Si të bëni porta druri të kopshtit

Në këtë artikull, ne do të shohim se si ndërtoni disa porta kopshtesh prej druri të bëra plotësisht me dorë dhe mjaft dekorative, përveç përmbushjes së funksionit të mbrojtjes së kopshteve tona.

 

materiale

 • Druri i pishës (Padyshim që mund të zgjidhni një tjetër)
 • 2 mentesha
 • Një rrufe në qiell (lloji që ju pëlqen më shumë)
 • Arra dhe bulona
 • Llak
 • bojë shkrimi

Suscríbete në listën tonë korrekt

Së pari ne do të presim shiritat e drurit të pishës në matjet e dëshiruara për derën. Në rastin tim ne do t'i presim ato me një trashësi prej 95 mm dhe një gjatësi midis 155 mm (më e shkurtër) dhe 183 mm më e gjata. Trashësia e secilës dërrasë është 25 mm dhe distanca midis dërrasave është 15 mm.

Siç e shohim në foto, pjesa e sipërme është e lakuar për t'i dhënë asaj një pamje dekorative. Shkalla e pjerrësisë së kurbës ndryshon ndërsa i afrohet pjesës më të lartë të derës, dhe siç mund ta shohim në foto, bordet sipër janë praktikisht të sheshta në majë.

Në brendësi ato kanë dërrasa në formë Z për të mbajtur dërrasat që përbëjnë derën. Kjo është struktura që u jep atyre qëndrueshmëri dhe forcë. (kjo strukturë mund të shihet në imazhin e mësipërm)

Këtu më poshtë ne shohim një detaj se si shkojnë vidat:

Çdo vidë ka një arrë dhe një rondele pa kthim, për të parandaluar që arrat të lirohen me kalimin e kohës.

Hapi i parë në montimin e derës është pikturimi i të gjitha bordeve tërësisht, së pari me një abetare njollash dhe më pas me një abetare mbrojtëse të llakut për të parandaluar përkeqësimin e drurit.

Në këtë imazh tjetër mund të shihni bashkimin e dy prej bordeve që formojnë Z, si dhe bllokimin.

Pasi të pikturohet e gjithë kjo, ne do të vazhdojmë të vendosim bordet në pozicionin e dëshiruar për asamblenë përfundimtare. Ne do të bëjmë disa vrima si në foto në mënyrë që vidhat për tavolinat e fiksimit të hyjnë në to, dhe më vonë do të rregullojmë gjithçka siç duhet më në fund dhe do t'i bashkojmë tabelat e strukturës në dërrasat e derës, siç thashë më parë, në Z formë

Varet do të vendosen në njërën nga anët, të dehur në dru. dhe nga ana e ngulitur në ndarjen ose kolonën ku vendosim derën.

Sigurisht, dera që ju bëni për veten tuaj mund të jetë e ndryshme nga kjo dhe të shtojë detaje dhe zbukurime që nuk i ka. Por ajo që është e sigurt është se do të jetë spektakolare dhe do të dekoroj oborrin ose kopshtin tuaj.

Ky artikull u shkrua fillimisht nga IgnacioRojas për Ikkaro

Përditësuar 9-9-2021

E gjej këtë derë dhe derë që dikush e ka lënë të shtrirë në një park.

Unë do ta përdor atë si një gardh për shtëpinë prej druri ose për të kufizuar një zonë.

Por është ideale të ripërdorni slatat dhe të na bëni një portë kopshti.

Unë e azhurnoj postimin me këtë informacion në mënyrë që të shihni që ka gjithmonë mundësi për të ripërdorur materialet dhe për të përfituar prej tyre.

Mbjellësi në të djathtë ishte hedhur gjithashtu. Do ta rregulloj dhe do të fus disa bimë.

4 komente në "Si të bëjmë dyert e kopshtit prej druri"

 1. E rëndësishme është që tabela diagonale të fillojë nga këndi që korrespondon me mentenjën e poshtme.
  Nëse do të ishte një derë hekuri, do të ishte e kundërta (filloni nga këndi që korrespondon me mentenjën e sipërme)

  përgjigje

Lini një koment