuk mund ta gjeni, mos u shqetësoni se mund ta bëni me cilindrik derisa të gjejmë se ku i shesin.

Ne marrim një enë qelqi për konservim ose enë tjetër. Ne zgjedhim figurat që do të hyjnë brenda dhe i ngjisim në kapak.

Vazhdoni të lexoni

Si të krijoni një makinë rrotulluese shtëpiake

Unë isha duke kërkuar se si të bëj një makinë shtëpiake për injeksion plastik. Unë kam disa ide, të thjeshta sepse kam nevojë për diçka shumë themelore, por doja të shihja se çfarë ka në internet.

Dhe duke kërkuar për makinën e injeksionit gjeta një makinë rrotulluese në shtëpiGjithashtu shume interesante :)

si të bëni makineri rotomolding në shtëpi

Vazhdoni të lexoni

Automatizimi i Skenës së Lindjes së Krishtit

Me një ndihmës të vogël 1.8 euro, një tub kartoni të letrës higjienike, një fletë letre dhe pak tjetër, ne mund të ndërtojmë sa vijon:

Justifikim.
Pas këtij të kota që po na bie, ne kemi humbur në kredi, ose jo,
do të kemi disa gjëra të mbetura të paprekura. Por diçka që nuk mund të vishet dhe që duhet të përpiqemi ta ruajmë janë tradita. Për të ringjallur traditën e Krishtlindjeve dhe ribërjen me teknologji, filloj këtë seri postimesh.
Unë nuk e di se sa larg do të më marrë, justifikimi i mungesës së kohës është tani më e vërtetë se kurrë. Unë do të bëj më të mirën time, e gjitha është për Krishtlindje.

Vazhdoni të lexoni